Heroisk innsats og solid dose flaks da Palace sørget for poengtap for Manchester City

Liverpool kan redusere avstanden til ett poeng med seier på onsdag.

Manchester City skapte enorme sjanser i bortekampen mot Crystal Palace på Selhurst Park mandag kveld, men klarte aldri å sette ballen i mål. Før pause var blant andre Bernardo Silva, Riyad Mahrez, Kevin De Bruyne og Aymeric Laporte svært nære scoring. I tillegg hadde Joao Cancelo et skudd i stolpen.

Men Crystal Palace stod imot frem til pause, der de kunne lade opp til en ny dyst i andre omgang. Der fortsatte kjøret fra Manchester City, som på ny rullet opp gigantiske sjanser. Aller nærmest kom Silva da han på utrolig vis sendte ballen utenfor det åpne målet fra en avstand på om lag en meter.

Palace hadde noen få giftige kontringer, men måtte stort sett belage seg på godt keeperspill, heltemodig keeperspill og en solid dose flaks da tidligere Liverpool-spiller Nathaniel Clyne spilte hele kampen på høyrebacken.

City lot seg etter hvert frustrere av de mange bommene, og mot slutten av kampen klarte de ikke opprettholde trykket mot Palace-målet. Dermed ble det 0-0, og kun ett poeng mot Palace denne sesongen etter at London-laget vant 2-0 på Etihad tidligere i sesongen.

Nå kan Liverpool redusere avstanden opp til City til ett poeng om de røde klarer å slå Arsenal på Emirates onsdag. Da vil kampene ha like mange kamper spilt - 29 i tallet.

Skulle dette gå veien for Liverpool til slutt, må nok Patrick Vieira og Crystal Palace få et takkekort signert Jürgen Klopp og Liverpool.