Klopp har møtt pressen: – I går kunne alle se at Mo fremdeles tenker på finalen

Vi fulgte Klopps pressekonferanse før kampen mot Leicester.

Jürgen Klopp møter pressen klokken 14. Du kan følge pressekonferansen i vår liveoppdatering under, eller i videovinduet øverst i saken.

Pressekonferanse

Hei og velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse 9. februar. Manageren er ventet å være på plass klokken 14.

Klopp er på plass!

Første spørsmål handler om Salah og Mané. 

– Mo er tilbake og trente i går og vil trene i dag. Sadio er ikke tilbake. Etter en så stor triumf ville vi ikke stresse for å få Sadio tilbake tidlig. De skal nyte dette og komme tilbake så tidlig som mulig. Jeg tror det vil skje i kveld. 

Hvordan har Mo følt seg?

– Veldig skuffet. Det er alltid vanskelig å tape en finale, men å tape på måten de tapte på er spesielt tøft. Han er glad for å være tilbake, men han er samtidig skuffet. Vi har snakket sammen om turneringen og alt. Han vil selvsagt takle det, og jeg tror det vil være bedre i dag. Men i går kunne alle se at han fremdeles tenker på finalen.

En fulltallig tropp

– Alle skal være tilgjengelig. Jeg kan ikke huske en eneste gang i karrieren min det har skjedd, så jeg vil helst ikke snakke om det. Hendo har litt ryggproblemer fra sist og Sadio er ikke her, men det er ikke snakk om lang tid. Vi må bruke situasjonen. Det er ikke viktig hvem som spiller, men hvordan vi spiller. Det er en ny og spennende situasjon.

Luis Diaz sitt kne og den første uken her

– Han er ok. 

– Vi har hatt treninger og samtaler. Pep Lijnders snakker portugisisk og spansk. 

– Luis gjorde mye bra i Cardiff-kampen. Han likte treningen i går. Jeg har ikke sett en spiller smile så mye gjennom en rondo-øvelse. Han passet inn naturlig i forrige kamp. Posisjonelt spilte han akkurat som vi ønsket, og det er mye mer i vente som vi jobber med.

Leicester ute av form, men hva er deres trusler?

– Leicester handler ikke om hvor de er på tabellen eller hvordan sesongen går. De har et lag som er full av kvalitet. De vil slå tilbake etter tapet mot Nottingham Forest. Nå vil manageren ha et svar i form av en god kamp mot Liverpool. 

– De spiller med en spesifikk stil mot oss, og det var vår skyld i ligakampen at vi ikke fikk det til. De spiller bra fotball og er sterke på kontringer og baller inn bak forsvaret. Det blir en skikkelig fotballkamp, men det er på Anfield. Vi må skape en spesiell atmosfære som kan sette i gang en viktig periode av sesongen. Vi har tolv kamper før landslagspausen i mars. Hvis vi vil nå vårt maksimum, må vi skape atmosfære på høyeste nivå. 

Spillerne som har levert i fraværet av viktige spillere?

– De unge spillerne har gjort det veldig bra. Fremtiden ser fin ut. De tok vare på muligheten. 

– Jeg vet ikke hvem andre som steppet inn, fordi alle er Liverpool-spillere som må levere når de må. Vi måtte spille hver tredje dag med 16-17 spillere tilgjengelig, men hvis du signerer kontrakt for Liverpool er du en fantastisk spiller. Når de får sjansen må de levere, og det gjorde de. 

– Dette har nok vært vår beste januar siden jeg kom hit. Nå må vi bygge videre på det. Spillerne må alltid være klare til å levere, og det har de gjort og må fortsette å gjøre.

Hva er det beste dere kan oppnå denne sesongen?

Kjemper på fire fronter. 

– Det meste vi kan oppnå er å vinne alle fire trofeene. Det er nok ikke sannsynlig. Vi snakker ikke om hva som skal skje i mai. Den eneste måten å få suksess er å vinne neste kamp, og for oss er det Leicester. Jeg bryr meg ikke nå om hva det blir til slutt. Vi vil skvise ut alt vi kan av sesongen. 

Matip har holdt seg skadefri

– Supert å ha han tilgjengelig. Vi har hatt for mange skader blant midtstopperne i flere sesonger. Et liv uten flaks er vanskelig, også i fotballen, og jeg håper vi er litt heldigere enn de siste årene. La oss håpe det fortsetter at vi har alle stopperne tilgjengelig. 

– Joel er en strålende spiller. Folk snakker ofte om de beste overgangene på fri transfer, og det må være jevnt mellom Millie og Joel. Vi kunne ikke klart det vi har oppnådd uten dem.

Salah igjen. Kan klubben dra nytte av at han er skuffet og er enda mer motivert?

– Jeg tror ikke det er mulig å være mer målrettet enn det han har gjort. De kom til finalen på tøffest mulig måte, og møtte favorittene i turneringen. Egypt spilte en stor finale med tanke på det de hadde gjort i sluttspillet. De kjempet hardt mot Senegals utrolige talent. Det vil hjelpe på lang sikt. Men det er ikke plass til mer motivasjon i Mos hjerne. Han vil bruke dette. Vi er gode eksempler på at det er vanskelig å tape en finale, men hvis du bruker det til neste store kamp eller turnering, kan det hjelpe. 

– Både han og oss vil dra nytte av det, men på hvilken måte vet jeg ikke.

Det var det

Det var alt fra den åpne delen av Klopps pressekonferanse i dag.