Sju Everton-spillere kan gå glipp av lokaloppgjøret

Everton-manager Frank Lampard uttalte til pressen at han kan mangle hele sju spillere i lokaloppgjøret mot Liverpool på Anfield søndag.

Frank Lampard vil lede Everton i sitt første Merseyside-derby søndag, men kan måtte klare seg uten hele sju av sine spillere mot Liverpool.

De som definitivt er ute er Donny van de Beek, Andre Gomes, Dominic Calvert-Lewin, Tom Davies, Nathan Patterson og Andros Townsend. I tillegg er en rusten Yerry Mina usikker til oppgjøret.

Lampard forklarte til journalistene fredag at Donny van de Beek og Andre Gomes har pådratt seg småskader. For nederlenderens del skal det dreie seg om en lyskeskade. Dominic Calvert-Lewin har fått en skade i quadriceps-muskelen på fremsiden av låret. Skaden holdt ham også ute da Everton spilte 1-1 mot Leicester onsdag kveld.

Tar stopperavgjørelse nærmere avspark

Lampard sa han vil ta en sen avgjørelse når det gjelder Yerry Minas muligheter til å bli involvert i søndagens kamp. Colombianeren er på vei tilbake etter en quadriceps-skade. Mina spilte hele kampen mot Leicester, etter nesten to måneder på sidelinjen. 

– Det er en avgjørelse jeg må ta nærmere kampen, på grunn av at det er så tett mellom kampene. Han er en viktig spiller for oss, og vi må tenke på at vi skal spille seks kamper til etter dette. Jeg skal ha god kommunikasjon med Yerry, slik at jeg sørger for å ta den riktige avgjørelsen for oss, sa Lampard under sin pressekonferanse.

Tom Davies er ute med en hamstringskade, Nathan Patterson har en ankelskade, mens Andros Towsend sliter med en kneskade.

Liverpool - Everton spilles søndag klokken 17.30, og kampen blir vist direkte på TV 2 Sport Premium.