Vi fulgte Klopps pressekonferanse– Det å måtte utelate spillere fra kamptroppen er noe av det jeg liker minst med denne jobben

Jürgen Klopp møtte pressen før kampen mot Norwich.

Kl. 13.15 er det pressekonferanse

Jürgen Klopp vil møte pressen og komme med siste nytt før hjemmekampen mot Norwich på lørdag.

Det store spørsmålet, og det alle lurer på, er hvordan det står til med Diogo Jota. Portugiseren tråkket over mot Inter, og måtte byttes ut til pause.

Det er forhåpentligvis noe vi kan få svar på denne fredagen.

Vi følger pressekonferansen fortløpende i denne artikkelen fra kl. 13.15. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Klopp er på plass!

Nå starter pressekonferansen, og oppdateringer følger.

Diogo Jotas skade

– Han er ikke tilgjengelig, men det er fortsatt ikke klart.

– Vi trenger videre undersøkelser. Det er noe med noen leddbånd rundt ankelen. Ikke dét leddbåndet, men noen andre leddbånd.

– Alt er mulig for øyeblikket. Det kan gå veldig fort, men det kan også ikke gjøre det. Jeg tror alle så bildet av dem i beskyttelsesstøvlen. Det er vanlig når du kjenner noe, da setter de på deg en slik støvel.

– Men han er ute i helgen.

Vet ikke hvem som er tilgjengelig

– I går kveld satt jeg hjemme, og kunne sett fotball, men prøvde å unngå det.

– Så kom jeg på at i morgen er det én dag igjen til kamp igjen. Det er tøft for spillerne også. En kamp med intensiteten som i den forrige kamp, så var det den åpenbare tingen med Diogo, men med resten må vi vente på mer informasjon.

– Om det er skader eller plager så får du informasjonen senere, og vi vet ikke hvem vi kan kan bruke.

– Vi bør ha gode alternativer, men vi vet ikke. Av alle problemer jeg har, så er det dere nevnte om City det minste. Det er ingen dager eller minutt av uken der jeg snakker om det. Det er klart - vi kan ikke gjøre noe med det. Vi kan kun vinne fotballkampene våre og se om vi kommer nærmere eller ikke.

– Vi kjemper for Champions League-plassene, og det er utrolig viktig for klubben. Så vi må vinne kamper, og det må vi gjøre for å gå videre i cuper. Du løser alle problemene dine med å vinne fotballkamper, og det er det eneste vi tenker på. Slik har det alltid vært.

Salah som kan nå 150 mål

– Jeg har bare vært her i sju år. Klubben er så mye eldre og det har vært så mange store spillere her. 

– Dette laget er et av de bedre i den utrolige historien til denne klubben, og Mo har vært en viktig del av det. Når du nevnte 150 mål, følte jeg at vi nesten nettopp snakket om 100 mål.

– Et utrolig tall, og forhåpentligvis kan han nå det i morgen.

Om treningsfeltet er annerledes med Salah tilbake fra AFCON

– Vi er glade når vi har en full garderobe. Det å ha Mo tilbake er gode nyheter, fordi vi var uten ham, Sadio og Naby. Da de kom tilbake fikk de den samme mottakelsen.

– Det er ikke slik at vi tenker at vi endelig kan vinne fotballkamper igjen når han kommer tilbake, for vi måtte gjøre det da han ikke var her, og det gjorde guttene på en imponerende måte.

– Det beste er å ha alle i garderoben, friske og klare, og så kan vi ta det derfra.

Norwich før og etter Smith

– Vi har sett ulikheter. Dere vet alle hvor mye jeg liker og respekterer Daniel Farke, som nå er et sted i Russland og jobber.

– Han gjorde en utrolig jobb der, men starten av sesongen var veldig vanskelig. Så kom Dean inn, og Dean har hatt suksess alle steder han har vært i fotball, fordi han er god.

– Han har hentet inn noen spillere, og interessante spillere som jeg kjenner godt med Sargent og Rashica. 

– De har ikke fått de resultatene de ønsket ofte nok, og derfor har de det antallet poeng de har. Når du tenker på Norwich, så vil de aldri gi opp troen på å beholde plassen. Du kan se det på måten de spiller, for de spiller på en ganske positiv måte. Ja de spiller også direkte, men dersom du lar dem spille med de de har på midtbanen og angrep, så spiller de.

– Gir du de sjansen til å gå i bakrom så vil de bruke det, og med Rashica og Pukki har de fart. Vi må prøve å unngå det skjer. Vi må være 100 prosent tilstede overalt, fordi vi vil unngå disse pasningene i bakrom.

– Vi må ha et godt organisert lag. Vi kan ikke ignorere situasjonen vår. Vi spilte onsdag kveld, og kom bare tilbake i går på grunn av vinden, og nå spiller vi i morgen igjen. Av ulike grunner blir det en vanskelig kamp for oss. Men jeg håper at støtten vår, og uansett hvor mye vind det vil bli, så må supporterne støtte oss enda mer.

Om Firmino

– Bobby er Bobby. Dersom dere hadde kjent ham bedre hadde dere være enda mer positive om han, for han er en utrolig person.

– Du kunne se da han kom inn at det var den vanskeligste posisjonen på banen. Diogo ble skadet i disse duellene, og Bobby kom inn og det var vanskelig å holde ballen der. Vi måtte bruke dette rommet.

– Når Bobby er i form hjelper det laget enormt. 

– Jeg er ikke sikker på om noen spillere vil tenke at de ikke får så mange minutter og må bruke de som de har, men Bobby kunne vært på laget hver eneste gang med kvaliteten sin.

– Det var kanskje et av de viktigste målene vi har scoret på bortebane etter når målet kom. Det roet alt ned, og vi fikk momentumet tilbake i denne kampen. Slik er det i disse tette kampene med slike motstandere.

– Vi trengte et åpningsmål. Med Bobby er det alltid litt ekstra fordi han er så uegoistisk, og alle gleder seg over det. 

Om dette er det sterkeste angrepet han har hatt – et spørsmål han er lei av!

– Ja, men jeg liker ikke å snakke om det.

– I to uker har vi konstant snakket om det. Det første som skjedde var at Jota ble skadet. Og vi vet ikke hvor lenge. Og da er det ikke det samme antall spillere.

– Så vet vi ikke hva som skjer i neste uke, eller midtuken, eller neste kamp og så spiller vi Champions League. Vi vet at vi har en veldig god tropp og godt lag, men vi må levere og kjempe. Kvaliteten til guttene og potensialet var ikke nøkkelen til seieren i Inter. Nøkkelen var innstillingen vår på banen. Det utgjorde forskjellen.

– Det handler om hva du gjør med det du har tilgjengelig. Guttene må kjempe, og ikke tenke på hvor gode vi kan være. Vi er ikke Harlem Globetrotters. Ingen er fornøyd med å bli nummer to eller tape finaler, men vi trenger hver eneste – men ikke snakke om det. Jeg har snakket om det fem millioner ganger.

– Vi snakker konstant om troppen. Den er der. Det er topp. Vi snakker vanligvis om det når vi ikke har nok spillere og bør signere noen. Nå har vi snakket om det i to uker, og Diogo er ute. La oss slutte å snakke om det. Skriv om det og gjør som dere vil, men for meg handler det om det vi kan skape innad i laget for å få resultater. Du vinner ikke borte mot Inter fordi du er god, men du vinner fordi du ønsker det med alt det du har.

Henderson som kom inn

– Det er et perfekt eksempel.

– Jeg vet hvordan spillerne er, og det var forventet at han skulle starte – men han startet ikke og kom inn og gjorde det han gjorde. Så kommer spørsmålene om hvorfor han ikke startet.

– Det var et perfekt eksempel, men ikke bare ham. Naby kom inn med samme innflytelse, og Diaz, og Bobby som scoret målet. Du kan ikke ha den beste troppen i verden dersom spillerne dersom spillerne er misfornøyd. Da mister de selvtillit, og du har et problem.

– Dersom 15 spillere starter hele tiden, og du vinner, er de slitne men fulle av selvtillit. Slik jeg ser det – kommer du inn, må du gjøre akkurat det de fem innbytterne vi hadde mot Inter gjorde.

Kelleher skal stå ligacupfinalen

Klopp har bekreftet at Kelleher skal stå i ligacupfinalen, selv om det vil være tre uker siden sist han sto. Alisson skal stå de to neste i ligaen.

– Ja, men han er vant med det. Han spiller alltid etter å ikke ha spilt rett før. 

– Det er ingen planer om det. Ikke fordi vi ikke stoler på Caoimhin, men vi håper at det ikke skal måtte skje.

Om å måtte utelate spillere fra kamptroppen

– Jeg vet ikke om det er det vanskeligste, men det er den delen av det jeg liker minst.

– Det er lett dersom guttene gir deg ein god grunn for å utelate dem. Om noen er tre dager på rad i en bar eller det dukker opp bilder av deg i en pub, så er du ikke her og forstår situasjonen – men det har ikke skjedd her, så det kan vi ikke bruke.

– Ingen av disse guttene har fortjent å bli utelatt så langt. Det har vært vanskelig, og jeg liker det ikke, men det er en del av fotballen. Det er en sjanse for at du kan starte neste uke, så du må gjerne være sint og skuffet over meg, men neste dag må du stille og være den beste versjonen av deg selv for å gjøre avgjørelsen vanskelig. 

– Det vil trolig skje i morgen også. Spillerne kan snakke med meg etter kampen, men du må sørge for at du er i troppen. Jeg er bare observatøren, og jo lenger spillere presterer jo større sjanse er det for at du er med på grunn av kvaliteten de har.