Lijnders og Henderson møtte pressen: – Samholdet er vår største styrke

Vi fulgte pressekonferansen til Pep Lijnders og Jordan Henderson.

Følg pressekonferansen i liveoppdateringen under eller i Youtube-vinduet øverst i saken.

Velkommen

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før ligacupfinalen mot Chelsea. Pep Lijnders og Jordan Henderson møter pressen i dag, og det hele starter klokken 15. 

Lijnders er på plass

Pep er på plass. Henderson kommer klokken 15.30.

Jota og Firmino

– Vi må se de neste to dagene med Bobby, men han blir ikke klar til å bli med i finaletroppen. Han gir alt han har. Vi håper han er tilbake snart, for han er veldig viktig for oss. 

– Jota. Så langt har han ikke fått negative reaksjoner på treningene. Det er et godt tegn. Han er ikke sikkert ute, men det blir en utfordring.

Lijnders om Ukraina-krigen

– Det som skjer er forferdelig. Det er alvorlig. Som fotballtrener foran sportsjournalister er det ikke riktig å snakke om min personlige mening. Det føles ikke riktig. Jeg er en far, bror og en sønn og et menneske. Vi føler med alle menneskene der. Det er samme reaksjon som dere. Det er skummelt. 

– Det er riktig avgjørelse å flytte Champions League-finalen. 

– Hver krig er en skuffelse for menneskeheten. 

Lijnders om cupturneringene

– Vi har historie i begge cupene. Det er en turnering der vi vil ta med unge talenter. Hvis du ser på verdens beste klubber, er det en mentalitet om at man er én stor klubb. Denne cupen viser at vi er det. Nå er vi to dager unna finale, og vi vil vinne med alt vi har. Vi kan ikke vente med å dra til Wembley og møte fansen. 

– For hele klubben er dette stort. Turneringen er mye mer enn førstelaget. Det er et stort kompliment til akademiet vårt. 

– Caoimhin er et godt eksempel. Han skal spille finalen hvis alt går bra på trening. Det viser at det er muligheter for alle keeperne i klubben vår. Det er mulig for en ung keeper å nå en finale med mye trening og tid.

Lijnders om samarbeidet med Klopp

– Jürgen er mye mer enn en kollega for meg. Jeg er takknemlig og glad for måten vi jobber sammen på. Det er basert på respekt og tillit. Som en følge av det kommer frihet til å ha meninger. Det er ikke bare meg og han. Det er så mange i vårt støtteapparat. 

– Hvis du ser samholdet her, er det vår største styrke. Alle er så nære hverandre. Det er et lag bak laget. En manager er bare så god som laget han har med seg.

Lijnders om en høyprofil ligacupfinale

– Det er engelsk fotball som gjør det spesielt. 92 lag er med i cupen. Historien viser at lag fra alle ligaer kan slå hverandre. Nå møtes to lag i Champions League-kvalitet. Vi skal møte europamesterne og verdensmesterne. Vi vet at de er et topplag med ikke bare erfaring, men også teknikk. 

– De er et lag som alltid finner rom hos motstanderen. Vi må være på tå hev på søndag. Vi ser frem til det. Vi vil ikke være verdens beste lag, men vi vil være i stand til å slå verdens beste lag.

Lijnders om forberedelser til unge spillere

– Vi har konkludert med at måten å oppnå suksess i engelsk fotball er kun å fokusere på neste kamp. Gruppen ser alltid på neste kamp som en finale. Uten den mentaliteten kunne vi aldri ha oppnådd det vi har gjort. 

– Vi forbereder oss alltid bra og prøver å stille med det beste laget til å spille vår intense fotball. Over de siste årene har vi virkelig sett på hver kamp som en finale.

Lijnders om Matip sine raid

– Vi ser alltid etter nye måter å spille oss fremover vi på. Vi så at stopperne kunne bruke de ledige rommene. Det var en klassisk Joel-dribling. Han gjør ofte det. Måten vi har spilt oss ut bakfra har forbedret seg voldsomt. Dette er en av måtene vi har utviklet oss på. 

– Selv en midtstopper eller Ali skal kunne spille den siste pasningen.

Lijnders om Kelleher

– Jeg har fulgt ham siden han kom til U16-laget. Det handler om å ha tro på en spiller, og å ha tålmodighet. Så må de ta riktig steg i riktig øyeblikk. 

– Vi må nevne Adrian også. Adrian spilte mot Preston, og han reddet ræva vår to ganger på 0-0. 

– Det er et kompliment for John Achterberg at vi har brukt alle keeperne så langt. 

– Kelleher har gjort mange viktige redninger og har fortjent retten til å spille denne finalen. Våre talenter har aldri sviktet oss. Jeg liker at han har tatt neste steg. Ali, Caoimhin og Adrian. Alle utgjør en forskjell, og derfor er vi i finalen.

Lijnders om ungguttene og hvordan de skal føle seg som en del av finalen

– Vi snakker ofte med dem, og de vet at de er en del av troppen. De reiser med oss, i hvert fall de som er med førstelaget hele tiden. Som Tyler og Kaide. Jeg kan ikke røpe troppen. 

– Vi har troen på å bringe talenter opp på førstelaget. Derfor er jeg ekstra stolt over at vi nådde finalen. 

Lijnders er ferdig med sin prat - vi venter på Henderson

Jordan Henderson skal snakke med journalistene. Han er ventet å være på plass omtrent klokken 15.30.

Henderson er på plass!

Kapteinen er her.

Henderson om Jota og Firmino

– Det ser ut som Bobby ikke klarer det, noe som er et slag. Det blir en bonus hvis Jota klarer det, og forhåpentligvis klarer han det.

Henderson om en ny finale

– Det å få et trofé så tidlig i sesongen kan gi et stort løft. 

Henderson om situasjonen i Ukraina

– Riktig avgjørelse å flytte Champions League-finalen. 

– Det er skremmende å se hva som skjer. Vi må prøve å fokusere på kampen, men vi får selvfølgelig med oss de skremmende nyhetene.

Henderson om spenning i sesongen og å kjempe på fire fronter

– Det er mange store kamper som kommer. Vi trenger alle vi har. Vi må ta en kamp om gangen og ser hvor vi ender opp. Ting kan endre seg fort. 

– Vi er med i fire turneringer, men man kan fort ryke ut av én etter én. Vi må fortsette vår gode form. 

Henderson om ligacupen denne sesongen

– Vi har brukt hele troppen. Mange akademispillere har levert. Alle har spilt en rolle. Det har vært bra så langt, og forhåpentligvis tar vi det siste steget søndag.

Henderson om de ti årene siden forrige ligacuptriumf

– Jeg ser aldri på det som at jeg har oppnådd det. Det er takket være spillerne jeg har spilt med og alle i klubben. Jeg har vært en liten del av det. Det har vært en berg-og-dalbane så langt, med mange gode minner. 

– Jeg prøver alltid å bli bedre og å gi alt for klubben. Enten vi taper eller vinner. 

Henderson om Chelsea

– Et fantastisk lag med fantastiske spillere. De er veldig sterke over hele banen, med en sterk tropp. Du kan se hva de har vunnet det siste året. 

– For oss er det en finale vi vil vinne og bruke som en plattform til å få selvtillit inn mot slutten av sesongen. Men det blir aldri lett mot Chelsea. Manageren har gjort en fantastisk jobb. 

– Vi har fantastiske spillere her, og hvis vi er på vårt beste kan vi gi dem en god kamp.

Henderson om kapteinsrollen

– Ikke noe annerledes enn jeg vanligvis gjør. Det er en cupfinale, men du må behandle den som en hvilken som helst kamp. Med full fokus på jobben som skal gjøres. Jeg kan hjelpe med erfaringen jeg har så langt i karrieren. For oss er det alltid det samme. Jeg prøver alltid å hjelpe unge spillere og å nyte anledningen. 

– Forhåpentligvis vil det være nok å gi alt. 

– Jeg holder ingen store taler. Noen liker å si noen ord før hver kamp. Det er ikke en tale. Det er bare noen ord for å få inn rett mentalitet i kampen. Det gjør vi som en gruppe, sier Henderson og legger til at Milner er den beste på den fronten.

Henderson om Kelleher

– Han har vært strålende i alle kampene han har spilt. En fantastisk gutt med hodet på rett plass. God på strek og god distribusjon. Og så lærer han fra verdens beste keeper hver dag. 

– Han har alltid hatt en ro ved seg. Når han gjør store redninger har han en ro rundt seg som jeg liker. Det blir stort for ham, men han må bare gjøre som han har gjort.

Det var alt

En lang pressekonferanse med Lijnders og Henderson er over. Det kommer både en del 2 og del 3 fra pressekonferansen som ikke blir tilgjengelig før fredag og lørdag kveld.