Thiago var den eneste spilleren Guardiola krevde da han tok over Bayern

Thiago Alcantara har mistet to av tre kamper mot City på grunn av skade.

Det var Pep Guardiola som ga Thiago Alcantara førstelagsdebuten i Barcelona i 2008/09-sesongen, men det var først tre år senere han var en etablert førstelagsspiller.

– En ung spiller som kommer inn i et førstelag har mye å lære. Med han som trener, lærer man kjappere og bedre. Han var en enorm hjelp helt fra begynnelsen, har Thiago sagt om den første tiden med Guardiola.

Da Guardiola byttet arbeidsgiver sommeren 2013, var det én spiller han ville ha med seg til Bayern München.

– Jeg snakket med klubben og fortalte dem om mitt konsept og jeg fortalte hvorfor jeg ville ha Thiago. Han er den eneste spilleren jeg vil ha. Det er han eller ingen, sa Guardiola på den tiden.

Bayern München signerte midtbanespilleren for 25 millioner euro.

Overgangen til Bundesligaen bydde på en rekke trofeer, men også problemer. Spanjolens første tre sesonger ble forstyrret av skader og stor konkurranse på midtbanen. Toni Kroos, Bastian Schweinsteiger, Mario Götze, Xabi Alonso og Arturo Vidal har alle vært i konkurranse med Thiago om de samme plassene.

Har mistet to av tre kamper mot City

Forrige sesong var Thiago ute da Liverpool dro til Etihad Stadium og spilte 1-1. Det var kneskaden han fikk etter Richarlisons skrekktakling som gjorde at han mistet kampen. Han spilte 68 minutter da de røde var helt ute av form og tapte 1-4 på Anfield i februar i fjor.

Da lagene møttes igjen i oktober, var han igjen ute med en leggskade.

Nå er spilleren som fyller 31 år på mandag inne i sin beste periode for klubben, og tallene snakker for seg selv. På hans 12 starter i Premier League denne sesongen har de røde vunnet 12 – scoret 35 mål og sluppet inn to mål.

Det er ikke lenger noen som snakker om midtbanespilleren som noen skuffelse. Han var ekstremt viktig for laget som sikret tredjeplassen imot alle odds på vårparten i fjor, og nå er han en av klubbens viktigste spillere.

Manchester City - Liverpool spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium.