Kan takke Steven Gerrard for at avstanden forblir den samme

På en dag som var sort, og kunne blitt sortere, fikk Liverpool overraskende hjelp på Villa Park.

Aston Villa - Manchester City 1-1

Da Liverpool ikke klarte å slå Everton i tidligkampen lørdag, var vi nok veldig mange som tenkte at avstanden opp til Erling Braut Haaland og co kom til å være på hele sju poeng. Det er mye – spesielt siden det kun er spilt seks serierunder.

Det så også ut til å gå den veien, da Braut Haaland scoret sitt tiende ligamål for sesongen. City var veldig nær flere mål også, før Leon Bailey dukket opp og scoret et nydelig mål. Hadde ikke linjedommer og dommer vært så ivrig med å blåse, hadde kanskje Philippe Coutinho fått en vinnerscoring også.

Men vi må vel takke en hardt presset Steven Gerrard for at det kun ble ett poeng. Dermed er avstanden fortsatt på fem poeng.

Tottenham - Fulham 2-1

Tottenham har kommet litt bedre i gang med denne sesongen enn det vi liker, og i dag ble det nye tre poeng da Fulham gjestet Tottenham Hotspur Stadium. Pierre-Emile Højbjerg scoret kampens første mål, før Harry Kane doblet ledelsen med 15 minutter igjen.

Sju minutter før slutt scoret Aleksandar Mitrovic sitt sjette mål på seks kamper – og Fulham var også nære 2-2 ved samme mann seks minutter senere.

Chelsea - West Ham 2-1

Chelsea kom bakpå 0-1 mot byrival West Ham da Michail Antonio pirket ballen i mål etter en corner. Med kvarteret igjen utlignet Ben Chilwell, før samme mann satte opp Kai Havertz for vinnermålet i det 88. minutt.

Akkurat dette var ganske surt, og aller mest for David Moyes, for West Ham gikk rett opp og svarte umiddelbart. Etter en lang VAR-sjekk 2-2-målet annullert for angrep på keeper, i en avgjørelse Moyes er fly forbanna for. Chelsea klatret med dette resultatet forbi Liverpool, med ett poeng.

Nottingham Forest - Bournemouth 2-3

Hjemmelaget Forest kom godt i gang i denne kampen, med scoring av Cheikhou Kouyaté, før Neco Williams banket ballen opp i armen på en forsvarsspiller – og dommeren ga straffe. Den satte Brennan Johnson.

Så snudde Gary O’Neil sine gutter det. Først ved en suser av Philip Billing, så et drømmetreff på brasse av Dominic Solanke, før den tidligere Liverpool-spilleren hadde målgivende til Jaidon Anthony sitt vinnermål.

Wolverhampton - Southampton 1-0

Det er sjelden målrikt når Wolverhampton er i aksjon, men ett mål kan holde i massevis for tre poeng… Det scoret Daniel Podence i dagens kamp mot Southampton, med en flott avslutning like før pause.

Newcastle - Crystal Palace 0-0

Alexander Isak hadde en veldig god debut mot Liverpool på Anfield i midtuken, og svensken var nær ved å score i hjemmedebuten mot Crystal Palace. Det endte målløst på St. James’ Park mot Crystal Palace.

Brentford - Leeds United 5-2

Ivan Toney med et fantastisk hattrick, manager Jesse Marsch utvist for Leeds – og totalt sju mål. Rundens mest underholdende kamp kom på Brentford Community Stadium. Her er det bare å nyte høydepunktene.