I ferd med å hente kantspiller fra Celtic

Jürgen Klopp skal ha vært en avgjørende faktor.

Liverpool skal være nær en overgang for Celtics 16 år gamle kantspiller Ben Doak, skriver James Pearce i The Athletic.

Doak fylte 16 år i november, og har så langt ikke signert proffkontrakt med den skotske storklubben. De røde kan slippe unna med å betale en mindre kompensasjonssum, dersom overgangen blir realisert.

Celtic har gjort forsøk på å få unggutten til å bli værende i klubben, og manager Ange Postecoglou har gitt ham spilletid i storkamper mot Dundee United og Rangers, skriver Pearce.

Liverpool ser ut til å ha vunnet kampen om hans signatur, i kamp med flere toppklubber – men tanken på å få jobbe under Jürgen Klopp skal ha vært avgjørende.

16-åringen fikk debuten sin i januar, og ble da Celtics nest yngste spiller gjennom tidene. Han har ikke vært i troppen de siste ukene. Det kan ha en sammenheng med spillet i kulissene om signaturen hans.

Født fem måneder etter mirakelet i Istanbul…

Doak er født i november 2005. Han er barnebarnet til Martin Doak, som spilte for Morton på 80 og 90-tallet.

Football Scotland har omtalt han som en høyre kantspiller, som også kan spille som vingback. Spesielt løpskapasiteten og energien hans trekkes frem. 

Han er tettbygd, og virker klar for å møte fysisk større spillere.

– Han er en fantastisk gutt, som kommer fra en veldig god familie. Han virket veldig avslappet for alderen. Han har vokst litt i dag, og dette vil ha gitt ham et litt annerledes perspektiv på livet. Han ville kanskje ha vært på tribunen dersom han ikke spilte!, sa Postecoglu etter debuten hans til Daily Record

The Scotsman meldte om interessen fra Liverpool allerede i slutten av januar.

«Doak, som etter det vi forstår er på raderen til Liverpool, imponerte med sin hurtighet og hvor direkte han var».