Pressekonferansen før BenficaKlopp fikk nye spørsmål om Salahs kontrakt

Jürgen Klopp og Virgil van Dijk møtte pressen

Klopp og en spiller møter pressen kl 15

Jürgen Klopp og en spiller skal holde pressekonferanse på AXA Training Centre i Kirkby før avreise til Lisboa.

Vi kommer til å følge pressekonferansen med oppdateringer. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet i toppen av artikkelen.

Det skal starte kl. 15.00.

Spilleren som skal snakke er Virgil van Dijk

Liverpools nummer 4 skal snakke med pressen etter at Jürgen Klopp er ferdig.

Nå er Klopp på plass

Tre minutter forsinket.

Om laget må spille bedre enn mot Watford

– Jeg tenker ikke på å spille bedre, men jeg tenker på at vi skal være på vårt beste. Det handler ikke om å forbedre seg her og der, men det handler om å forbedre seg generelt.

– Det er åpenbart en annen motstander. Et av de mest suksessrike lagene i Portugal. I år har de ikke vært akkurat der de ønsker å være på tabellen, men de har kommet langt  i Champions League.

– Det er en tøff motstander. Vi kjenner mange spillere fra Premier League og Bundesliga. De er et skikkelig lag, og vi må være veldig gode, det er klart.

Om Diaz har kommet med noen råd før kampen mot en motstander han kjenner godt

– Han prøvde i ti minutt, men jeg skjønte ikke et ord!

– Vi har åpenbart med Vitos, Pep Lijnders, Diogo og Luis nok spesialister på portugisisk fotball. Men vi har analysert kampen som vanlig, og trengte ikke noe innsideinformasjon – vi må se fotball-laget.

– Det har vi gjort. Vi har hatt analysemøtet med guttene i dagmorges. De har fått informasjonen, og nå må vi bruke den.

Om Salahs kontraktssituasjon

– Jeg er tilfreds med situasjonen, fordi det ikke er noe nytt å melde. 

– De involverte snakker sammen, og det er alt jeg trenger.

Alle er tilgjengelig

– Ja, vi har en full tropp tilgjengelig.

– Det er ikke noe å melde. Curtis var litt opphovnet, men det forsvant over natten. Det var det samme med Joel.

– Trent har nå trent i fire-fem dager og er også klar.

Liverpools forsvarsspill

– Det er det viktigste av alt vi gjør. Jeg ber om det hele tiden, og vil aldri slutte med det.

– Det gir deg stabilitet, og muligheten til å vinne en kamp 1-0, for du kan ikke alltid score mange mål på grunn av kvaliteten på motstanderen.

– Det er basen for alt det vi gjør.

Om da han fikk telefonen fra Liverpool da han var i Lisboa i 2015

– Vi var på ferie, og i feriemodus. Det var noen rykter  som vi ikke fulgte med på, men sønnene mine får med seg alt, så jeg visste litt fra dem om at noe kunne skje.

– Så satt vi der, og telefonen ringte. Jeg tok ikke telefonen så mye, for jeg var sammen med familien, og hvorfor skulle jeg snakke med noen andre. Agenten er også vennen min, så da han sa 'Liverpool ringer' – så så guttene mine på meg. For dem var avgjørelsen allerede tatt, og så ble det klart at vi kom til å gjøre det.

– Det føltes riktig i det øyeblikket, så det var noe så forandret livet vårt.

Han fikk spørsmål om det kunne vært bedre.

– Jeg skulle gjerne sagt at vi vant i 2019, eller at vi vant Champions League i 2018. Men nei, jeg dømmer ikke tiden min her på hvilke troféer jeg har vunnet. Det kan andre gjøre. For meg handler det mer om hvordan vi spiller, utvikler oss, og hvilken posisjon klubben er i. Det er en klubb i en god posisjon.

– Det gir deg muligheten til å fokusere på fotballen. Jeg vet at det blir sagt mye positivt om oss, og guttene fortjener det, men alle vet at et feilsteg gjør at en turnering kan være over. Det er ikke problem for oss, for vi kjenner ikke så mye på det, men vi bare føler oss klare for den neste utfordringen.

Om å få spillerne til å bevare roen

– Jeg vet ikke om jeg vil at de skal være rolige. Du trenger spenning, og alle må glede seg – og det er viktig med kampene og terminlisten vi har. 

– Det kan være tøffere sent i november og desember, når du ikke er halvveis og rytmen er den samme, men nå trenger jeg ikke å bekymre meg for  det.

– Vi er vant med det, og det er fint. Treningsøktene er veldig korte. Møtet i dag var lengre enn økten, så vi er vant med det og guttene liker det. Vi snakker gjennom ting og hva vi må gjøre, og så går vi til neste kamp. Så lenge du vinner er det fint, men uansett er det veldig spennende og interessant.

– Alt er bra, og det er en situasjon vi ville drømt om før sesongen. Nå er vi her, så la oss prøve å få det beste ut av det.

Om rutine

– Kan du kombinere kvalitet, lidenskap, mentalitet og spenning sammen med å være moden, så er det topp. Du kan ikke kjøpe det. Du må bli det som spiller og trener, med ulike erfaringen.

– Du bedømmer ting på en mer rolig måte senere i livet. Når jeg ser det blir jeg veldig glad. Tidligere når vi ledet 1-0 kunne vi løpt for livet i en retning, om at vi ikke ledet, i det 85. minutt med begge backene i motstanderens boks. 

– Det er ikke at jeg vil holde dem tilbake, men jeg vil at de skal tenke på riktig måte, og det var det jeg så på lørdag.

Darwin Nunez som trussel

– Han er ikke den eneste, og de har et veldig talentfullt lag. 

– Han er en god spiss. Den neste fra Uruguay. Jeg vet ikke hvordan de spiller sammen i Uruguay, med ham, Suarez og Cavani. Det er nok en utfordring å sette det opp, men han er helt topp.

– Målet han scoret mot Ajax var enormt, og det samme i gruppespillet. Han kom inn til pause i forrige kamp etter å ha kommet tilbake fra landslaget. Vi forventer at han starter i morgen.

– De har andre spillere, som Rafa med ballen, wow. Veldig rask.

– De andre, jeg kjenner Julian Weigl, Joao Mario. Det er mye kvalitet og laget, og rutine med Vertonghen, Otamendi. Det interessant.

– Jeg ser virkelig frem til det.

Om Benfica

– De er et ballspillende lag. De står høyt med backene, som oss, men de viser at de er klare for å ta risiko.

– Når de har ballen åpner de opp formasjonen, og det er mye rom du må forsvare. Vi må sørge for at vi kan vinne ballen der. Vi forventer at de gjør det, for det er det de har gjort i alle kamper. Kanskje de gjør ting annerledes mot oss, så vi må være forberedt for det.

– Det er en kombinasjon av tekniske spillere, hurtighet, og god organisering. De kom gjennom gruppen. De har ikke gjort det så bra som de håpet i ligaen, men i Champions League har de prestert.

– De var ikke favoritter i gruppen, eller mot Ajax som var høytflyvende. Talentet i Ajax er utrolig, og de slo dem ut. De vet hvordan de får et resultat, og vi må sørge for at vi også har et ord med i laget.

Nytt spørsmål om Salah, og formen hans

– Det viktigste for meg er nivået på prestasjonene, og trusselen han er for andre lag. Måten han involverer spillere, og det er tre-fire som kommer rundt ham.

– Det er en tøff periode for Mo og Sadio med Afrikamesterskapet, være tilgjengelig for oss igjen umiddelbart. Det var stort for oss.

– Vi ser ham spille hver dag. Det er ikke noe å bekymre seg for. Vi må håndtere det fysiske, for disse spillerne vil ikke be om en pause, så jeg må gi ham det.

Om opprykket til LFC Women

– Jeg var veldig glad, og fulgte kampen hele tiden. Jeg ser etter resultatene deres etter at vi har spilt.

– Etter resultatet i forrige uke var det klart at de ville klare det med uavgjort, og de vant. Det er stort.

– Liverpool var ikke kjent for å ha håndtert kvinnefotballen så bra, og det var ikke uten grunn at de rykket ned. Nå er de tilbake, og vi må bruke situasjonen.

– Jeg har møtt flere av jentene de siste månedene. Vi har gjort strålende ting sammen for LGBT. Det er veldig fint, og et godt lag med en god trener, så jeg er veldig glad for at de har rykket opp.

Nå venter vi på Virgil van Dijk

Klopp er ferdig, og det er Virgil van Dijk som skal snakke med pressen.

Virgil er på plass

Om å spille så mange kamper

– Det er definitivt det jeg ønsker.

– Manageren har kanskje allerede sagt det i media, men dersom noen sa før sesongen at vi skulle være med i alle turneringer på dette tidspunktet, med en full tropp, etter hvordan det var i fjor, så ville vi enkelt takket ja til det.

– Jeg nyer bare øyeblikket. Spillere ønsker å spille kamper. Det krever mye av oss fysisk, men vi må bare gå for det, og jeg nyter hvert øyeblikk.

Om å bli tatt for gitt og laget defensivt

– Før landslagspausen i januar brydde jeg meg litt om at det ikke ble lagt merke til.

– Jeg tror jeg sa det i et intervju også, at jeg følte at jeg ble tatt litt for gitt etter langtidsskaden min. At alt skulle være som normalt, og alle forventet det samme. Men det er ikke det, og det er veldig vanskelig.

– Men etter pausen har jeg ikke tenkt slik. Vi går for det sammen, alle spiller sin rolle, alle er involvert. Den bakre fireren pluss Alisson endrer seg også, med Caoimhin som kom inn i ligacupen. Kostas som venstreback, Ibou, Joe Gomez som kom inn.

– Vi forsvarer oss som en enhet, og alle kjenner på ansvaret.

Forventningene mot Benfica og bortemålsregelen

– Forhåpentligvis vinne kampen. Innstillingen vår vil ikke være annerledes.

– Det blir også en annen ting mentalt med å ikke ha bortemålsregelen. Det er som det er. Den er endret.

– Vi må prøve å få et godt resultat og ta det med oss til Anfield. 

Den høye linja defensivt

– Vi har holdt på med det så lenge jeg har vært i klubben. Det har ikke vært snakk om, men vi har alltid prøvd å spille med en høy linje.

– Vi spiller ikke for offside, men dersom du kan sette noen offside så er det bare en fordel. I år og i fjor startet vi med en regel der vi spiller videre, linjemannen løfter flagget, så ser det ut som vi gir bort sjanser og er sårbare når de er offside.

– Jeg synes  den regelen bør fjernes. Men den høye linjen er ikke noe vi snakker så mye om. Vi må alltid kommunisere på banen, og det gjør vi alltid.

Om å møte Sadio i Qatar-VM

– Jeg ringte ham etter de kvalifiserte seg, og gratulerte ham. Vi tullet med at  vi skulle være i samme gruppe, og det skjedde. Det kommer til å bli så tøft.

– De er mestere i Afrika og har fantastiske spillere, men det har vi også. Det kommer til å bli tøft. Åpningskampen, klokken 11... Jeg vet ikke hvem som bestemte det tidspunktet. Det kommer til å bli tøft.

– Vi har så mye respekt for Senegal og hva de har oppnådd, men vi må være klare for det.

Tittelracet med City

– Vi tar det kamp for kamp. Som manageren sier hele tiden, men slik er det.

– Du kan ikke fokusere på en annen kamp når du har en annen kamp før det. Det har vi i morgen kveld, og det  vil bli veldig tøft. Vi må restituere. Vi kommer til å bli igjen og reise tilbake dagen etter, så vi har en ekstra dag med restitusjon.

– Vi må sørge for at vi gjør de riktige tingene, og så blir fokuset på neste kamp.

– Jeg er ikke så vanskelig på slikt, og tenker bare på å fokusere på den neste som kommer.

Om Liverpool har blitt bedre som lag

– Vi har mer erfaring. Vi har vært i situasjonen som Manchester City er i.

– Vi har vært i Champions League-finalen, og har vært i situasjonen før. Du kan kun påvirke kampen foran deg, og det er det vi kan gjøre. 

– I morgen blir en stor kamp. Det er det eneste vi kan fokusere på, og ingenting annet. 

– Som spillere og for hele klubben så ønsker vi at denne sesongen skal være uforglemmelig. Dette er ikke noe som noen bør ta for gitt.

– Som gruppe er vi veldig stabile, med en fantastisk spillergruppe og manageren. Vi må bare nyte det, gi alt, og dersom det er alt så er det happy days. Om ikke får vi prøve igjen, men vi bør ikke ta for gitt det som skjer akkurat nå.

Om landslagssjef Louis van Gaal og kreftssykdommen hans

– Jeg var også i sjokk i går kveld da jeg så intervjuet hans. Han lager en film som kommer ut i neste uke, så jeg bare lurte på hvordan han skulle promotere den med å snakke om livet sitt – så dette var et stort sjokk.

– Jeg sendte en melding til ham etter intervjuet. Jeg sa det også til ham etter intervjuet, at han ikke er en som trenger så mye sympati og det er slik han er. Vi kommer til å være der for ham som gruppe. Vi kan forhåpentligvis også få et uforglemmelig VM for ham.

Om presset som favoritt

– De er blant de åtte siste i Champions League, så vi kan ikke si at det er en av de enklere trekningene.

– De er her av en grunn. Det blir tøft i morgen kveld. Jeg så kampen deres mot Barcelona, og vi har analyserte dem her. Det blir vanskelig, og vi skal vise dem respekten de fortjener.

– Dere kan si hva dere vil, men vi er klare for en tøff utfordring.

At klubben ikke fikk feire ligamesterskapet med supporterne i 2020

– Jeg vet ikke. Vi er fortsatt poenget bak City, så de er fortsatt i pole position.

– Vi skal gi alt, og så kan vi forhåpentligvis feire noe sammen med supporterne på slutten av sesongen.

Ingen frykt

– Nei, for min del, definitivt ikke.

– Vi er i denne posisjon, og i alle turneringer. Vi spiller bra, og har alle muligheter til å vinne alt, så bare gå for det.

– Det var tidlig avspark i forrige kamp, og vi ledet bare 1-0, så det kunne kommet en følelse med frykt om at vi kunne gi det bort. Men vi ga alt, og støtt oss som vi alltid gjør, så bare nyt reisen.

Dersom det ikke skulle bli mer enn ligacupen denne år

– Da får vi bare prøve igjen neste år.

– Vi har så klart følelser, men du kan ikke si slikt nå. Dersom du taper en Champions League-finale for eksempel vil du være veldig skuffet, men du aner ikke. Du må bare gå for det og ta det kamp for kamp. Slik ser jeg det.

– Hva ellers kan du gjøre? Du kan bare ha innflytelse i morgen kveld. Får vi ikke et godt resultat i morgen kveld blir det mye vanskeligere på Anfield. Og hvis vi er ute, hva føler du da? Vi trenger ikke tenke på hvordan det skal føles i midten av mai nå. Vi må bare fokusere på kampene foran oss. Slik ser vi det. Vi har beina plantet på jorda, og lar oss ikke rive med.