– Jordan fortsetter å vokse og vokse

Steven Gerrard om «arbeidshesten» Jordan Henderson.

20. jun 2018 kl 15.19 Arve Vassbotten

Jordan Henderson ble hyllet som en av England nøkkelspillere i lagets åpningskamp i VM mot Tunisia. Steven Gerrard er ikke overrasket over betydningen hans gamle lagkamerat har på landslaget.

– Det er ingen overraskelse for meg. Han har fått sin kritikk gjennom årene. Jeg har selvsagt jobbet veldig tett med Jordan, ikke bare er han en fantastisk spiller, men han er en bra kar også, sier Gerrard til BBC.

– Han er en som jobber hardt, så det er bra å se ham gjøre det så bra, og jeg tror han kommer til å fortsette å vokse og vokse og bli en topp spiller.

Står alltid igjen etter trening

Gerrard mener Henderson passer veldig godt i den defensive midtbanerollen han nå har fått av Klopp og Gareth Southgate.

– Han er en som jobber så hardt med spillet sitt. Han blir alltid igjen etter trening, og jobber med hver eneste del av spillet. Henderson har gått gjennom en endring etter at Jürgen Klopp kom til Anfield. Manageren har stolt på en spiller, som tidligere først og fremst var en offensiv midtbanespiller, i en mer defensivt nummer 6-rolle.

– Jeg mener pasningene hans er en av hans største styrker. Jeg tror mange forventer at han skal score 15-20 mål i sesongen når han har på seg kapteinsbindet i Liverpool, men han er ikke den type spiller. Han er en arbeidshest på midten av banen, han gjør mye arbeid man ikke ser, og samtidig bruker han ballen veldig, veldig bra.

– Hvis man ser på den jobben han blir bedt om å gjøre, gjør han en fantastisk jobb slik jeg ser det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]