– Jo lenger du kommer i en turnering, jo større er sjansen for at du møter City

Jürgen Klopp ser frem til en hektisk april måned, og to storoppgjør mot Manchester City med bare seks dagers mellomrom.

Drømmen om kvadruppelen lever for Jürgen Klopp og hans disipler, men da må antagelig Manchester City slås to ganger i løpet av bare seks dager i april.

– Vi starter med Watford, Benfica, City, Benfica, City, United og Everton, slo Jürgen Klopp fast etter at Nottingham Forest var slått 1-0 i kvartfinalen i FA-cupen på City Ground.

– Fra et Liverpool-perspektiv er dette alle enorme kamper. Vi skal forsøke å spille dem en om gangen, og ikke alle sammen samtidig. For det er ikke mulig, la han til. 

– Før kampen mot Nottingham visste vi at vi ville møte City om vi ønsket å nå finalen. Jo lenger du kommer i en turnering, jo større er sjansen for at du møter City. Jo større er sjansen for at du møter oss også. Jeg tror ikke vi er drømmetrekningen til noen. 

– Det blir en tøff semifinale. Vi må sørge for å gjøre det tøft for City også. Men det er mange kamper vi skal spille før den tid, konstaterer Klopp.

Alt handlet om avansement

Liverpool-manageren syntes kvartfinalen mot Forest ble vel spennende. 

– Det ble den kampen vi forventet oss, og spesielt siden vi ikke tok vare på sjansene våre og ikke spilte så godt som vi kunne ha gjort. Vi kunne selvsagt ha spilt bedre, og skulle ha scoret i første omgang. 

– De skapte sine sjanser på kontringer etter at vi mistet ballen, men bortsett fra det så kontrollerte vi kampen. Som sagt, hadde vi scoret tidligere hadde det blitt en helt annen kamp. 

– Etter vår sene scoring forandret Steve Cooper taktikk, og de spilte veldig offensivt, tok stor risiko, og vi fikk sjanser på kontringer, men tok ikke vare på dem. Vi spilte ikke skikkelig, så det ble stående 1-0 ut kampen. 

– Det er greit. Jeg har stor respekt for Steve og Nottingham Forest. De presterte helt på topp, og var veldig lidenskapelige og godt organiserte. I cuper handler det bare om å gå til neste runde. Vi klarte det i en intens atmosfære, hvor alt var lagt til rette for at de skulle påføre oss en smell. Men vi var klare til å kjempe, og tok oss videre. Jeg er veldig glad for det.

Diogo Jota gjorde Liverpools mål, og sendte de røde til semifinalen mot City på Wembley.

– For en spiller han er. Dette var et eksepsjonelt mål. Det var et godt innlegg fra Kostas. En god ball. Men han måtte strekke seg for å nå den. Det var en svært viktig scoring. Etter skaden trengte han litt tid til å komme tilbake på sporet. Nå håper jeg bare han kommer skadefri tilbake fra landslagsspill, for han er tilbake på sporet nå, sa Klopp om Jota.