Milners plan er å fortsette spillerkarrieren

James Milner tar trenerkurs, men føler seg ikke ferdig på banen helt enda.

Det er en måned siden James Milner fylte 36 år. Veteranen er Liverpools eldste utespiller, med god margin. Jordan Henderson blir 32 år i midten av juni, og er klubbens nest eldste spiller.

Det er over 19 år siden Milner fikk sin Premier League-debut. Han har vært Liverpool-spiller siden 2015. Treårskontrakten han skrev under på i 2019 går mot slutten, og går ut 30. juni i år.

Neil Jones i Goal.com meldte i forrige uke at det er forventet at Milner kommer til å forlate de røde når kontrakten hans går ut. 

Milner er klubbens visekaptein, og den anvendelige veteranen har blitt involvert i 22 kamper denne sesongen. Jürgen Klopp har mange ganger uttalt seg om hvor viktig Milner er i garderoben.

– Jeg vet ikke hvor ofte jeg sier det, men kan si det oftere: Milly er utrolig viktig for denne gruppen. Helt utrolig viktig. Som person, som karakter, og som spiller. Så ikke bare i garderoben, men også i garderobe, sa Klopp i november.

Føler seg ikke ferdig

I vinterpausen har han vært i Dubai og spilt golf sammen med Alex Oxlade-Chamberlain og Andy Robertson, og der har han gitt et interessant sitat til Gulf News. Han har ikke planer om å henge opp fotballskoene helt ennå.

– Jeg tar trenerkursene, men min eneste plan for øyeblikket er at jeg skal fortsette å spille fotball så lenge som jeg kan, sier Milner. 

– Vi fotballspillere har lang tid som pensjonerte spillere, sa han videre. Intervjuet ble gjort i forbindelse med at Milner er aktiv på golfbanen utenom fotballen.

Da Leeds United rykket opp til Premier League før 2020/21-sesongen ble Milner linket dit, men det har det vært stille rundt lenge. Han er født i Leeds, og kom til Leeds sitt akademi som tiåring i 1996. Allerede i 2002 fikk han sin debut på det øverste nivået, 16 år og 309 dager gammel.