Klopp og Alexander-Arnold stilte til pressekonferanse– Vi ønsker ikke å være for avhengige av Anfield

Jürgen Klopp og Trent Alexander-Arnold har svart på spørsmål omkring åttendedelsfinalen mot Inter.

Du kan se pressekonferansen direkte i vinduet over, eller lese vår tekstoppdatering.

Jürgen Klopp

Om Henderson

Hendo fikk en smell i kneet mot Burnley. I dag var andre dag med rehabiliteringstrening. Men det er ikke noe problem egentlig. Han fikk et skikkelig kutt i kneet. Bortsett fra det er alt fint med ham.

Om forskjellen på Burnley og Inter

Det blir ikke så vindfullt og mye regn som i Burnley.

Inter forsvarer seg kompakt. De er trolig det beste laget i Italia denne sesongen. De er på andreplass i Italia for øyeblikket, men det er veldig godt organiserte. Vi møter et lag i toppklassen, og må levere en prestasjon i toppklassen for å ha en sjanse.

Om vrakingen av bortemålsregelen

Vi reiser uansett dit for å få et godt resultat. Jeg likte bortemålsregelen, og jeg vet ikke hvorfor de fjernet det, og det er greit. Vi skal forsøke å spille så godt som mulig, og vinne kampen. Men det blir veldig vanskelig.

Om å ha en fulltallig tropp

Det er en god situasjon. Men det er viktigere hvordan vi spiller enn hvem som spiller. Men det er fint å ha løsninger for ulike situasjoner. Vi har aldri hatt det før. Vi har sjansen til å bytte fem ganger i løpet av kampen, noe som er et løft for fotballen. 

Om Mane og Salahs forfatning etter Afrikamesterskapet

De drikker ikke alkohol noen av dem, så de kunne ha spilt neste dag, selv etter feiringen for Manes del.

Om det er en fordel å spille på bortebane først

Hva som skjedde i gruppespillet er uvesentlig nå. Det hjelper oss ikke nå at vi vant alle kampene der. Det viser bare at vi er et godt fotballag. Da vi vant Champions League for et par år siden så hadde vi et ganske gjennomsnittlig gruppespill. Vi har litt erfaring i turneringen, og det skal vi forsøke å dra nytte av. Det blir tøft.

Forhåpentligvis er det en fordel å spille borte først. Vi får se etter kampen. Det er ikke avgjørende. Vi ønsker ikke å være for avhengige av Anfield.

Om Liverpools ærerike historie i Europa

Jeg tror ikke historien blir avgjørende i denne kampen. Vi får prøve å utnytte historien, ikke bli lidende under den.

Dette er to store klubber, og to suksessrike klubber. Det er vi snakke om reformer og endringer i Champions League, men dette er en skikkelig europeisk storkamp, som vi virkelig ser frem til.

Om at Inter mangler Nicolo Barella

Jeg ser frem til å møte Ivan Perisic, da vi jobbet sammen i Tyskland. Det er ikke dumt for oss at Barella mangler, da han er en veldig god spiller. Erstatteren hans vil trolig være Arturo Vidal, som er en skikkelig erfaren spiller, og som vil være svært motivert. Så jeg er ikke sikker på om det er noen fordel for oss. Det spiller ikke noen rolle hvem som spiller, men hvordan de spiller.

Om Luis Diaz

En toppspiller. Det har han vist allerede. Han kom ikke inn forrige kamp. Vi skal gi han tid til å bli vant til nye omgivelser. Han elsker fotball. Han smiler gjennom hele treningene. Vi er svært glade for å ha ham her, og vi forventer mye av ham i fremtiden. Jeg har en god følelse for at det blir en fin karriere for Luis i Liverpool

Trent Alexander-Arnold

Om seieren over Burnley og muligheten til å ta igjen City

Vi har vist flere ganger at vi kan vinne 1-0 på bortebane. Slike seiere føles veldig godt, for du vet de betyr mye. Det er viktig å vinne kamper som dette.

Det er viktig at vi fortsetter å vinne kamper. Vi skal legge så mye press på City som vi kan, og vi vil forsøke å vinne hengekampen vår. Det er ikke i våre hender for øyeblikket. Alt kan skje i Premier League. Vi må være i posisjon til å utnytte det om City avgir poeng.

Om å kjempe på fire fronter

Vi har utrolig mange gode spillere på laget. Sesongen vi vant Champions League vant vi nesten ligaen også, så vi er i stand til å konkurrere på flere fronter. Det er fint for oss at vi fortsatt henger med i alle turneringer. 

Dette er Liverpools kamp nummer 39 for sesongen, og vi er fortsatt i februar

Det er ganske normalt nå. Dagens spillere forventes å spille mange kamper. Vi ønsker å vinne alle trofeer, og da må du spille 50-60 kamper i sesongen. Det er hva vi ønsker å gjøre. Vi har en god stab som tar vare på oss spillerne. Vi er klare til å spille hver eneste kamp.

Om Diogo Jota

Enestående spiller, og enestående person. Han er allsidig. og han scorer mål fra alle posisjoner. Han har passet veldig bra inn i troppen. Han kommer i gode posisjoner, og er i stand til å score mål. Som klubb forventer vi å komme så langt som mulig i alle turneringer. Det er bare ligaen som ikke er i våre egne hender akkurat nå. Vi kan slå hvem som helst.

Om Trents egen fremgang

Jeg er blitt mye bedre. Jeg er tidlig i karrieren fortsatt. Jeg håper å ha en karriere på 15-20 år, så jeg har masse rom for forbedringer. Det er mye mer jeg ønsker å oppnå. Jeg tenker ikke på hva jeg har gjort, men hvordan jeg kan bli bedre og vinne ting hver sesong.

Om lagets utviklingen etter at de vant Champions League i 2019

Cupturneringer er alltid vidåpne. Alt kan skje. Ingen er klare favoritter i denne turneringen. Ligaen er litt annerledes. Der har du favoritter. Cupturneringene er åpne. Vi tror vi kan vinne alt. Vi er et bedre lag nå. Vi vet hvordan vi skal vinne. Vi må sørge for å vinne våre kamper. Det er lettere sagt enn gjort, men vi tror vi kan gjøre det.

Om antall målgivende

Jeg føler jeg spiller god fotball, og synes det har vært en god sesong så langt. Jeg ser frem til siste del av sesongen. Da kommer de store kampene. Jeg er ute etter å vinne trofeer, og hjelpe laget til å gjøre det, og da må jeg spille så bra som jeg kan. Jeg gleder meg til å se hva som skjer mellom februar og mai. 

Om Trent føler han skulle ha vunnet mer så langt

Delvis. Vi er ikke skuffet over at vi ikke har vunnet flere trofeer, for vi har vunnet store trofeer. City er et utrolig lag, men har fortsatt ikke vunnet Champions League. Vi har vunnet både Premier League og Champions League. Det forventes at vi skal vinne trofeer. Ett trofe minimum per sesong bør vi oppnå. Neste uke har vi mulighet til å vinne et trofe. Vi forventer av oss selv at vi skal vinne trofeer. Vi er glade for å komme til finaler, men vi forventer å vinne dem. Hver eneste sesong.