Pressekonferanse: Klopp om Salah, Mané, Elliott, Thiago og Luis Diaz

Jürgen Klopp møtte pressen før Cardiff-kampen.

Du kan følge pressekonferansen i Youtube-vinduet øverst i saken eller i vår liveoppdatering under.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av Jürgen Klopps pressekonferanse før kampen mot Cardiff. Manageren er på plass ca klokken 10.30.

Salah og Mané til finalen

– Vi har ikke planlagt å se den sammen, men vi har fulgt turneringen tett. Stor prestasjon av begge å komme til finalen. Naby gjorde også en god turnering. Så langt har det gått veldig bra for våre gutter. Nå er det ikke lett, for nå vil én av dem være veldig fornøyd etter kampen mens den andre vil være deppet. Begge har mulighet til å vinne.

Overgangsvinduet, Luis Diaz og Fabio Carvalho

– Bra for Neco og Nat. Nat fortjente dette. Han har vært til å stole på og en flott spiller å ha på trening. Jeg er veldig glad på begges vegne. 

– Hvis Luis kommer inn og er på sitt aller beste og bedre enn alle andre med en gang, er det overraskende. Han trenger tid til å tilpasse seg. Jeg har ikke møtt ham her enda. Vi er veldig fornøyde med signeringen, og det er et godt tegn at vi jobber på alle fronter for å forbedre laget. Vi må sørge for å være rustet nå og for fremtiden. 

– Jeg vet ikke om Fabio Carvalho. Vi er fremdeles interessert. Det er ikke i våre hender. Vi får se hva som skjer.

Sulten etter å gjøre det bra i FA-cupen

– Vi har ikke gjort det veldig bra i FA-cupen i min tid her, men vi har store ambisjoner.

Mer om Luis Diaz

– Vi liker omtrent alt ved ham. Jeg har fulgt ham en stund, ikke bare siden vi spilte mot dem to ganger. Han har farten, evnene og karakteren til å ha en veldig god karriere. Vi ønsker at han skal ha den her. Han har blomstret sent, men jeg er veldig glad for at vi har fått ham inn i klubben. 

– Vi har noen spillere med spesielle historier, og han er nå en av dem. 

Elliotts comeback

– Vi må takke vår rehabiliteringssjef, og Harvey har vært perfekt hele veien og gjort alt han ble bedt om. Vi får se om det er riktig å starte eller å være innbytter, men han er i troppen mot Cardiff. Han er veldig nære.

Thiago, Origi og Keita

– Thiago har trent med oss, men han hatt en infeksjon i brystet og måtte ut igjen. Men jeg forventer at han trener med laget igjen. Skaden ser bra ut. Vi får se hvordan vi kan bruke ham på søndag. 

– Naby er helt fin. Han kom tilbake full av energi og selvtillit etter turneringen.

– Divock trente med laget i går og så veldig bra ut. 

Salah og Mané tilgjengelig mot Leicester?

– Den som vinner vil nok fly hjem til hjemlandet for å feire, og vil være tilbake tirsdag eller senest onsdag. Den andre kommer nok litt før. De har i det minste kamprytme! Vi må snakke. med dem.

Hva sier Diaz-signeringen om hva klubben foretar seg på overgangsmarkedet?

– Strategien vår er å signere riktig spiller på riktig måte. Det er det alt handler om. Vi kommer aldri til å slutte å se oss rundt. Vi er Liverpool, så vi kan ikke bare jobbe med talenter som er klare om to-tre år. Vi har mange store talenter i og rundt troppen nå. Vi bygger et lag for nå og for i morgen. Hvis andre er misfornøyd med det vi gjør, kan vi ikke endre det. Det er på denne måten klubben driver. 

Salah og Mané. Hvilken verdi har det for Liverpool å ha dem i finalen?

– Vet ikke hvor mye vi tjener på det, men det var åpenbart at Naby var lederen i Guinea-laget, og det samme for Sadio med Senegal og Mo for Egypt. I går så du Mo lede laget før straffekonken. All erfaringen disse spillerne får hjelper oss. Det har vært imponerende å se. Det er vanskelig å komme så langt i en turnering med presset de har på seg som superstjerner. Jeg er veldig stolt av dem, og nå er de i finalen. Vi skal definitivt se på. 

Tvilte Klopp på om Salah ville score på straffen i kvartfinalen?

– Jeg vet at Mo ikke var i tvil, så hvorfor skulle jeg tvile.

Det var alt

Det var alt fra den åpne delen av pressekonferansen.