– Jeg var gjennom en tøff periode da jeg var i 19-årsalderen

Den utlånte Liverpool-backen Neco Williams forteller åpenhjertig om hetsen han ble utsatt for som ung fotballspiller.

Neco Williams, som denne våren er utlånt til Fulham i Championship, innrømmer at det var tøft å håndtere de forferdelige meldingene han mottok på sosiale medier forrige sesong.

Williams ble skyteskive for flere såkalte supportere da han fikk en formsvikt mens han vikarierte for Trent Alexander-Arnold de første månedene av 2020/21-sesongen.

Det var spesielt etter 7-2-seieren over Lincoln City i ligacupen i september 2020 at Williams ble utsatt for grov hets. Det gikk så langt at han endret Twitter-kontoen, og byttet ut bilde og heading, slik at alt ble svart.

Den walisiske landslagsspilleren ble jevnlig hetset online under en vanskelig sesong for Liverpool.

Williams forteller hvordan hetsen begynte å påvirke ham i hverdagen i Liverpool.

– Selv om jeg fortsatt bare er 20 år gammel har jeg vært gjennom mye, og erfart ganske mye. Jeg har vært høyt oppe, og langt nede, som på en berg-og-dalbane. 

– Jeg ble utsatt for hets på sosiale medier da jeg var i 19-årsalderen. Jeg husker den perioden ganske godt, for det var første gangen noen sinne at jeg hadde blitt utsatt for hets på Twitter på grunn av mitt spill, siteres Williams av Liverpool Echo.

Isolerte seg

– Jeg skal ikke lyve. Det var en veldig tøff periode for meg. Alt var bare fælt på den tiden. Det var første gangen jeg hadde opplevd noe slikt.

– Jeg ønsket ikke å omgås folk. Jeg dro rett hjem til huset mitt i Liverpool, og ble værende der alene.

– Jeg var sint og flau. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre.

– Når jeg ser tilbake nå, hadde jeg ønsket at jeg hadde snakket mer med folk isteden.

– Jeg vil definitivt oppfordre unge mennesker som blir utsatt for lignende ting om å ta kontakt med solide folk, som forteller dem hva som skjer, hva du føler, og hvordan du skal få det ut av systemet ditt, sier Williams.