Vi fulgte pressekonferansen: Klopp bekreftet at Alisson skal vokte buret på søndag

Jürgen Klopp møtte pressen før kampen mot Nottingham Forest.

Følg pressekonferansen i livevinduet under eller i videoen øverst i saken.

Pressekonferanse

Søndag er det duket for siste kamp før landslagspausen når Liverpool møter Nottingham Forest på bortebane i kvartfinalen i FA-cupen. Klokken 10.45 i dag er Jürgen Klopp på plass for å møte pressen og komme med siste nytt før kampen. 

Det er ikke det eneste spennende som skjer i dag. Allerede klokken 12 skal kvartfinalene og semifinalene i Champions League trekkes. Vi venter i spenning!

Her får du liveoppdateringer fra pressekonferansen.

Tidlig på plass

Jürgen Klopp er her allerede!

Første spørsmål handler om viktigheten av de tre minuttene mellom Alissons redning og Jotas scoring på onsdag.

– Vet ikke hvor viktig det er. Du vet hvor viktig det er etter sesongen. Det har vært noen slike øyeblikk de siste sesongene. Da Stones reddet på streken for City for noen år siden, var det et viktig øyeblikk. Men du vet ikke hvor viktige de blir. Alis redning var et stort øyeblikk da kampen kunne gått feil vei. Bortsett fra det hadde vi en liknende situasjon med Sadios mål som ble annullert noen minutter tidligere. 

– Vi var mye bedre i posisjoneringen enn før pause, og det hadde også betydning. Det er viktig. Jeg vet ikke hvor viktig det var.

En pause fra tittelkampen med cup og landslagspause

– Det gir ikke mening å tenke for mye på det, og derfor gjør vi det ikke. Jeg skulle ønske guttene kunne være her, men de skal bort og mange skal spille viktige kamper - spesielt Sadio og Mo. 

– Dette er tredje eller fjerde landslagspause denne sesongen, men først har vi en utrolig viktig kamp mot Nottingham. Det blir min første kamp der. Jeg husker dem bare som barn fra Robin Hood. 

Laguttak og rotasjon - Trent er skadet

– Jeg vet ikke for øyeblikket. Vi skal ta en avgjørelse etter analyse. Vi har noen problemer fra forrige kamp, og fra før kampen med sykdom. Jeg har ikke fått nyheter om sykdom i dag, men guttene kommer senere. 

– Trent er ute med hamstringskade. Han kan ikke være med i England-troppen. Ikke gode nyheter. Vi får se hvor lenge det varer. Mo kjente skaden i foten på nytt. Så vi får vente og se. 

– Vi er Premier League-lag nummer fire for Nottingham. De har ikke hatt det lett. De kjemper også om opprykk. Vår tidligere LFC-trener gjør en strålende jobb der. 

– Hvis vi roterer er det for å ha det beste mulige laget på banen. 

– Det er snakk om uker for Trent.

Kampbelastningen for spillerne og måten de tar vare på seg selv

– I sesonger med skader er det ikke deres feil. Men man kan alltid være så godt forberedt som mulig, men man trenger også litt flaks. 

– Fem innbyttere er essensielt. Skottland skal ha seks vennskapskamper i sommer, for pengegrunner. England har fire kamper. I en sommer der det for første gang på evigheter ikke er turneringer. UEFA planlegger en ny turnering med flere lag. Jeg visste ikke at Europa hadde så mange land. Toppspillerne spiller hele tiden, men de kan ende opp med å bli skadet. 

– Ingen vil stoppe å legge inn flere kamper. Dette er første sommer spillerne kunne fått en pause, før en ny sesong med VM midt i sesongen! Når du er i denne situasjonen må du rehabilitere og hvile så snart du får muligheten.

Andy Robertson på onsdag, før scoringen

– Det er Robbos fulle pakke. Ikke bare som spiller, men også som person. Han er desperat etter å jobbe og levere. Det er et av mine favorittmål på en stund. Robbo vant først ballen, så ventet han til rett øyeblikk på å spille inn til Bobby. 

– Bobby måtte gjøre mye for å få den forbi Ramsdale, men innlegget var fantastisk. 

– Han spilte en strålende kamp. 

Vil tilbake til Wembley

– Atmosfæren og alt var ingenting annerledes enn Champions League-finalen. Vi har alltid ønsket det, og dette er en gylden mulighet. Men vi har et hinder i Nottingham. Det er fint å spille semifinalen på Wembley, men det som gjelder skjer noen uker senere. 

Tapet av Trent

– Vi får se hvor lang tid det tar. Selvfølgelig er det vanskelig å erstatte Trent. Vi har Milly når han er kvitt sykdommen, vi har Joe, og vi kan endre system. 

– Hvis du ser når Milly har kommet inn har han gjort det utrolig bra. Vi får se hvordan han er på søndag. Hvis ikke kan vi ha en veldig ung løsning, eller Joe. 

– Jeg vet ikke om noen som spiller som Trent, så man finner ingen direkte erstattere.

Hvem står i mål?

– I FA-cupen er det Alisson.

Lite spilletid for Elliott

– Det er konkurranse om plassen. Han så strålende ut da han kom tilbake, så stabiliserte situasjonen seg. Han trener godt og alt er bra. 

Det var alt!

Det var det Klopp hadde å si i den åpne delen av pressekonferansen. Kom tilbake til liverpool.no klokken 12 for å følge trekningen av kvartfinalen i Champions League!