Klopp om Chelsea, skadesituasjonen og Brighton– Jeg synes det den britiske regjeringen har gjort var riktig

Jürgen Klopp kom med siste nytt før Brighton-kampen.

Pressekonferanse kl. 12.00

I dag skal Jürgen Klopp komme med siste nytt før Brighton-kampen på lørdag.

Vi la merke til at Virgil van Dijk og Thiago Alcantara ikke var på trening på torsdag. Forhåpentligvis kan Klopp beroligge oss med at det er udramatisk, og at de begge er klare til kamp!

Klopp er på plass

Jürgen Klopp har ankommet, og han er presis.

Nå starter pressekonferansen. Oppdateringer følger.

Første spørsmål er om Tuchel og Chelsea

– Jeg og Thomas kjenner hverandre, men vi er ikke så nære at vi snakker hele tiden. Rundt kamper, men ikke ellers.

– Det er vanskelig for ham og spillerne, og for alle ansatte i Chelsea, for det er ikke noe de er ansvarlig for. Det har skjedd rundt dem.

– Én mann er ansvarlig for det, og det er først og fremst Vladimir Putin. Jeg kjenner ikke til Roman Abramovich sin rolle, men har forstått over at årene at han trolig er nære.

– Jeg synes det den britiske regjeringen har gjort var riktig, for å være 100 prosent ærlig. Jeg skjønner at det ikke er kult for supporterne av Chelsea og de som jobber der, men jeg synes det var riktig.

Salahs kontraktsituasjon

– Mo forventer at denne klubben skal være ambisiøs. Det har vi vært de siste årene, og det er vi.

– Om signeringen av Luis Diaz hjelper Mo med å ta en avgjørelse? 

– Dette er Mo sin avgjørelse. Klubben har gjort det den kan gjøre. Slik er det, og det er ikke så mye mer å si. Alt er greit, og slik jeg ser det er alt greit.

– Ingenting videre har skjedd. Ingenting er signert eller avslått. Vi må bare vente, og det er helt greit. Vi har ikke hastverk.

Klopp om Brighton

– Brighton er ikke best i verden, men de er utrolig gode.

– Vi er heller ikke best i verden, selv om det er fine ord. Graham vet nøyaktig hvordan det er. Det er fotball, og du kan gi det andre laget problemer.

– Det er det vi hele tiden prøver på, og det er det de gjør, selv om resultatene den siste tiden ikke har vært strålende for Brighton. Prestasjonsnivået er veldig bra.

– Jeg tror de er laget som har ballen fjerde mest i ligaen, og det er ikke enkelt å få til. Du må gjøre mye riktig for å holde så lenge ballen i en fotballkamp. Det er alltid en utfordring å møte dem.

– I hjemmekampen så vi det. Når du ikke er kompakt mot Brighton, vil de spille gjennom deg. Slik spiller de. Vi må ha en riktig defensiv innstilling. Vi må dra dit, ikke for å vise hvem som er det beste laget, men vi er ydmyke nok til å dra dit og jobbe utrolig hardt og legge ned en skikkelig innsats.

– Ikke en fancy fotballkamp. En skikkelig hardtarbeidende enhet.

Om Luis Diaz etter han kom

– God, strålende, glimrende. Overraskende hurtig, og alt du håper på. Slik er det.

– Når du signerer en spiller vet du aldri hvor raskt det går. Luis har så mye. Det er en forskjell fra å vise det på trening og ta det med i kamp, men han er akkurat som slik at det du ser på trening får du i kamp. Så han har vært strålende så langt.

Momentum i tittelkampen

– For oss er det utrolig viktig, for vi har ikke tid til eller poeng vi kan miste.

– Vi må holde det gående. Det er klart, og situasjonen er klar. Alle vet det. Dersom det er noe momentum må vi holde det gående og jobbe med det.

– Fra vårt ståsted håper jeg at det kan fortsette slik. Alle er spente på at vi har et tittelrace, men problemet vårt er at vi skal møte Brighton nå. Kampen vi har til gode er borte mot Arsenal... 

– Folk tenker tre poeng, tre poeng, bam bam bam, men det er minst 180 minutter fotball. Først 90 og så nye 90, men så langt har guttene gjort det utrolig bra. Jeg må tenke at vi kan holde det gående. Det er hardt arbeid, men guttene er klare for å jobbe hardt. Så må vi spille vår beste fotball, og klarer vi ikke det må vi være litt heldige. Vi vil prøve alt. 

– Vi kan ikke kalle det en tittelkamp fordi vi er bak, men vi prøver å vinne fotballkamper, så la oss se.

Firmino er klar igjen

– Ja, han er tilbake.

Om skader og covid

– Vi hadde noen småting, men så langt er det ingen som ikke kan trene.

– I tillegg er ikke covid over, så vi har det også. Eller har hatt – vi få se. Vi prøver alt det vi kan for å unngå det, men det er ikke mulig.

– Spillere og støtteapparat som har det nå viser ingen symptomer.  Det er bra, men vi kan ikke involvere dem. Vi får se. Vi trener litt senere i dag. Spillerne er ikke her ennå.

– Så langt har jeg ikke fått meldinger om skader, og alle bør være klare.

Om tett kampprogram

– Vi synes ikke synd på oss selv, og tenker 'igjen?!'.

– Vi er vant med situasjonen. Selv i fjor, da vi ønsket å kvalifisere oss til Champions League, måtte vi vinne alle kampene over flere uker.

– Det var ett år da vi ikke trengte å kjempe til slutt, og det var da vi ble mestere. Alle andre år måtte vi kjøre på helt til slutt.

– Jeg tar ikke for gitt at det vil gå. 

– Vi ønsker å skrive en spesiell historie her. Ikke bare i år, men generelt. Dersom du ønsker å se tilbake på livet ditt, så vil du måtte gi absolutt alt du har, og det må vi prøve på.

Arbeidsinnsats og motivasjon

– Jeg vet ikke om det er vanskelig, men jeg vet ikke om alle kan gjøre det.

– Jeg har tro på mennesker, og tror at alle har en viss motivasjon. Dersom du ser andre rundt deg som har noe likt, eller større motivasjon, så forstår du at det er mulig å få enda større motivasjon.

– Vi har vært veldig heldige i noen øyeblikk, og smarte i andre øyeblikk, med å få disse guttene sammen. 

– Hvem som setter standard, både på banen og i garderoben. Det er ikke bare oss og City. Chelsea, Burnley, de jobber alltid veldig hardt. Dersom du ønsker å være en Premier League-spiller må du være klar for å gi absolutt alt.

– Noen har flere ferdigheter enn andre. Du tror kanskje de jobber hardere, men se på meg som spiller – jeg jobbet veldig hardt, men folk snakket bare om at jeg ikke kunne kontrollere ballen.

– En utmerket innstilling bør være utgangspunktet for en karriere i sport.

Brighton som lag

– De har et veldig godt fotball-lag, og Graham har også tid til å sette opp laget mot hver motstander.

– Han bruker det veldig smart. Graham Potter er en utmerket trener, og jeg liker det han gjør. Brighton har et problem fra tid til annen om at de ikke avslutter situasjonene så bra.

– Jeg vet ikke hvor mange Brighton-kamper jeg har sett der vi har kommet til 80 minutter og sett Brighton og tenkt, 'wow', men de ledet bare 1-0. Så får det andre laget 1-1, og det er veldig vanskelig.

– Måten de spiller på er veldig spennende å se på. I vår hjemmekamp ledet vi 2-0. Vi var ikke strålende den dagen, men vi lot døren stå åpen. De trengte en suser, men etter det var vi ikke lenger kompakte og de spilte mellom linjene og i bakrom. Det er det ikke mange lag som kan, men de kan, og det respekterer jeg. Vi forbereder oss på det i morgen.

Om å tape mot Inter

– Vi har tapt nok!

– Vi er ikke gode tapere. Vanligvis etter en kamp har jeg en liten tale i garderoben. Stort sett en ganske fin tale der jeg forteller guttene hvor gode de er, men denne gang var det litt annerledes.

– Underveis i talen så jeg spillerne i øynene og forsto at jeg var i et bedre humør enn spillerne. Jeg hadde også tapt, men min første tanke var at vi var videre, etter å ha møtt en tøff motstander. Guttenes første tanke var 'wow, vi tapte'. Det er greit på en måte. Reaksjoner er viktig.

– Vi må reagere, og jeg er ganske sikker på at vi vil gjøre det. Resultatet er bare resultatet, men jeg likte ikke deler av prestasjonen, og spesielt defensivt. Det er viktig før vi møter Brighton, for dersom du ikke forsvarer deg skikkelig mot Brighton har vi definitivt et problem. Presset vårt var ikke i nærheten av det jeg ville forvente i denne kampen, og vi ble straffet for det.

– Jeg ville også vært fornøyd med uavgjort, men vi tapte. Men vi kunne også ha vunnet med alle sjansene vi hadde. Både mot 10 menn men også før det. Det ville ha plastret over noen problemer for denne kampen, som vi må slutte å ha. Vi må vise at det finnes en måte der vi kan gi alle lag i verden problemer, og vi må heller gjøre det.

Brighton - Liverpool spilles lørdag kl 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium.