– Sadio sørget for at 50 supportere ble fløyet inn for å se kampen

Sadio Mané med flott gest til Senegal-supporterne.

Journalist Aliou Faye, som jobber for avisen Stade News i Dakar, forteller i et intervju med liverpoolworld.uk om en herlig gest Sadio Mané gjorde for 50 heldige supportere i forbindelse med onsdagens semifinale mot Burkina Faso i Afrikamesterskapet. 

– Sadio sørget for at 50 supportere ble fløyet inn for å se kampen, og han kommer til å gjøre det samme for enda flere til finalen, sier Faye. 

Mané var som kjent sentral og leverte både mål og målgivende da Senegal vant 3-1 og tok seg til sin andre strake finale i Afrikamesterskapet. I 2019 måtte de se seg slått av Algerie. Søndag skal de enten møte vertsnasjon Kamerun eller Mohamed Salahs Egypt når de går for sin første tittel i turneringen noensinne.

Mange donasjoner

Mané har gjennom hele karrieren sørget for å huske hvor han kommer fra og å gi tilbake til sitt hjemland. 

Som vi tidligere har skrevet om har han blant annet stått for hele finansieringen av et nytt sykehus i landsbyen Bambali, der han selv vokste opp. Sykehuset stod klart i fjor sommer.

Han har også bidratt til at det har blitt bygd en ny skole i hjemlandsbyen, og gjennom pandemien har han gitt pengestøtte til myndighetene i Senegal for å bekjempe koronaviruset. 

– Han er det største navnet i landet vårt og sørget alltid for at alle har det så bra som mulig hver gang han er hjemme, sier Faye.

Hvor mange som blir heldige nok til å få finalebillett av Mané gjenstår å se. Stemningen i onsdagens semifinale var på topp da Liverpool-spilleren satte inn det avgjørende 3-1-målet like før slutt.

Finalen spilles søndag klokken 20. Hvem som blir motstander finner vi ut torsdag kveld når Salah og Egypt forhåpentligvis kan slå ut vertsnasjonen og sørge for en helrød duell om den gjeve pokalen.