– Vi ønsker flere trofeer denne sesongen

I dag kunne Virgil van Dijk og lagkameratene glede seg over en ny pokal, men 30-åringen har større mål for sesongen.

– Du spiller, trener, jobber hardt hver dag og legger inn alle timene bak kulissene for oppnå trofeer og suksess. Vi visste at i dag ville bli veldig intenst. Chelsea er et meget godt lag, og alle kampene vi har spilt mot dem de siste sesongene har vært intense, samt åpne i perioder,sier Virgil van Dijk.

Med fire annullerte mål og 11-10 etter straffepark, følte seerne mye av det samme som forsvarssjefen. Det var også noe frustrasjon med reglementet.

– Det er irriterende at vi må spillere videre selv om det er klar offside.

– Jeg deltok ikke en gang i spillet i det øyeblikket. Jeg forstår det ikke, sier van Dijk om Joël Matips annulerte scoring.

Verden i 2022

I tillegg til Chelseas blåfarge og Liverpools røde, var tribunene farget med gult og blått, bannere og flagg, for å vise støtte til Ukraina. Hele situasjonen er vanskelig å ta inn over seg, mener van Dijk.

– Det jeg kan si er at det er en svært trist situasjon. Jeg forstår ikke at vi lever i en verden i 2022 med en krig, så tankene mine er med innbyggerne i Ukraina.

– Vi burde ikke leve i en verden hvor vi forsøker å drepe hverandre. 

Måtte endre på laget like før

For Naby Keïta kom startplassen brått på, da Thiago Alcântara måtte stå av etter oppvarmingen. Spanjolen ble observert gråtende på benken i skuffelse.

Mer gledelig var det å se fartfantomet Luis Díaz. Det er kun uker siden 25-åringen debuterte for Liverpool. I dag var han en av lagets fremste, og skapte stadige problemer for Trevoh Chalobah & Co.

– Naby Keïta var eksepsjonell i dag. Luis Díaz var utrolig, roser van Dijk, som kan glede seg over en tropp som ser ut til å ha bredde til å kjempe på alle fronter sesongen ut.

– Vi har modnet, vi har vært gjennom så mye sammen i løpet av de to siste sesongene.

I dag feirer vi, men alt onsdag er det Norwich i FA-cupen, før West Ham venter i ligaen på lørdag. Virgil van Dijk & Co har målsetningen klar.

– Vi ønsker flere trofeer denne sesongen.