Lagoppstillingen er klarSlik stiller Liverpool mot Benfica - Virgil van Dijk på benken!

Jürgen Klopp har hatt luksusen med å kunne velge fra en skadefri tropp til den andre kvartfinalen i Champions League mot Benfica.

Det er klart for den andre kvartfinalen i Champions League mot Benfica, og Liverpool leder 3-1 fra det første oppgjøret i Lisboa. I kveld skal det avgjøres hvem som får spille mot Villarreal i semifinalen i Champions League.

Jürgen Klopp gjør sju endringer på laget foran kveldens kvartfinale. Joe Gomez, Ibrahima Konate og Kostas Tsimikas kommer inn i forsvaret, mens Naby Keita og James Milner tar plass på midtbanen. Luis Diaz og Roberto Firmino slutter seg til Diogo Jota i angrepsrekka. 

Dette betyr at stjerner som Fabinho, Virgil van Dijk, Thiago Alcantara, Sadio Mané, Mohamed Salah, Andy Robertson og Trent Alexander-Arnold er plassert på innbytterbenken.

– Grunnen til endringene er at jeg forventer en tøff kamp. Jeg ønsker friske bein der ute. Jeg måtte ta tøffe avgjørelser, men jeg er veldig godt fornøyd med startoppstillingen. Dette laget vil gå for seieren, sier Klopp til BT Sport før kampstart.

– Guttene vet vi ikke kan ta lett på dette. De så kampene i går kveld, og viste det fra før uansett. Vi må sørge for at vi er klare for en stor kamp i kveld. Planen er å gjøre fem bytter. De må alle være klare. Vi har sjansen til å nå semifinalen i Champions League. Om vi ikke kjemper for det, så fortjener Benfica å gå til semifinalen og ikke vi.

Takumi Minamino er seniorspilleren som ikke kom med i 23-mannstroppen.

James Milner (36 år og 99 dager) blir ifølge Opta den eldste engelskmann til å starte en utslagskamp i Champions League siden David Beckham (37 år og 335 dager) for PSG mot Barcelona i april 2013.

Det er ingen plass for Alex Oxlade-Chamberlain i startoppstillingen denne gangen heller. Han har ikke spilt ett eneste minutt i Premier League eller Champions League siden 19. februar. Han har kun sluppet til i FA-cupen.

For gjestene er det tre forfall. Rodrigo Pinho og Lucas Verissimo er langtidsskadet og er ikke med troppen på 24 spillere som har reist til Merseyside. 

Det er heller ikke kantspiller Rafa Silva, som startet det forrige oppgjøret og som med sin fart utgjorde en trussel for Liverpool-forsvaret. Han har meldt forfall etter at han i helgen kun ble benyttet som innbytter i 3-1-seieren over Belenenses. 

Lagoppstillingene

Liverpool: Alisson, Gomez, Matip, Konate, Tsimikas, Henderson, Milner, Keita, Diaz, Jota, Firmino

Innbyttere: Kelleher, Fabinho, Van Dijk, Thiago, Mane, Salah, Oxlade-Chamberlain, Jones, Robertson, Origi, Alexander-Arnold, Elliott

Benfica: Vlachodimos, Gilberto, Otamendi, Vertonghen, Grimaldo, Weigl, Taarabt, Goncalves, Everton, Nunez, Ramos

Innbyttere: Leite, Meite, Seferovic, Yaremchuk, Joao Mario, Lazaro, Radonjic, Gil Dias, Andre Almeida, Paulo Bernardo, Alvaro, Morato

Liverpool har det beste utangspunktet

Benfica må vinne med to mål for å få ekstraomganger og en eventuell straffespark-konkurranse. Et dårligere resultat enn det for portugiserne betyr at Liverpool stikker av med semifinalebilletten.

– Vi går til kampen med ambisjoner og tro på det vi gjør. Vi vet at vi ligger under med to mål, men ting endrer seg hvis du scorer, og hvis vi scorer først vil kampen endre seg, uttalte Benfica-manager Nelson Verissimo tirsdag.

– Vi møter et av verdens beste lag. Vi må være effektive når vi angriper, og tilpasse oss Liverpools strategi. 

Manageren er opptatt av at Benfica ikke skal åpne for store rom når de jakter scoringer. 

– Våre øyeblikk og muligheter vil komme, og scoringen vil komme. Så kan vi ikke spille veldig åpent og skape for mye rom for Liverpool, sier han.

Liverpool - Benfica har avspark kl. 21.00, og du kan se kampen på på TV 2 Sport 1 og TV 2 Play.