Det norske stortalentet takket nei til Liverpool

Andreas Schjelderup valgte spill for Nordskjælland isteden for juniorlaget til Liverpool.

17 år gamle Andreas Schjelderup var på prøvespill hos Juventus, Ajax og Bayern München, og takket nei til Liverpool. Nå blomstrer den offensive midtbanespilleren i dansk fotball, etter å ha spilt seg inn på førstelaget til FC Nordskjælland.

Stortalentet kom med på den samme talentlisten som Harvey Elliott og Kaide Gordon denne uken. Oversikten over de 50 beste tenåringene i verden. Elliott var rangert som nummer 5 på listen, og Gordon som nummer 40. Nordmannen var rangert som nummer 29.

Schjelderup var på prøvespill i flere europeiske toppklubber før han sluttet seg til FC Nordskjælland fra Bodø/Glimt i 2020.

36 kamper for førstelaget til den danske klubben tyder på at den norske tenåringen valgte riktig.

Et tøft valg

– Det var hardt å si nei til Liverpool. Når du vokser opp ser du de store navnene, og så hører du at de ønsker deg, og da begynner du å tenke mye på det, siteres Schjelderup av Goal.com.

– Jeg fikk mye hjelp fra faren min og agenter, som hjalp meg til å ta riktig avgjørelse, fortsetter han.

– Det gjorde litt vondt i hjertet for faren min og meg at vi ikke sa ja til Liverpool, men vi valgte førstelagsfotball her isteden for akademiet og spill for U19 og U17 der. Det føles som jeg har gjort det rette. 

– Jeg er en offensiv spiller, som liker å ha ballen. Jeg hadde likt å gjøre flere mål og slå flere målgivende, for å hjelpe laget mer, sier han.

Schjelderup har gjort tre mål denne sesongen, og gjorde også tre mål forrige sesong, da han ble Nordskjællands yngste målscorer gjennom tidene.