– Spansken min er ikke god, men jeg og Luis fungerte godt sammen

Andy Robertson fant tonen med Luis Diaz umiddelbart.

Liverpools venstreflanke, bestående av Andy Robertson og Luis Diaz, skapte mye hodebry for Leicester i en kamp som Liverpool til slutt vant 2-0 takket være to scoringer av goalgetter Diogo Jota.

– Spansken min er ikke god, men jeg og Luis fungerte godt sammen. Samspillet med Sadio har vært spesielt de siste fem årene. Han vil komme tilbake full av selvtillit etter å ha vunnet et trofé. Nå har vi valgmuligheter. Vi fortsetter å presse hverandre, kommenterte Andy Robertson til BT Sport etter at tre nye poeng var innkassert.

– Jeg så Luis var i knallform under sin første treningsøkt med oss, og jeg tenkte med en gang at han vil gjøre det godt her. Han må lære språket, men jeg synes han leverte en utmerket Premier League-debut.

– Nå skal vi konsentrere oss om oss selv. Vi er fortsatt med på fire fronter. Alt vi kan gjøre er å legge press på Manchester City, la skotten til.

Tre poeng mot Leicester betyr at avstanden opp til City er på ni poeng, men Liverpool har en kamp mindre spilt enn de lyseblå.

2-0: Diogo Jota har det med å være på riktig sted til riktig tid.

2-0: Diogo Jota har det med å være på riktig sted til riktig tid.

Trass i at Luis Diaz hadde en utmerket Premier League-debut, så kåret Liverpool.no tomålsscorer Diogo Jota til Liverpools beste spiller.

– Han er ustoppelig akkurat nå, sa Robertson om lagkameraten.

– Det var aldri komfortabelt for oss, men vi tok vare på sjansene våre til riktig tid. Vi følte vi hadde kontroll. Diogo satte jo inn to mål, avsluttet Robbo.

Beskjeden tomålsscorer

– Jeg ønsker bare å hjelpe laget. Det er det viktigste. Vi har flere valgmuligheter nå, noe som er bra for laget, sa tomålsscorer Jota beskjedent.

Jota har nå scoret 17 mål i alle turneringer denne sesongen. Det er det meste han har scoret i en sesong siden han ble Premier League-spiller. I Premier League står han med tolv mål, og er dermed nummer to på toppscorerlisten, fire mål bak lagkamerat Mohamed Salah.

Jota har gjort 30 mål på 60 kamper for Liverpool. De ni siste spillerne som gjorde 30 mål eller flere på sine første 60 kamper for klubben er foruten Jota; Mohamed Salah, Daniel Sturridge, Fernando Torres, Michael Owen, Robbie Fowler, John Aldridge, Ian Rush og Kenny Dalglish.

Jota er med andre ord i fint selskap der.