Jota mente han var heldig, men tallene hans denne sesongen vitner om enorm dyktighet

Tomålsscorer Diogo Jota mener at han var mer heldig enn god da han satte inn sitt første mål mot Leicester.

Selv om han gjorde to mål mot Leicester, og nå er oppe i 17 scoringer totalt denne sesongen, var det en beskjeden tomålsscorer som ble intervjuet av BT Sport etter seieren over Brendan Rodgers sitt mannskap.

– Jeg liker å komme i scoringsposisjoner. Jeg var heldig at ballen landet der, og at jeg var på riktig sted til riktig tid til å sette den i mål, uttalte Diogo Jota om det første målet, som kom etter at Leicester-keeper Kasper Schmeichel måtte gi en retur på en knallhard Virgil van Dijk-heading etter en corner fra Trent Alexander-Arnold.

Portugiseren har gjort 12 Premier League-mål denne sesongen, og har dermed bare lagkamerat Mohamed Salah foran seg på toppscorerlisten. Egypteren har 16 mål. 

Scorer ofte først

Jota har gjort 30 mål på 60 kamper for klubben, og dette var tiende gang denne sesongen at han scoret kampens første mål for Liverpool.

– Det er alltid viktig å score først. Det gir deg litt mer selvtillit. Det var ikke enkelt, men vi avgjorde kampen mot slutten, sa en beskjeden målsscorer. 

Han avgjorde kampen tre minutter før full tid, da han satte ballen i mål via Schmeichel, etter ha blitt spilt fri av midtstopper Joel Matip.

Jota har aldri gjort flere mål etter at han kom til Premier League enn denne sesongen, og han har tre måneder på seg til å pynte ytterligere på statstikken.

– Dette er selvsagt min beste sesong når det gjelder scoringer. Jeg ønsker å hjelpe laget. Det er det viktigste, avsluttet han.