Begravelse 19. september: Neste serierunde kan også ryke for Liverpool

Dronning Elizabeths begravelse finner sted dagen etter kampen mot Chelsea i London.

Premier League-klubber er redde for at deler av neste helgs serierunde kan utgå som følge av dronning Elizabeths bortgang. Nå er det bekreftet at dronningens begravelse finner sted i London mandag 19. september. 

Det er en hendelse som kommer til å kreve mye logistikk og store politistyrker både i forkant og underveis, og spørsmålet er om det lar seg gjøre å gjennomføre kamper i London helgen i forkant. 

Bekymret

Liverpool skal etter planen møte Chelsea på Stamford Bridge søndag 18. september klokken 17.30. Samme dag møtes Brentford og Arsenal, mens Tottenham har hjemmekamp mot Leicester i kveldskampen lørdag. 

«Planen er å gjennomføre neste serierunde som normalt, men med tanke på at begravelsen ser ut til å bli satt til mandag, er klubbene bekymret for om den enorme politioperasjonen som må gjennomføres kan sørge for at det ikke blir mulig å gjennomføre kamper på en forsvarlig måte» skriver The Guardian. 

Som vi har skrevet i en tidligere artikkel er det lite plass i sesongens terminliste til å finne plass til utsatte kamper. The Guardian skriver for øvrig at det var et enstemmig Premier League-styre som valgte å utsette denne helgens kamper. Samtidig går rugby og flere andre idretter som normalt.