Fotballforbundet har kjent til togproblematikken i mange måneder

Allerede i høst visste det engelske fotballforbundet at det ikke ville gå noen tog fra nordvest-England til London i påskehelgen, men valgte likevel å ikke legge reserveplaner om lag fra Liverpool eller Manchester skulle ta seg til semifinalen i FA-cupen.

Nå har borgermestrene i Liverpool og Manchester, Steve Rotheram og Andy Burnham, kastet seg inn i kampen, på fansens side, for å få flyttet semifinalen mellom Liverpool og Manchester City til nordvest-England. Sammen har de skrevet et brev til fotballforbundet, der de krever at kampen flyttes bort fra London, melder Liverpool Echo.

I dag ble det kjent at fotballforbundet allerede i høst fikk kjennskap til at det ikke ville gå noen tog fra nordvest-England til London påsken 2022. Planene om utbedringsarbeid ble lagt allerede i 2019. På bakgrunn av dette beskylder Rotheram og Burnham fotballforbundet for ikke å ha supporternes interesser i tankene. 

«Vi er kjent med at arbeidet på toglinjen denne påsken har vært planlagt helt siden 2019, og fotballforbundet fikk klar beskjed om dette i høst. Det var store sjanser for at et lag fra Liverpool eller Manchester ville nå semifinalen, og vi kan bare konkludere med at fotballforbundet nok en gang har sviktet supporterne», skriver de to i brevet.

FA holder fast ved Wembley

Fotballforbundet har så langt ikke vist noen vilje til å flytte semifinalen bort fra London.

«FA vil ha tett kontakt med både Liverpool FC og Manchester City FC på alt rundt kampen, inkludert reise for supportere for den kommende semifinalen i FA-cupen på Wembley. Ytterligere detaljer blir lagt frem i nær fremtid», sier en talsperson for FA.

«Vi jobber også med både Network Rail og National Express for å finne løsninger som gjør at supportere fra begge lag kan reise til og fra kampen med så få problemer som mulig», legger talspersonen til.