Kåret til turneringens beste spiller - slik feiret Mané den store dagen

Sadio Mané ble kåret til turneringens beste spiller før han tok AFCON-trofeet med seg hjem til hotellet.

Søndag gikk en stor drøm i oppfyllelse for Sadio Mané da han kunne juble for at Senegal for aller første gang kunne løfte trofeet i Afrikamesterskapet. Og det er vanskelig å si at det er annet enn fortjent for 29-åringen og hans lagkamerater. I 2019 måtte de se seg slått av Algerie i finalen, mens 2017-turneringen ble en tøff opplevelse for Mané da han bommet på det avgjørende straffesparket i kvartfinalen. 

Liverpool-spilleren hadde et enormt press på seg da han gikk frem for å ta den fjerde straffen til Senegal, vel vitende om at scoring ville gi dem trofeet. I motsetning til det som skjedde tidlig i selve kampen klarte Mané denne gangen å overliste Egypts keeperhelt Gabalski. Dermed kunne han slippe jubelen løs sammen med sine landsmenn. 

På Manés Instagram-konto kan vi se at stjernen feiret med å ta med seg trofeet hjem på hotellet: 

Av tv-bildene kunne vi se at Mané gikk bort for å trøste sin venn og klubbkamerat Mohamed Salah etter at straffesparkkonkurransen var over. Salah skulle tatt Egypts femte straffespark, men fikk aldri muligheten til det. Egypt kunne tatt sin åttende tittel i AFCON, men denne gangen var det Senegals tur i det som var deres tredje finale. Salah har ikke vært med på å vinne turneringen, men vil få en ny mulighet allerede neste år, når mesterskapet skal spilles i Elfenbenskysten. Da spilles det om sommeren.

Her kan du se noen bilder fra finalen, både av Manés feiring og en skuffet Salah som måtte se seg slått denne gangen.