«Min beundring for spillerne kunne ikke vært større»

Les hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før møtet med West Ham.

Her kan du lese hva Jürgen Klopp skriver i kampprogrammet før møtet med West Ham. Den engelske originalversjonen finner du på liverpoolfc.com

«Jeg er redd det kan bli enda flere gjentakelser enn normalt fra meg i kampprogrammet i ukene og månedene fremover, og det er én melding som virkelig går igjen. Den eneste kampen som betyr noe er den neste». 

«Alt som betyr noe i dag er i dag. Gårsdagen er bare informasjon, og morgendagen tenker vi på når den kommer. Når det gjelder fotball, selvfølgelig». 

«Gjennom tiden min som manager i England er noe av det som slår meg hvor mye fokus det er på hva som hypotetisk kan skje mens du fremdeles er i prosessen med å prøve å oppnå det. Vi snakker så mye om "hva hvis". Jeg har min egen "hva hvis"... Hva hvis vi bare nyter hvert øyeblikk, og kun fokuserer på det som skjer nå». 

«Heller enn å tenke på utfallene et resultat kan ha for et eller annet i fremtiden, angriper vi bare kampen rett foran oss. Vi fordyper oss fullstendig i det». 

«Det må være vår mentalitet internt, og det er gode nyheter for meg at spillere og støtteapparat på AXA Training Centre allerede er der». 

«Vi forbereder hver kamp som en finale. Helt ærlig. Ja, perioden vi er i er utrolig intens med tanke på antall kamper, og vi håper det holder seg sånn frem til mai. Jo mer tettpakket kalenderen er, jo mer har du å spille for». 

«For øyeblikket spiller vi ofte, og da må man omstille seg ofte. Så snart du har fullført én batalje må du forberede den neste. Dette hjelper faktisk når det kommer til å holde fokus. Vi kan ikke la oss distrahere av noe - det har vi ikke tid til». 

Ingen drama

«Min beundring for spillerne kunne ikke vært større når det kommer til måten de takler og tilnærmer seg ting. Ingen oppstyr, ingen drama, ingen unnskyldninger. Alltid klare. De krever så lite vedlikehold som gruppe. De er så gode til å passe på seg selv. Det de forventer av seg selv er høyere krav enn vi kunne stilt. Som manager er det en stor velsignelse». 

«En annen velsignelse er å se hvordan klubben har jobbet for å gjøre LFC den mest mangfoldige og inkluderende familien vi kan være, noe vi feirer i dag på en Red Together-kamp». 

«Jeg har sagt før at man alltid vil være sterkere sammen, og det gjør meg utrolig stolt at klubben omfavner disse verdiene med hele sitt hjerte. Å se mangfoldet blant våre spillere, supportere og ansatte er det som gjør LFC så spesiell som klubb». 

«Det er utrolig viktig at alle fortsetter å ta sin del i kampen for likestilling både i fotballen og samfunnet. Klubben tar ansvar ved å snakke om viktige saker og ta kampen mot all form for diskriminering på høyeste alvor». 

«Red Together er nøkkelen til likestilling, mangfold og inkludering, og den følelsen av samhold gjør at vi kan nyte hver seier og all suksess enda litt mer».