Klopp er ikke bekymret for forholdet mellom Mané og Salah etter kveldens finale

I kveld kjemper Liverpool-angriperne om sitt første trofé med landslaget.

Sadio Mané og Mohamed Salah har vært en utrolig suksesshistorie sammen i Liverpool. De to afrikanske spillerne har til sammen scoret 255 mål for de røde – Mané har 107 og Salah 148.

De har sammen vunnet Champions League, Premier League, Supercupen og VM for klubblag, blitt toppscorere i Premier League, og begge er blitt kåret til Årets afrikanske fotballspiller i tiden sammen.

Nå skal de møtes i en finale, der de begge er sitt landslags store stjerne og den lagkameratene ser til. Mané og Salah har vært helt avgjørende for at Senegal og Egypt har kommet så langt som de har gjort, og søndag kveld skal det avgjøres med finale i Afrikamesterskapet. Senere i vår skal de også møtes i playoff, der kun én av de kan ta seg til VM i Qatar.

Jürgen Klopp er ikke bekymret for at det som skjer på landslaget skal gjøre forholdet deres dårligere.

– Ingen spør hvordan de vil håndtere det, og jeg tror ikke det vil bli noe problem. Begge har hatt en vellykket turnering. Jeg kan håndtere det – det er ingen problem. Jeg vil hjelpe dem med alt det jeg har, sier Klopp til the Guardian

Tror begge vil ønske å spille mot Leicester

– Når de kommer tilbake, vil vi snakke sammen og se om de trenger noe. De er våre gutter, og vi vil gjøre alt for å hjelpe dem i alle situasjoner, sier Klopp videre på spørsmål om forholdet dem i mellom.

Klopp forventer at den av de to som taper finalen er den som vil være raskest tilbake på AXA Training Centre. Den som vinner, vil med all sannsynlighet være med til hjemlandet sammen med troféet for å ta del i feiringen.

Trolig vil begge være tilbake på treningsfeltet i tide før ligakampen mot Leicester City på torsdag, men manageren har ikke tatt stilling til om de skal spille.

– Disse to spillerne er krigere. De er alltid klare. De bryr seg ikke om ferier eller fridager. Jeg har aldri hørt dem be om det, så med disse to er det ganske enkelt. Jeg vet at de vil ønske å spille igjen med en gang, men sammen må vi finne ut om det gir mening, En kan se for seg at begge ønsker å spille mot Leicester, og være involvert, score mål og vinne kamper for Liverpool, sier han.

– Måtte det beste laget vinne

Etter kampen mot Cardiff City fikk Klopp spørsmål om han skulle se finalen.

– Jeg kommer trolig til å se den, men jeg er ikke sikker på om jeg skal følge den veldig tett. Det er en annen kamp også, og forhåpentligvis kan Nat Phillips spille sin første kamp mot Bournemouth, og kanskje jeg får se den – for hva kan jeg gjøre..., sa Klopp til Bein Sport.

– Jeg skal se kampen, og håpe at begge kommer gjennom kampen trygt og uten skader, men de kan ikke begge vinne. Det er en stor kamp. Som jeg har sagt tidligere kommer én til å være i skyene, mens en annen vil være veldig skuffet. Vi må og skal håndtere begge deler, og jeg håper bare at det blir en god kamp. Det er to gode lag som møter hverandre, så la det beste laget vinne, sier Liverpool-manageren.

Finalen i Afrikamesterskapet har avspark kl. 20.00, og vises på V Sport 1 og Viaplay