Vi fulgte pressekonferansen– Jota og Firmino har ingen sjanse for morgendagens kamp. De har ikke trent

De røde står foran en ny viktig kamp i Premier League. Klopp har holdt sin pressekonferanse.

Ny pressekonferanse

Kl. 13.15 er Jürgen Klopp på plass på AXA Training Centre for å komme med siste nytt før onsdagens utsatte Premier League-kamp mot Leeds United.

Dette er en enorm uke for de røde, med mulighet til å ta ytterligere innpå Manchester City i ligaen, og med en ligacupfinale på søndag.

Klopp kom allerede på mandag med en kort oppdatering på skadesituasjonen til Diogo Jota og Roberto Firmino, og ville da ikke utelukke at noen av dem kunne rekke søndagens finale. Forhåpentligvis har han fått mer informasjon nå etter ytterligere undersøkelser, og kan komme med mer nytt.

Vi kommer til å følge pressekonferansen ord for ord her på liverpool.no fra kl. 13.15.

Nå er Klopp på plass

Klopp har ankommet, og pressekonferansen kan starte.

Første spørsmål om tittelracet og da Spurs vant

– Jeg var på vei hjem da det sto 2-1 til Tottenham. Så kom jeg hjem og så ikke mer, for jeg regnet med at de utlignet uansett.

– Så dro vi ut, og sjåføren min var veldig engasjert og sa det var 2-2 og så 3-2. Så da tenkte jeg okei City vant 3-2, men det var Tottenham, så «åh» var min reaksjon.

– Vi må vinne alle kampene våre. Vi forventer historisk og tradisjonelt at City vinner alle kampene sine. Vi møter dem i en kamp, og det er en kamp vi ønsker å vinne.

Om å møte Leeds

– Om det er 12 eller 15 poeng ville situasjonen blitt annerledes, men for kampen nå er det ingenting som endrer seg. Vi må holde fokus på denne ene kampen, for vi kan ikke vinne kampen, ligaen og alt i en kamp. Vi må bare sørge for at vi vinner en veldig vanskelig Premier League-kamp.

– Du kunne se ansiktene på alle i Leeds på søndag, der de var veldig modige og spennende offensivt. Du kan gi dem problemer, men det er vanskelig på grunn av mannsmarkeringen deres over hele banen. Dersom du ikke er med i kampen vil du bli spist opp.

– Leeds leder på tre av de avgjørende løpsstatistikkene i Premier League. Løp i høy hastighet, høyintense løp og alle disse tingene, det er Leeds. I tillegg gir de aldri opp.

– Det blir mange mål i begge ender, og vi må sørge for at vi er 100 prosent klare.

Om lagoppstillingen vil gi et hint om laget på søndag

– Jeg har ikke tenkt på det, så kanskje dere har. Er det én ting jeg har lært med årene, er at det ikke fungerer for meg å tenke på to eller tre kamper samtidig.

– Det kan vi ikke gjøre denne gang. Mot Norwich gjorde vi endringer, ikke på grunn av Leeds eller finalen til helgen, men fordi vi trengte friske bein og intensitet. Noen spillere var klare for å hvile.

– Premier League er Premier League, og du kan ikke hvile noen til finalen. Det har aldri fungert for meg. Om du vil spare en spiller og sette ham inn etter 60 minutter, og han får en smell i det 65. minutt – hva er poenget? 

– Jeg har noen ting jeg må ordne denne uken, men jeg prøver ikke å tenke andre kamper enn den vi forbereder oss til.

Om Jota og Firmino blir klare

– I morgen har de ikke noen sjanse.

– Til finalen får vi se, jeg vet ikke for øyeblikket. Det ville vært enkelt å si nei. Men vi får se.

– De har ikke trent på banen, og det er ikke et godt tegn. Vi får se hva vi kan gjøre med guttene i de neste dagene og så ta en avgjørelse senere i uken.

Om laget er i et tittelrace

– Hva mener du med tittelrace? Vi har så mange kamper som skal spilles.

– Dersom vi vinner alle, så er det et tittelrace. Om ikke, så er det kanskje ikke det. Jeg er ikke så inne i det, men forstår det 100 prosent, og at folk blir spent av det.

– De er ikke helt utenfor rekkevidde lenger, men det er fortsatt en veldig vanskelig situasjon.

– Jeg forbereder meg aldri til pressekonferanser, men i dag har jeg ikke tenkt noe på et tittelrace. Jeg har tenkt på Leeds, så still meg spørsmål om det. Jeg har ikke noe å si om det. Jeg er veldig glad for resultatene vi har hatt de siste ukene, som har gitt oss noen poeng og selvtillit, men minuttet etter Norwich-kampen er det over, og vi må tenke på Leeds.

– Det er så mye som kan skje i fotball, og dersom folk tenker at vi er nære og bare tre poeng, så nei – det er seks poeng, og vi møter Leeds. Jeg kan ikke telle poeng før kampen er spilt. Dersom andre gjør det får de gjøre det siden de ikke er direkte involvert. Vi må være klare for det. Det er en intens kamp, og de kjemper for å bli i ligaen. De er et lag som virkelig aldri gir opp. Vi må vise at det ikke hjelper i morgen kveld.

– Frem til det har vi en jobb som skal gjøres.

Leeds er uten flere spillere

– De mangler noen veldig avgjørende spillere. Patrick Bamford, Phillips og Cooper – det er stammen i laget.

– Jeg vet hvor mye noe slikt kan skade deg, når du mangler så avgjørende spillere i en slik periode. Jeg forventer den samme innstillingen.

– Resultatet vi hadde mot dem i forrige hjemmekamp er slik Leeds er. De går all in. Vi vant den kampen, men er ikke fordi vi er Liverpool og de er Leeds, men fordi vi scoret ett mål mer enn dem.

– Dersom du er ser dem så vet du hvordan de er. De hadde en dårlig periode i desember da de fikk noen smeller, men det er over. Kampen mot Aston Villa nylig var veldig spektakulær. Villa trodde de hadde vunnet, men det hadde de ikke. United hadde en veldig god førsteomgang, men dersom du gikk for å få deg noe å drikke i pausen mistet du kanskje de to scoringene til Leeds. United snudde kampen igjen, men det blir veldig vanskelig.

– Jeg vet det, og har ikke problemer med det. Jeg håper at vi står sammen igjen, med våre supportere, og blir vanskelige å slå. Dersom vi er vanskelige å slå og spille mot har vi en god sjanse til å vinne kampen. Det er en stor oppgave for oss alle, og vi må gi absolutt alt.

– Det blir ikke avgjort av litt spill her og der, dersom vi ikke er klare for å kjempe vil vi slite.

Om det passer bedre å møte Leeds nå enn Boxing Day

– Nei, vi hadde grei stall på Boxing Day. Covid-krisen vår kom litt senere, men jeg tenkte ikke at jeg var lettet for at vi slapp å spille.

– Jeg vet ikke. Jeg kunne tenkt meg å ha Bobby og Diogo tilgjengelig, og det skjer ikke i morgen kveld. Det er som det er, men du tenker ikke på kamper sånn, men du får informasjon og forbereder for det, og det er det samme her.

Diaz sin scoring mot Norwich

– Det var veldig tilfredsstillende, og er et tegn på noe annet også. De to målene vi scoret like før åpnet opp kampen for oss.

– Det var et slag for Norwich, og et løft for oss. Slike øyeblikk kommer sjeldent, fordi du må jobbe så hardt for å få en fordel i en fotballkamp, men der kunne vi få til noe veldig pent. 

– Med alle de 34 pasningene før scoringen, så elsket jeg dem alle. Den siste pasningen fra Hendo var ganske spesiell. Norwich var i hele kampen ganske godt organisert, men i det øyeblikket var de litt overalt, med store rom, på grunn av bevegelsene til alle spillerne våre.

– Slik kan fotball se ut, men det skjer ikke så ofte, på grunn av kvaliteten til motstanderen. Norwich gjorde denne feilen kun én gang. Utenom det forsvarte de seg mye bedre.

Joe Gomez som spilte igjen mot Norwich

– Han er et veldig godt eksempel, men en veldig spesiell historie også.

– Dersom jeg var Joe Gomez hadde det vært veldig vanskelig for meg med denne situasjonen, med kvaliteten han er, og spilleren han er. Alle liker Joey. Med den spesielle skaden og småting etterpå, og da han fikk covid på feil tidspunkt etterpå, har det vært vanskelig for ham å få rytme.

– Jeg er veldig glad for prestasjonen hans. I det første målet var han involvert, og jeg var veldig glad på hans vegne. Han var ute så lenge, og så måtte han spille i en posisjon han spiller nest mest. Mot en hurtig spiller som Rashica. Vi ville ikke bruke Trent, ikke på grunn av Rashica men fordi han trengte en hvil, og vi gikk for Gomez.

– Jeg fortalte guttene i går at måten vi håndterer situasjoner eksepsjonelt for øyeblikket. Noen spillere starter, og noen er mer ute av laget, men alle så på endringene vi kunne gjøre i de to siste kampene og hvor stor påvirkning det hadde. Så lenge vi kan bruke troppen på den måten har vi en stor mulighet til å vinne fotballkamper.

Da var Klopp ferdig

Den åpne delen av pressekonferansen er over, og Klopp gikk over til den lukkede delen. Innholdet fra den er tilbakeholdt til kl. 23.30 i kveld.

Liverpool - Leeds spilles onsdag kl. 20.45, og vises på TV 2 Sport Premium 2.