– Dette er virkelig gode nyheter, både for fotballen og for spillerne

Jürgen Klopp mener at fornuften endelig seiret, også blant Premier League-klubbene.

Liverpool-manager Jürgen Klopp var blant dem som jublet høyest da Premier League-klubbene i går endelig ble enige om å innføre fem bytter i Premier League fra neste sesong av.

Det blir fortsatt ni spillere på benken, og de fem byttene må fordeles på tre stopp i spillet i tillegg til i pausen. 

De fleste europeiske toppligaene har hatt fem bytter helt siden starten av koronapandemien, mens konservative Premier League har holdt på sitt, da de minste klubbene i den engelske toppdivisjonen har fryktet at fem bytter vil bety en ekstra fordel for storklubbene.

Premier League hadde en kort periode med fem bytter i forbindelse med Project Restart sommeren 2020, men det har ikke vært praksis siden siste kampdag i 2019/20-sesongen.

– Heldigvis har Premier League og de andre klubbene nå forstått dette

Jürgen Klopp har i et par år drevet intens lobbyvirksomhet for å få tilbake fem bytter, og nå får han altså viljen sin fra neste sesong av.

– Dette er virkelig gode nyheter, sa Klopp under sin pressekonferanse fredag. 

–Dette er topp nyheter både for fotballen og for spillerne, la Liverpool-manageren til.

– Vi har snakket mye om dette. Situasjonen er slik at det ikke akkurat blir færre kamper. Ingen turneringer legges ned, og vi får stadig flere landskamper. Det blir bare flere og flere kamper, og det stilles hele tiden større krav til spillerne.

– Ved hjelp av de kunnskapene vi har forsøker vi etter beste evne å hjelpe spillerne med restitusjon. Dette er blitt mye bedre enn det var tidligere, men vi må huske at kampene er den mest intense delen av uken.

– Vi spiller tre kamper i uken, og dette gjøres over en lengre periode enn i noen annen sport. Da må du gjøre alt som står i din makt for spillerne, og det har heldigvis Premier League og de andre klubbene nå forstått. Jeg er veldig glad på vegne av fotballen og spillerne.