Damene scoret seks i første treningskamp, og i kveld er det EM-finale

Jürgen Klopp snakker varmt om kvinnefotballen, og Jordan Henderson forteller at spillerne følger EM.

På Solar Campus ble Nottingham Forest Women flere numre for små for Liverpool søndag ettermiddag.

Kampen ble spilt over 3x30 minutter søndag. Matt Beards jenter vant 1-0, 1-0, før de slo til med 4-0 den siste halvtimen.

Forrige sesongs toppscorer Leanne Kiernan, Katie Stengel, Rhiannon Roberts, Yana Daniëls og veteranen Rachel Furness scoret målene.

Klopp elsker kvinnefotball

I kveld avsluttes også fotball-EM for kvinnene, hvor England er i finalen mot Tyskland, på Wembley.

Dette er naturlig nok noe som Jürgen Klopp har lagt merke til. Til Liverpoolfc.com uttalte han tidligere: 

– Først og fremst, jeg må virkelig si det, jeg elsker kvinnefotball, det er fremragende. Kvaliteten i turneringen er vill. 

Sporten vinner, kvinner som menn

Tyskeren har sett noen kamper av begge lag, og tror at det blir tøft for Tyskland på et utsolgt Wembley. Men først og fremst synes han at den store vinneren er sporten.

– Viktigst av alt mener jeg er det aspektet kvinnefotballen har vist. Det er et fantastisk spill. Vi alle visste i forkant at kvinnefotball over de siste årene har eksplodert i deres utvikling. Det er taktisk på en utrolig høyt nivå, teknisk på et utrolig høyt nivå, intensiteten i kampene betyr at det fysiske er veldig, veldig bra.

– Jeg elsker virkelig å se på det. Gratulerer til alle lagene som var en del av det fordi det er en reklame for fotballen, ikke bare kvinnefotballen. Det bare viser hvor fantastisk dette spillet er.

Liverpool-spillerne har fulgt England

Kaptein Jordan Henderson fortalte til Liverpoolfc.com at da England banket Sverige 4-0, satt Liverpool-spillerne klistret til skjermene.

POSERTE I SOLA: Liverpools damelag stilte villig opp for fotografen, etter å ha banket Nottingham Forest Women.

POSERTE I SOLA: Liverpools damelag stilte villig opp for fotografen, etter å ha banket Nottingham Forest Women.

– Vi alle så kampen mot Sverige i garderoben den kvelden, noen fantastiske mål og en fantastisk prestasjon.

– Jeg er i kontakt med dem. Vi heier alle på dem på søndag og forhåpentligvis kan de fullføre jobben. Men det de har gjort så langt har vært utrolig.

Timing for kvelden er perfekt. 18:00 starter EM-finalen på NRK 1. 20:30 starter Liverpools kamp mot Strasbourg på VG+ Sport og LFCTV GO.