Klopp og Alisson møter pressen: – Dårlig nytt for Benfica. Det er Anfield

Pressekonferansen starter klokken 13.30.

Følg pressekonferansen i videoen over eller liveoppdateringen under.

Pressekonferanse

Velkommen til livedekning av pressekonferansen før møtet med Benfica på Anfield. Jürgen Klopp og en spiller skal snakke med journalistene i dag. Klopp er på plass klokken 13.30.

Det er Alisson som skal i aksjon når Klopp har gjort unna sin del av pressekonferansen.

Klopp er (endelig) på plass

Nær fem minutter forsinket i dag, men nå er tyskeren klar. 

Laguttak mellom to store kamper

– Neste kamp har ingen innflytelse på lagoppstillingen, men forrige kamp vil ha betydning. Ingen er skadet, men vi må se hvem som er friske nok til denne kampen.

– Dette er en superviktig kamp. Mange tror denne ikke har betydning når vi leder 3-1, men vi har ikke fokus på kampen mot City. Denne kampen er superviktig. Vi kjempet så hardt i fjor for å kvalifisere oss til Champions League og nå kan vi nå semifinalen. I morgen skal vi vise at det betyr mye. 

Hva skal til for å gå videre?

– Vi var gode mot Benfica. Det så bedre ut i analysen enn live. Hovedmålet er å være laget ingen ønsker å spille mot. Aggressive, og nå vet vi hvordan de spiller. De spiller fotball og prøver å få Darwin Nunez gjennom. De er imponerende. 

– Det er pause, nå vet vi mer om motstanderen og vil justere og gå igjen. 

Rivaleriet med Pep og City. Kan det få deg til å bli lenger?

– Min fremtid har ingenting med Peps å gjøre. Jeg så Pep sin pressekonferanse og han sa at han kunne bli der for alltid. Og dere tar det ut av kontekst. 

– Jeg er ikke sikker på at at det er så kult. At han vil bli for alltid har ingenting med meg å gjøre. 

Kjempe på fire fronter

– Hvis du ikke kan gå for fire trofeer er du med i fire turneringer, og vi er heldigvis til at vi ikke ryker ut tidlig. 

– Vi tenker kun på Benfica, men lørdag skal vi møte City, så mot United, så mot Everton. Så kan det bli semifinale. Så har vi blitt satt opp i tidligkamp borte mot Newcastle. 

– Tv-selskapene gjør det igjen og det er ikke ok. Hvis vi spiller semifinale. Finn en annen liga der de setter opp et lag til tidligkamp lørdag. Hvorfor vil dere gjøre det? Vi er i tre turneringer. Vi prøver å få ut alt for å være så lenge som mulig i en turnering. Så du kan være med til siste slutt. 

Viktigheten av å lede med to mål

– Det er 3-1 til pause, og det er like vanskelig som 2-0. Det er et godt grunnlag, men hvis de scorer ett mål, som Inter gjorde, endrer kampen seg. Det så annerledes ut da Benfica scoret. De må føle at dette er et sted man ikke ønsker å spille. 

– Vi må være sinte på en god måte. De vil sparke oss ut av turneringen, og vi må være klare. 

Planlagt bytter?

– 60 minutter er en logisk tid å bytte på. Man kan bytte ved pause, men det er ikke nødvendig. Vi er nødt til å gjøre endringer. Det er en intens periode, og vi må kunne holde nivået i 95 minutter. Guttene har allerede spilt 50 kamper. 

– Vi har ikke satt noe tidspunkt på forhånd, og jeg ser ikke så veldig på klokken.

Luis Diaz - noe du er overrasket over?

– Jeg visste ikke hvor glad han er i å trene. Han slutter ikke å smile. Vi visste ikke hvor raskt han ville tilpasse seg. Resten kjente vi til. 

– Alle vi har signert har vært veldig lykkelige når de har kommet. Det er ikke det verste stedet å komme. Luis har vært her i to måneder, og det er flott å se hvor glad han er i å trene.

Et spørsmål til Klopp det er vanskelig å tyde

Og Klopp ønsker ikke å svare på et PSV-relatert spørsmål. 

Hva tror du Benfica vil gjøre?

– Jeg vet ikke, men jeg ville gått for det, satt oss under press og forsøke å score tidlig. Det er det vi forventer. Benfica følte nok under kampen at det var jevnt. Men dårlig nytt for Benfica. Det er Anfield. De spiller ikke bare mot oss, men mot vårt publikum. Vi håper å bruke det. 

Er dette det beste Liverpool-laget du har trent?

– Ja. Vi har alltid hatt gode lag og jeg har likt alle, men nå har vi en større tropp med mye kvalitet, og alle er spilleklare. Det er første gang jeg har opplevd. Vi har mye erfaring, mange som har vært her lenge. Noen har vært her hele veien. Det betyr at vi kjenner hverandre bedre. Ja, det er det sterkeste laget. 

Darwin Nunez

– En gutt som ser bra ut og en god spiller i tillegg! Han spilte rett foran meg. Tøffe kamper med Ibou Konaté, sterk, rask, og rolig da han scoret. Veldig god. Hvis han holder seg frisk har han en stor karriere foran seg. 

Klopp er ferdig - Alisson på vei

Nå er Klopp ferdig med sin del av pressekonferansen, og vi venter på Alisson. 

Alisson er på plass

Første spørsmål handler om Ederson og ballen som nesten var over mållinja. 

– Han så rolig ut, men jeg tipper hjertet banket godt. Han er selvsikker og rolig. Han er veldig god med beina.

Alisson om å vinne flere trofeer

– Vi har vunnet Champions League, Premier League, ligacupen, klubb-VM og kjemper for mer. Vi har oppnådd mye stort. Vi er ikke helt fornøyd, men så lenge vi spiller gjør vi det for å vinne titler. 

Før semifinalen. 

– De er et veldig godt lag og viste det i første kamp. Vi scoret to mål, og vi vet at 2-0 er vanskelig. Slipper du inn én gang er det kamp igjen. Det gjorde de, men det tredje målet var godt å få. Vi har en fordel, men har beina plantet på jorda. 

Snakket med Ederson om gullkamp?

– Vi snakket ikke om det øyeblikket, men vi snakket litt etter kampen om hvor intenst og bra det var. Vi snakket også om våre barn. Han var ikke på landslaget sist, så jeg spurte hvordan det gikk med familien. 

Holde nullen

– Jeg har toppspillere foran meg, uansett hvem som spiller. De presterer på høyeste nivå. Jeg er glad for å være en del av laget. 

Hva forventer du av Benfica?

– De har raske spisser og en sterk nummer 9. Jeg kjenner Everton fra Brasil og vet hvor god han er. De fikk oss til å jobbe hardt, men vi er klare for kampen og for å nå våre mål. 

Får du tid til å feire redninger?

– Jeg gjør det etter kampen. Du har ikke tid til det som keeper under kamp. På banen har vi ikke tid til å feire redninger. Jeg tillater meg å feire scoringer litt fordi jeg liker å kjenne på lidenskapen og atmosfæren i stadion, men redningene er kun etter kampen. 

Terminlisten. Hvor krevende er det?

– På dette nivået må vi være forberedt, og det er vi. Vi har godt trenerapparat og trener hver dag for å være med i alle turneringer. Vi ønsker å vinne alt, og er klare for det. Det er ikke lett, og vi er selvfølgelig slitne av og til, men vi må vite at vi har nok energi til enhver utfordring. 

– Vi ønsker å spille alle kampene. Hvis du spiller de kampene og er sliten, tenker du kanskje på terminlisten, men vi er mest fokusert på kampene foran oss. 

Får spørsmål på portugisisk

Vi gjetter at han snakker om kvalitetene til Benfica, som tross alt har tatt seg til kvartfinalen i Champions League. 

Gå frem på corner hvis det trengs? Hvem bestemmer det?

– Hvis det trengs er det klart jeg skal frem! Men vanligvis er det sjefen som bestemmer. Det var slik mot West Bromwich. Da var det John Achterberg som ba meg gjøre det. 

– Jeg håper det ikke blir nødvendig, men hvis det trengs skal vi prøve alt vi har for å vinne kampene. 

Når begynner spillerne å snakke om et trofé?

– Vi snakker litt i rolige perioder, men trenger ikke snakke så mye om det. Vi er i en stor klubb som ønsker å oppnå store ting. Målsetningene er høye, og vi ønsker å vinne hver tittel som er foran oss. Vi skal kjempe for alt vi har foran oss. 

– I begynnelsen av sesongen begynner vi å drømme og forberede oss. Allerede da begynner vi å forberede hvert øyeblikk. Så ser du hvordan det går. Vi vet at fotball ikke er så lett, og at vi skal møte gode motstandere. Det er vanskelig i England. Du spiller mot verdens beste lag. Men når du når en finale ser du hvor nære du er å løfte et trofé, men vi går inn i hver kamp med mål om å vinne. 

Det var alt for i dag

45 minutter med pressekonferanse er over. Takk for følget!