Vi fulgte pressekonferansen– Siden forrige møte med Arsenal har vi spilt tolv kamper. De har spilt seks, så de er mer uthvilte enn oss

Jürgen Klopp kom med siste nytt før møtet med Arsenal.

Start kl. 12.15

Kl. 12.15 skal Jürgen Klopp være på plass for å komme med siste nytt før møtet med formsterke Arsenal.

Spesielt Mohamed Salah kommer garantert til å bli tema. Både skadesituasjonen hans, etter at han måtte byttes ut mot Brighton, og all støyen rundt kontraktssituasjonen.

Vi kommer til å følge pressekonferansen fortløpende i denne saken. Dersom du ønsker å se den selv, bruk videovinduet øverst.

Klopp er på plass

Nå er manageren på plass, og oppdateringer følger.

Om han så City-kampen

– Jeg så 65 minutter av kampen, for å analysere. Ikke bare for å se hva de gjør.

– Det er ikke så ofte jeg har tid til å se kamper direkte, så jeg må ofte se de i opptak. De siste 30 minuttene så jeg ikke. Jeg så resultatet, og var overrasket.

– Det ville påvirket humøret dersom vi tenkte 'nå har vi City her', men vi møter fortsatt Arsenal og er fire poeng bak. Jeg kan ikke se hvordan kan møte Arsenal og allerede tenke at det er ett poeng. Det er kanskje lett for dere, men det er fire poeng, og vi må spille kampen. Det konsentrerer vi oss om.

– Dersom vi skal få til noe i Premier League, og ikke er på toppen av tabellen, så må du av og til ha hjelp med noen andre resultater – men alt avhenger  av vårt resultat, fortsatt. Derfor tenker vi på det, og ikke noe annet.

Salah skal trene i dag!

– Salah er tøff. Det så ut som vi var litt heldige med den.

– Det var en hevelse, og smertefullt. I går var det litt mindre hevelse og litt mindre smertefullt.

– Nå fikk jeg en melding før pressekonferansen om at Mo er klar for å trene. Så får vi se hvordan det ser ut.

Salahs kontrakt og agentens utbrudd på fredag

– Jeg er ikke på Twitter, og det er en ny god grunn for det. 

– Han er i godt humør, men jeg snakket om dette – og burde ikke ha gjort det. Jeg vet ikke om jeg sa noe, men dere satte meg i en felle og jeg laget en overskrift.

– Alt er greit, og jeg vet ikke om noen reaksjon på dette. Det er jeg ikke bekymret for. Det er slik det må være for øyeblikket. Vi får se.

Hvordan laget spiller defensivt – og å møte Arsenal

– Uansett hva du vil oppnå i fotball, så er det basert på defensiv disiplin og lagets innstilling. Du må prestere jevnt dersom du skal vinne noe, og alle må være involvert. Ellers er det ikke mulig.

– Jeg ser på meg selv som en positiv person, men med kampene våre er jeg ganske kritisk. Jeg hører mye om det, men vi kan gjøre det bedre overalt.

– Når jeg hører at vi har sluppet inn to mål på åtte kamper, så tenker jeg umiddelbart på hvilke feil vi gjorde med disse to målene.

– Jeg vet hvor gode Arsenal er for øyeblikket, så vi må ikke tenke på hvor gode defensivt vi har vært – men hvor gode defensivt vi kan være i denne kampen. For å forsvare oss mot dem må vi være veldig bra, for de har vunnet fem kamper på rad, om ikke flere, og er mer uthvilt enn oss.

– Vi er i en veldig intens periode. Jeg hørte at siden sist vi spilte mot dem har vi spilt tolv kamper, og de har spilt seks, så oops.  Du kjenner disse kampene, slik er det. Vi prøver å ordne det med bytter, men ikke alle spillerne har fått hvile.

– Det blir tøft i morgen, men vi ser frem til det. Jeg ser frem til det. Mikel gjør en utmerket jobb der, og du kan se måned for måned hvilken utvikling de har. Det er imponerende. Vi må være klare, og jeg tror vi vil være klare.

Om Arteta

– Se så smart det har vært. Dersom du gir ham tid, kan du nyte godt av det. Det er det som har skjedd der for øyeblikket, og det er tydelig.

Om å presse Man City hele veien

– Det er planen. Det er selvsagt planen, at vi fortsetter å være så irriterende som vi kan.

– Vi må vinne kampene våre. Det hjelper ikke at jeg sier det her, og dere vet det allerede. Vi er veldig ambisiøse og ønsker det, men vi respekterer hvor gode de er, og hvor gode alle vi skal møte er.

– Med alle 10 kampene vi fortsatt har igjen, er det noen veldig tøffe kamper igjen. Alle kamper i Premier League er tøffe, men noen er ekstremt tøffe, og spesielt den vi spiller i morgen kveld.

– At vi skal vinne 10 kamper på rad virker ikke veldig sannsynlig, men så lenge det er mulig, skal vi gi det et skikkelig forsøk. Det kan jeg fortelle dere.

Denne perioden av sesongen

– Dersom du ser tilbake over de siste årene, så ser du at det ikke er så stor forskjell. Jeg vet ikke hvor mange sesonger det er i hele min karriere, der vi ikke måtte gå med alt det vi hadde til siste serierunde, fordi det alltid var noe på spill.

– Om det var for å beholde plassen, en plass i Europa League eller Champions League, eller vinne ligaen. Det er alltid det samme. Du bygger basen hele sesongen for et spesielt øyeblikk når det skal avgjøres, og dersom du er nære nok er du involvert. Det er det vi er. Vi er i kvartfinalen i to turneringer, og vi er ikke i den verste posisjonen i Premier League.

– Nå må vi være klare for en lang avslutning med 10 kamper, eller 19, jeg vet ikke. Men det er en avslutning, og vi skal prøve. 

Intens periode

– Adrenalinen hjelper enormt, og det er intenst.

– Vi har vunnet de åtte siste kampene, men se for deg at vi tapte en av dem. Sju seire og ett tap, det er fortsatt en god rekke, og høres greit ut, men det er sånn 'åh gud'.

– Det at vi alltid skal ha denne innstillingen... Det er annerledes for meg, for jeg er ikke fysisk involvert. Men det er klart, all hjelp vi kan gi guttene gir vi.

– Det er klart stemningen er god. Det er bare fokus, og det er bra. 

– Jeg likte ikke hvordan vi har startet i de siste kampene, når de andre lagene har hatt mer energi i starten. Lag tilpasser seg til oss, og gjør ting annerledes enn vi har forberedt oss på, for vi møter ofte lag som har hatt bedre tid enn oss.

– De første ti minuttene må vi prøve å lære i kampen og hvordan det blir, men det er det vi prøver på, og det kan bli bedre. Slik holder vi oss oppe. Vi prøver hele tiden å forbedre oss. Vi tenker ikke på forrige resultat, på neste resultat – bare på neste kamp. Så prøve å spille så bra som mulig.

Nytt spørsmål om Arteta og Arsenal

– Jeg kan ikke en gang huske starten deres, men jeg ser dem spille nå. De har en klar struktur, en klar plan, og et veldig bra lag.

– De holder på ballen, og er unge, fulle av talent og glede. Går du gjennom lagoppstillingen har de en erfaren spiss, og så tre veldig lovende unggutter bak ham, så litt mer erfaring igjen med to sittende midtbanespillere, før de har en ganske ung forsvarsrekke med en god keeper.

– Smith Rowe er ikke en gang med, i tillegg. Det er interessant. 

Joel Matip

– Nei, det er ikke den beste formen han har vært  i, men det er bare synlig for folk på grunn av utfallet  fra situasjoner, med scoringer og målgivende.

– Joel har prestert jevnt her så lenge han har vært her. Han har alltid vært god. Han har ikke alltid vært strålende, men stort sett har han det når han har vært frisk. Jeg tror det bare blir synlig nå med scoringer og prisen som månedens spiller.

– Han har vært i denne formen før, og la oss håpe det fortsetter!

Om kampprogrammet

– Det er finale på finale på finale på finale, og slik setter vi det opp. Slik er situasjonen.

– Hvilken annen situasjon som kan være, at vi leder med ti poeng og alle sier at det allerede er i orden og hvordan feiringen blir? Det hadde vært ukomfortabelt, og en situasjon jeg ikke hadde likt. Nå har vi alt foran oss. Vi kan angripe det, og gå for det.

– Det er fint å være i en kvartfinale, men det er bare suksess dersom vi går til en semifinale, og da vil du til en finale. Men dersom du taper den så...

– Vi ønsker å være med og rundt i de avgjørende øyeblikkene. Det er intenst, men vi liker det godt.  Samtidig er det veldig intenst. Dette er annerledes.

Skadesituasjonen ellers

– Konate er tilbake.

– Milner og Kostas er ute slik det ser ut nå. Det er det, tror jeg. 

De er ikke skadet, men syke, bekrefter manageren.

Om det er likheter mellom hans start og Arsenal

– Jeg vet ikke om de vil like det dersom jeg sier at det er likheter, men du kan si det er slik... Det er en enorm klubb, og kvalifisering til europacupfotball de siste årene har ikke vært slik de har ønsket.

– Dersom de kvalifiserer seg til Champions League denne sesongen vil det føles like godt som det føltes for oss første gang. Et steg i riktig retning for dem.

– De har et veldig spennende lag, og det er bra. Arsenal-supporterne har ikke alltid klart å nyte det så lenge jeg har vært i England, men de virker å være i godt humør, og det er slik fotballen bør være. At supporterne dine er positive om tingene du gjør, og jeg er sikker på at det er slik for Arsenal.

Det ukentlige spørsmålet om Luis Diaz

– Ja, veldig bra.

– Det er bra, det er greit at vi snakker om det, men han har ikke bare vært her siden i går. Han har vært med oss noen uker, trent og spilt og alle disse tingene.

– Starten er utrolig god, og på grunn av alderen og at han har blomstret sent kan det komme veldig mye mer. Det er kult hvordan han har funnet seg til rette. 

– Vi speidet på riktig gutt, visste at han ville få en innflytelse. Vi ville gi han litt informasjon, men ikke for mye, slik at han også ville være seg selv. Det har fungert så langt. Det kommer en pre-season når vi vil gå mer i detalj, og vi får se hvordan det går.

– Han er akkurat den spilleren vi ønsket oss. Her i livet trenger vi alltid flaks med skader og slike ting, og er han heldig med det er det mye mer i vente.

Arsenal - Liverpool spilles onsdag kl. 21.15, og vises på TV 2 Sport Premium.