Markering mot krig på Premier League-arenaene

Premier League-klubbene markerte til støtte for Ukraina i lørdagens ligarunde.

Det kan føles feil å bry seg om det som skjer på en fotballbane samtidig som det har brutt ut krig i Europa. Russland har gått til angrep på Ukraina denne uken, og det dominerer naturligvis nyhetsbildet over hele verden.

På Old Trafford kunne vi se ukrainske flagg på tribunen, da Manchester United og Watford spilte 0-0. Spillerne og manager Ralf Rangnick stilte opp ved midtstreken før kampen og holdt opp en banner med et peacetegn og ordet «fred» skrevet på flere språk.

På Selhurst Park før kampen mellom Crystal Palace og Burnley ble storskjermene tatt i bruk, med teksten «WE STAND WITH UKRAINE».

På Goodison Park møttes Oleksandr Zinchenko og Vitaliy Mykolenko, som begge er ukrainske landslagsspillere. Det var tydelig at begge var veldig preget under markeringen før kampen.

City-spillerne. kom på banen i T-skjorter med det ukrainske flagget og teksten «NO WAR». Everton-spillerne hadde ukrainske flagg over skuldrene.

Everton spilte «He Ain’t Heavy, He’s My Brother» før avspark. En sang de har også har brukt tidligere, i forbindelse med Hillsborough-markering.

Matty Cash scoret kampens første mål da Aston Villa slo Brighton 2-0 på bortebane i dag. Scoringen kom allerede etter 17 minutter, og dessverre fikk den polske landslagsbacken det gule kortet for å kaste av seg drakten.

Under drakten hadde han en støtteerklæring til sin landslagskamerat Tomasz Kedziora, som spiller for Dynamo Kyiv, og som fortsatt er i landet.