Vi fulgte dagens pressekonferanse direkte: – Frem til det er det mange kamper å spille, så vi kan stoppe å snakke om Real Madrid så langt

Jürgen Klopp fikk naturlig nok mange spørsmål om City, Paris og Real Madrid, men ville helst holde fokus på Spurs.

Liverpool jakter fremdeles den utrolige kvadrupel, Spurs jager fortsatt en Champions League-plassering, og på fort Anfield har de røde 14-3-0.

Dette er det Jürgen Klopp har å si i møte med pressen.

Vi starter 14:00

Jürgen Klopp møter media i forkant av hjemmøtet med Tottenham.

Vi kommer til å dekke pressekonferansen og alt manageren sier her i denne saken, som oppdateres fortløpende.

Du kan se pressekonferansen direkte i videovinduet øverst.

Vi venter på Klopp

Trolig litt forsinket. Vi forventer at vi er i gang ganske snart.

Om Tottenham

– Det er en massiv test. Folk utenfra vil si at det er vanskelig for Liverpool og vi tenker det samme. Alle la kjemper for alt, men Tottenham har massiv kvalitet og er ikke spesielt preget borte kontra hjemme med å ha ballen hele tiden, de er kompakte og kan kontre med noen av de beste i verden.

Om Manchester Citys CL-tap

– City er gode. Det var et stort slag for dem. Ale var klare til å skru av TV’n, så startet akt to. Det var skikkelig brutalt. Jeg har hatt kvelder som det der, det er ikke gøy. Morgenen etter er det heller ikke gøy, men så er det et øyeblikk du må ha fokus. De vil være klare for Newcastle på søndag.

Om å møte Real Madrid igjen etter 2018

– Da vi tapte den finalen, ville løsningen min vært å spille neste års finale mot Real Madrid, men vi møtte Tottenham i Madrid. Virker som at det (Madrid) er vår skjebne.

– De er nå store favoritter, med all erfaringen de har og alt dette. Vi er mer erfarne enn vi var da, men det kan selvsagt ikke sammenlignes. En rekke spillere er fortsatt med for dem og for oss, det er et godt tegn.

– Det vil bli flott. Vi var ikke fornøyde den kvelden, det er klart, men det er en stund siden.

Om Real Madrids vei til finalen

– Det var rart og uheldig for City, men det Madrid gjorde var utrolig. De tok seg gjennom mot PSG, Chelsea og City, hvis du slår ut disse tre fortjener du å være i finalen. Det vil bli stort.

Klopp vil ikke snakke om Real mer

– Jeg er fornøyd med å dra dit og gi det et forsøk. Frem til det er det mange kamper å spille, så vi kan foreløpig stoppe å snakke om Real Madrid. Vi vil jobbe mot finalen uka mellom 22. og 28., ikke før.

Om kampprogrammet

– Utfordringen med å møte Newcastle var ikke enkelt, mellom to Villarreal-kamper. Nå har vi en ekstra dag til å forberede og det føles som en hel uke fri, for å være ærlig.

– Følelsen er god, men vi kan fortsatt spille en første omgang som vi gjorde mot Villarreal. Vi følte oss enestående før den kampen, men spilte skikkelig dårlig.

– Det er som det alltid har vært, bare lenger. Vi kan egentlig ikke trene, ingen gir oss tid til å trene.

Klopp om Tottenhams trussel

– De har vill fart der oppe. Harry Kane, for en spiller, de har en forståelse og finner hverandre i blinde. Det er trolig den største forsvarsutfordringen vi har møtt på en god stund. Vi må finne en måte å holde dem rolige på så ofte som mulig.

Om Firminos situasjon

– Jeg vet ikke, men han er klar for å trene. Det med foten gjorde at han kunne ikke gjøre så mye. Vi måtte la det roe seg, og nå må vi sørge for at han får noen økter.

– Jeg har ikke tatt en avgjørelse, men det kan være mulig at det er mer fornuftig for han å trene i helga, for så å være et stort steg nærmere for eksempel tirsdag,

– Vi har åpenbart nok med kamper igjen, så det er veldig viktig at vi får han tilbake i best mulige form.

Om skadesituasjonen utover Firmino

– Alle de andre er ok.

– Jeg har ikke smarttelefonen her, fordi jeg får beskjeder ganske sent, men sist jeg sjekket var det sånn.

Klopp om Luis Díaz

– Han har virkelig utgjort en forskjell, i hvilken som helst tropp i verden er det nok rom for en verdensklassespiller. Det er det Luis er, det var derfor vi var så desperate etter å få tak i han, og glade for å få han. Han gjør stor forskjell.

– Takk gud for at vi tok den avgjørelsen, han har hjulpet overalt. Han kommuniserer med alle uten å egentlig kunne csnakke språket. Han er veldig tett med Curtis og Harvey, og jeg har ingen anelse om hvordan de snakker.

Takker fansen

– Hvis du fulgte oss hele veien eller kun én gang, jeg kan bare si takk så mye. Dere har gjort det helt spesielt. Uansett hvor vi var, dere gjorde det til vår arena.

– Gutta vant hver eneste bortekamp, det er utrolig.

Om supporterene og CL-finalen

– Hvis du ønsker å booke et hotell i Paris, du tenker ’åh herregud, vi burde finansiere franskmennene for de neste årene’.

– Jeg kan ikke være mer takknemlig for fansen vår. Jeg håper virkelig at de alle kan komme seg til Paris på en eller annen måte, og skape en utrolig atomsfære.

– Jeg tror at Paris er stor nok til at du kan dra dit uten å ha en billett, ha det gøy og oppføre deg i den beste mulige stemningen.

– Hele verden vil bli rød eller hvis, det er det jeg elsker med finalen.

Om finalebillettene

– Alle spør om Champions League-billetter. Alle spør om FA Cup-finalebilletter. Vi vet ikke en gang om vi får noen selv. Jeg vil trolig være på stadion!

– Når du ser billettprisene. Hvor mange du får. Så jeg riktig, bare 20 000 for oss? 75 000 inne. Det blir 30 000 med hva da? Hvor er disse billettene?

Om det å bli en topptrener

– Du må se fotball som en gærning, resten vil du innse senere. Gå ut på banen, jobbe, drømme vil komme senere.

Om Minamino

– Taki er en fantastisk fotballspiller. Han trener utrolig og er ikke involvert. Hvordan han håndterer tilbakeslag er vilt. Det er skikkelig tøft. Han gir aldri opp, forblir alltid positiv og gir alt.