Vi fulgte pressekonferansen– Alexander-Arnold kan bli klar allerede mot Watford

Trent Alexander-Arnold kan bli spilleklar allerede mot Watford. Her er alt Klopp sa på pressekonferansen.

Start kl. 13.30

Jürgen Klopp skal komme med siste nytt før lørdagens ligakamp mot Watford.

Der får vi forhåpentligvis en oppdatering på Trent Alexander-Arnold, som skal være på god vei tilbake etter hamstringskaden som gjorde at han mistet kampen mot Nottingham Forest og landslagspausen med England.

Pressekonferansen skal starte kl. 13.30. Vi kommer til å dekke alt manageren sier i denne saken.

Dersom du ønsker, kan du se selv se pressekonferanse i videospilleren i toppen av denne artikkelen.

Fem bytter neste sesong

Nå er Jürgen på plass, et par minutter forsinket. Første spørsmål er om avgjørelsen med å gå over til fem innbyttere fra neste sesong.

– Flotte nyheter. Det er topp nyheter for fotballen, og for spillerne. Vi har snakket mye om situasjonen, og vet at det ikke blir færre kamper.

– Ingen turnering i noe land vil tre til side. I EM vil det bli flere kamper – så for spillerne vil det bare bli mer. Vi prøver å hjelpe spillerne så mye som vi kan, og det er mye bedre enn uten, men kampene er det mest intense i løpet av uken, tre ganger hver uke.

– Det er ingen annen sport som har det slik over så lang tid. Nå har Premier League og Premier League-klubbene også skjønt det, så jeg er veldig glad på spillernes vegne.

Om Mané og Salah etter playoffen

– Jeg er veldig glad på Sadios vegne, at  han kunne klare det.

– Samtidig føler jeg med Mo. Jeg tror ikke situasjonen rundt straffen og laseren var spesielt kult. Det er også klart. Jeg føler med ham, men jeg er glad på Sadios vegne.

– Det er annerledes når to venner spiller mot hverandre i en så stor kamp, men de er begge veldig profesjonelle. De er følelsesladde mennesker, men jeg er sikker på at de vil håndtere det på riktig måte.

– Det er ingen tvil om at Senegal for øyeblikket er det beste laget i Afrika. Egypt har gjort det veldig bra, og presset dem hele veien. De tok det til straffekonkurranse to ganger, og det er så langt det kan gå i en kamp som dette.

– Senegal har en veldig talentfull tropp, og Egypt gjorde det veldig bra. Jeg vet ikke om de ser det slik, men jeg synes de skal det. De tok det så nært som det er mulig. De var uheldig med trekningen, og mot alle andre lag ville Egypt kvalifisert seg. Siden det var Senegal igjen, så var det ikke nok.

Alexander-Arnold kan bli spilleklar

Klopp fikk spørsmål om Alexander-Arnold rekker City kampen, eller helgens kamp.

– Vi har også en kamp i mellom?, spurte Klopp.

– Trent trente i går. Han vil være tilbake i full trening i dag, og vi ser hva vi gjør med det.

– Jeg har hørt hvordan det er i dette landet, det er mer enn i andre land, men jeg må gjøre det klart at Trent ønsket å spille med landslaget, men kunne ikke. Dersom du ser skannen med bildene, så kan han ikke dra noe sted. Heldigvis er det ikke slik med skader at du er ute i fem seks uker. Noen ganger er det to uker, og sånn er det heldigvis i morgen.

– Morgendagens kamp kommer tidlig, men det er mulig. Det er det jeg har hørt. Det er annerledes dersom du trener med laget, og det avhenger av hva du har gjort før. Han har vært med rehabiliteringsavdelingen, og det har vært veldig intenst det har han gjort sammen med dem, så han bør være klar fysisk, men nå må vi se hva vi gjør med rytme og slike ting.

Han bekreftet at Alexander-Arnold definitivt bør bli klar mot Benfica.

Om å legge press på City, og å møte Watford

– Vi har stort sett vært i en posisjon der City har spilt før oss. Nå spiller vi først, men jeg kan ikke bry meg mindre om det. 

– Jeg bryr meg mer om hvordan vi skal bli klare kl. 13.30.

– Watford vant sin forrige kamp, lukter sjansen til å beholde plassen, og vil komme med alt de har. En veldig erfaren manager, måten de setter opp laget. De er godt organiserte, med mye individuelt talent. 

– Det skjer så ofte i Premier League, når jeg ser lagene og analyserer, så er de så gode overalt, men når alt kommer til alt har de ikke så mange poeng – men det er bare på grunn av kvaliteten i ligaen.

– Individuelt talent i gruppen er veldig bra.

– Lag lyd eller bli hjemme!

Det vi trenger er den beste 13.30-atmosfæren noen gang. Ikke vær nervøs, ikke vær anspent. Dersom du ikke kan rope eller synge, bli hjemme og gi billetten din til noen andre er du grei. 

– Vi trenger dem med alt det de har. Guttene har kommet tilbake fra hele verden, har spilt i helt annerledes system igjen, og vi har kun én økt for å minne dem på hvordan vi gjør det. Så skal vi møte et veldig godt organisert Watford-lag, så vi trenger alle stemmer for det.

Om City

– Dersom vi hadde sett det slik, hadde ikke de hatt 70 poeng og vi 69 poeng. Disse kampene er utrolige, og dersom du ikke finner rytme eller momentum kan de såre deg på alle måter, med en dødball eller noe annet.

– Det gode med mitt lag er at de ikke bryr seg om hvor motstanderen er på tabellen. De hører hva jeg sier om laget. Jeg er 100 prosent ærlig i møtene.

– Jeg gjør ikke lag sterkere eller svakere enn de er, jeg sier hva det er, og i tillegg er det veldig viktig informasjon. De har ikke spilt mot oss på en stund.

– Det er viktig at vi utgjør forskjellen. Uansett hva de tenker om oss, må vi overraske dem. Med intensitet, entusiasme og positivitet og slike ting. Det er ingen enkel helg, verken for oss eller Man City. Burnley er det siste stedet du vil dra. Burnley har en stor sjanse til å bli i ligaen, og de kan ikke velge hvor de skal ta poengene.

– Det er det samme med Watford. Det blir tøft, men vi er klare for slikt. 

Om å møte Watford under en ny manager

– Jeg husker ikke, men vet at vi vant der. Det var 5-0 eller noe slikt. Men det kunne jeg ikke brydd meg mindre om. Det var under en annen manager. Vi var gode, de var ikke gode, og slik var det.

– Siden det har det skjedd mye. De er veldig godt organisert. Jeg vet ikke hvorfor Roy har gjort dette for å være ærlig, men han er fortsatt i fyr og flamme. Han organiserer fortsatt laget veldig bra, og lar seg ikke rive med at hva som helst. Han er veldig erfaren.

– Jeg har allerede sagt farvel til ham, så nå er det hei igjen. Det blir tøft, men det er ikke noe problem. Det er bare det vi må gjøre, og komme med alt det vi har.

Han kommer ikke til å være manager når han er 74.

– Nei, det vil jeg ikke. Definitivt ikke. Men jeg er ikke Roy. Han må ha vært 40 år som manager. Wow. Han ser fortsatt bra ut. Det fungerer for ham, men vil ikke fungere for meg.

Alle er klare

– Robertson testet positivt etter kampen vår. Så var det den vanlige prosedyren med karantene, negativ test, dra til Skottland og spille 50 minutter. Han er klar.

– Hendo spilte ikke den andre kampen, så han er nok klar.

– Brasilianerne spilte 120, Luis spilte begge kamper, Diogo spilte begge kampene, men ikke hele kampene. Det er ikke noe problem, for de spiller tirsdag. Når de spiller tirsdag og lørdag er det greit. De reiser, og noen kom tilbake i går, så vi får se hva vi gjør med dem. Det vil ikke være første gang vi håndterer det.

En motivert Salah etter nedturene med landslag

– Ja, det er jeg ikke i tvil om. Mo ønsker å vinne. Det er derfor han har vært veldig skuffet for å tape i den ene turneringen og ikke kvalifisere seg til VM.

– Lidenskapen hans vil være enda større nå, heller enn mindre. Han er en veldig smart person, så han ser forskjellen på ting. Vi har ikke snakket i detalj om det, men han vet at Senegal er et veldig tøft lag å møte nå, for de har en veldig god generasjon. Det var uheldig å tape i straffekonkurranser, men ingen skal tvile på at han er klar.

Kampprogrammet og stallen denne måneden. Keita kjente skaden

– Det er ikke første måneden vi har åtte kamper. Jeg vet ikke om vi skal få plass til en niende kamp, og om det er mulig, men noen vil prøve.

– En full tropp, en voksen tropp. Forhåpentligvis kan vi bruke den, og alle kan være klare.

– I går kunne ikke Naby trene, og og ingen har ringt og snakket med Naby om meg i dag, så vi får se. Men utenom det har vi alle tilgjengelig. Forhåpentligvis er de friske, så kan vi bruke størstedelen av troppen.

Om å møte lag som kjemper for plassen

– Det er mer utfordrende. Du har mindre selvtillit, dårligere resultater.

– Når du kjemper i toppen kjemper du mot et lag som vinner stort sett alle kampene sine. Når du er nede i nedrykkskampen er du der fordi du ikke har vunnet nok kamper. Dersom du taper en ny vil det ikke hjelpe.

– Når du ser hvor rutinerte managerne der nå er, så vil det bli veldig interessant, for jeg er sikker på at managerne har det riktige spenningsnivået for det. Det vil bli spennende helt til slutt, er jeg sikker på. Jeg har opplevd begge deler i mitt liv, men liker bedre å være i den andre enden av tabellen. Begge deler er veldig utfordrende og interessant.

Nytt spørsmål om Keita

– Det var greit, så trente han én gang og kjente det igjen, så vi må vente og se. Jeg er ikke sikker på om han vil eller kan bli involvert i morgen.

Liverpool - Watford spilles lørdag kl. 13.30, og vises på TV 2 Sport Premium