Gerrard håper flere klubber kaster misunnelige blikk i retning Coutinho i sommer

Steven Gerrard har forvandlet Phillippe Coutinho, og nå er brasilianeren tilbake på det samme nivået han holdt i Liverpool.

I januar hentet Steven Gerrard inn sin tidligere lagkamerat i Liverpool, Philippe Coutinho, på lån fra Barcelona. Det viste seg å være et smart trekk av Aston Villa-manageren. Brasilianeren har virkelig blomstret i Birmingham-klubben, etter at oppholdet hans i Barcelona hadde blitt et mareritt.

Coutinho forlot Liverpool til fordel for Barcelona i januar 2018, under kontroversielle omstendigheter. Hans tid hos katalanerne har vært preget av skader og forsmsvikt, og han har aldri klart å etablere seg i startoppstillingen til den spanske storklubben.

Har opsjon på kjøp

Etter at han returnerte til England har Coutinho funnet tilbake til gamle takter, og det spekuleres nå i om Gerrard og Villa kommer til å benytte seg av opsjonen de har på å gjøre overgangen permanent, ved å kjøpe Coutinho for 33 millioner pund til sommeren.

Onsdag stilte Steven Gerrard opp for pressen, foran Aston Villas kamp mot Leeds i kveld. Der uttalte scouseren at han bare ville være glad om andre klubber også kastet blikket sitt i retning 29-åringen.

– Dersom flere klubber viser interesse for ham på grunn av hans form for Villa, så er det eksakt hva jeg ønsker, på et merkelig vis, sa Gerrard.

– Det hadde jeg vært fornøyd med den dagen vi signerte ham.

– Vi har en opsjon på å kjøpe Phil etter sesongen, og vi vil ta en avgjørelse når tiden er riktig for det. Nøkkelen for meg er spilleren selv. Nå virker han veldig lykkelig, og har funnet seg godt til rette her.

– Folk har jobbet knallhardt for at han skal føle seg komfortabel her, og han spiller noe av sin beste fotball på grunn av den jobben som klubben har gjort for at han skal føle seg velkommen og verdsatt. Vi har hjulpet ham med å finne gleden med fotballen igjen.

– Jeg er komfortabel med situasjonen. Phil trenger bare å fokusere på kampen mot Leeds og spille stabilt, slik vi vet han kan, og deretter skal vi håndtere alt annet når tiden er inne for det.

Coutinho har gjort tre mål og slått tre målgivende pasninger i sine sju Premier League-kamper for Villa.