– Engelsken min er veldig dårlig

Darwin Nunez er opptatt av å lære seg bedre engelsk raskt, etter sin første dag ved AXA Training Centre.

Darwin Nunez har sugd til seg inntrykkene fra sin første dag i Liverpool, og nå er uruguayaneren opptatt av å lære seg bedre engelsk så fort som overhodet mulig.

– Engelsken min er veldig dårlig. Jeg må uten tvil sørge for å lære språket fort. Jeg tror det er veldig viktig at jeg som spiller her kan snakke engelsk, da det vil hjelpe meg mye i forhold til alt, sier uruguayaneren til Liverpoolfc.com.

Nå får den ferske Liverpool-spissen en kort ferie, før forberedelsene til en ny sesong starter om tre ukers tid. 

– Jeg skal være her i mange år, så dette eventyret har akkurat startet for meg. Nå skal jeg forsøke å hvile og slappe av litt sammen med familien min, og deretter skal jeg begynne jobben med å bli integrert i gruppen under preseason. Det blir starten på en veldig lang karriere her. Jeg tror dette skal bli veldig bra.

Skal snakke med Suarez

Nunez har ikke fått snakket med landsmannen Luis Suarez om Liverpool, men han har planer om å ringe den tidligere Liverpool-stjernen for å få noen tips om livet på Merseyside.

– Jeg har ikke hatt sjansen til å ta kontakt med ham ennå. Men nå som alt er ute på sosiale medier, så skal jeg ringe ham eller sende ham et bilde herfra hvor det er et bilde av ham i bakgrunnen. Vi får ta en prat, og jeg skal spørre ham om masse ting, slik at han kan støtte meg og hjelpe meg. Han blir god å ha i bakhånd for meg, da han er en uruguayaner med en stor historie i Liverpool. Jeg skal ringe ham og prate med ham så snart jeg får sjansen.

Hard konkurranse om plassene i angrepsrekka

22-åringen gleder seg til å bli en del av Liverpools formidable angrepsrekke.

– Jeg er veldig spent. Det er flere toppspillere her, med fantastiske kvaliteter. Firmino er en stor spiller, og Jota er en annen god spiss. Luis Diaz og Salah er her. Det å spille sammen med disse monstrene blir veldig spesielt for meg.

– Jeg drømte om å bli proff i Europa som guttunge, og kunne spille for en stor klubb som Liverpool. Så langt har dette vært veldig bra, og jeg har det fint her sammen med min partner. Dersom min partner er glad, er jeg glad også, for familien er selve fundamentet. 

– Det blir masse konkurranse om plassene mellom oss angriperne, men det er sunt med konkurranse. Vi er alle her for hjelpe hverandre, slik at det går bra for alle.

Uruguayaneren ser virkelig frem til å få Jürgen Klopp som manager.

– Det er bra for alle spillere å få en manager som kan forbedre deg og forme deg som spiller, og jeg tror Klopp vil hjelpe meg masse. De andre spillerne, som Firmino og de andre rutinerte spillerne, vil også hjelpe meg masse. Det fine er at Klopp kan vise meg masse nye ting. Jeg er bare 22 år gammel, og jeg har masse jeg fortsatt kan lære. Dette blir en helt ny utfordring for meg.