Sadio Mané er klar for finale i Afrikamesterskapet

Sadio Mané var sentral da Senegal tok seg til sin andre strake finale i Afrikamesterskapet.

Sadio Mané og Senegal er klare for sin andre strake finale i Afrikamesterskapet. Det er klart etter at de slo Burkina Faso 3-1 i semifinalen på Stade Omnisports onsdag kveld.

Det var lenge en jevn og sjansefattig kamp, men favorittene fra Senegal tok første stikk da Abdou Diallo scoret etter et hjørnespark da 70 minutter var spilt.

Seks minutter senere var Mané arkitekt da man trodde at kampen i realiteten ble punktert. Han fremprovoserte en feil i motstanderforsvaret og spilte frem Idrissa Gueye på blank kasse. Med 2-0 trodde de fleste at Senegal skulle cruise til finale.

Men den gang ei. Burkina Faso reduserte etter 82 minutter da Blati Touré scoret på merkelig vis. Dermed ble det spenning mot slutten. Helt til Mané bestemte seg for å sende sitt kjære land til finalen fem minutter senere.

Han ble spilt alene med keeper etter rot fra Burkina Faso, og Liverpool-spilleren chippet ballen over keeper og i mål.

Mané og Senegal får nå en mulighet til å gjøre opp for det sure tapet i finalen i 2019. Da var det Algerie som trakk det lengste strået. I søndagens finale kan vi få en helrød duell dersom Mohamed Salah og Egypt klarer å slå ut vertsnasjon Kamerun torsdag kveld. Det hadde jo vært gøy!