Store mengder supportere kom for sent til kampen

Mange tilskuere ble offer for et kaotisk og vanskelig system utenfor Estadio da Luz.

Journalist Simon Hughes i The Athletic var blant flere som tirsdag kveld tok til Twitter i frustrasjon utenfor Estadio da Luz før og under oppgjøret mellom Benfica og Liverpool i Champions League. Bilder viser at store mengder supportere ikke rakk avspark på grunn av et system som førte til køer og kaos. 

Liverpool Echo har snakket med flere supportere, som melder om hardhendt og fiendtlig innstilt politi utenfor stadion. 

Supporterne som skulle inn på stadion ble studd sammen i et trangt område før de sakte ble sluppet inn i en kø med én enkelt fil. På veien ble de kroppsvisitert. Bakgrunnen for at det tok ekstra tid skal ha vært at enkelte av inngangene på stadion ikke fungerte som de skulle. 

Ved kampstart la journalist Neil Jones i Goal ut et bilde som viste at det var mange tomme seter i borteseksjonen.  

Supporterunionen Spirit of Shankly har tatt opp saken med både Merseyside Police og Liverpool FC. Liverpool-supporterne får for øvrig skryt for at ikke situasjonen eskalerte ved å la frustrasjonen ta overhånd. 

Football Supporters Europe har skrevet på Twitter at de mener situasjonen i Lisboa var en skandale, og at de vil ta saken opp med UEFA.