Venter et målfattig, tøft oppgjør

Alan Kennedy tror landslagspausen kan forstyrre den gode flyten Liverpool har hatt i sesongåpninga og frykter et formsterkt Manchester United. Men han tror likevel Liverpool vil vinne knepent på mandag.

15. okt 2016 kl 00.09 Ragnhild Lund Ansnes

Så langt har hjemmekampene denne Premier League-sesongen vært et målrikt eventyr for Liverpool FC. 9 mål på to kamper, der de kun har sluppet inn to på Anfield. Mandag kommer Liverpools argeste konkurrent og største rival i kampen om statusen som det mestvinnende laget i England på besøk.

Spørsmålet er om Manchester United kan bryte den regjerende hjemmekamp-magien på Anfield.

Alan Kennedy, Liverpools tidligere venstreback, som er den eneste i engelsk fotballhistorie som har avgjort to Europacup-finaler (dagens Champions League) følger dagens Liverpool tett og jobber på de aller fleste hjemmekamper som klubbambassadør og Liverpool-legende. Han er nervøs foran oppgjøret mandag.

Tror på Liverpool-seier

– Jeg tror det blir en åpen kamp. Begge lag gjør det veldig bra for tiden. Liverpool hjemme har vært veldig dominerende. De skaper sjanser, de skårer mål. Men Manchester United har noen gode spillere. Det må vi gi dem respekt for. De vil ikke tape.

– Men Liverpool kommer til å spille bra. Likevel tror jeg ikke det kommer til å bli mange mål. Kanskje en klassisk 1-0. Det blir nok ikke det det reneste spillet, og det blir nok ikke kampen med spektakulær fotball. Men for meg handler det om at vi vinner. Det er det aller viktigste for Liverpool. Vi må holde vinner-steamen i gang. Og det ved å slå vår gamle rival – det hadde vært så bra.

– Se på hvordan Manchester United spiller. De spiller ikke veldig underholdende fotball på mange måter. Men de er et effektivt lag som vinner kamper, og da trenger man ikke spille så fantastisk fotball.Alan Kennedy

Kennedy minner oss på at vi har mange spillere som er i god form. Derfor tror han det blir Liverpool seier. Men han er ikke overbevist om at det vil gå veien for Liverpool.

– Jeg er litt nervøs for hva Mourinho kan foreta seg som manager. Jeg tenker med gru tilbake på da han var her med Chelsea for et par år siden og stjal showet. Så vi må være forsiktige.

Han legger til:

– Se på hvordan Manchester United spiller. De spiller ikke veldig underholdende fotball på mange måter. Men de er et effektivt lag som vinner kamper, og da trenger man ikke spille så fantastisk fotball. Zlatan Ibrahimovic er en svært god spiller, som burde ha spilt i Premier League for mange år siden. Men valgte å ikke gjøre det. Han er med på å gjøre Manchester United farlige. Laget bærer vekta av klubbsuksessen på ryggen ved å vinne Premier League mange ganger, og vi har ikke vunnet den ennå.

Liverpools tidligere forsvarsspiller fra klubbens glansdager beroliger med at Liverpool har spilt godt mot de gode lagene så langt. Det er et av våre fortrinn.

– Vi har spilt godt mot Arsenal, mot Chelsea og bare skuffet en gang; mot Burnley. Jeg tror kampen kan gå begge veier, men skal man velge en vinner, tror jeg det må bli Liverpool. Jeg tror Liverpool vinner 1-0. Vi har nok gode spillere til å vinne kampen. Men det handler om å gripe sjansene sine.

Suksessfaktorer så langt

Kennedy tror den dominerende hjemmekamp-statistikken så langt vil jevne seg litt ut over sesongen, men han legger ikke skjul på at han synes starten har vært helt fantastisk.

– Jeg tror det handler om flere faktorer: Det handler om fansen som har stått stødig bak laget, og vi har tross alt spilt mot topplag som vi har slått overbevisende. Liverpool må bevise hva de god for over 38 kamper og ikke bare de første 6-7.

– Men for øyeblikket gjør de det veldig bra. Og vi har allerede sett at mange av topplagene er mulig å slå. Tottenham mot Manchester City var et eksempel, der City, som er et av de sterkeste lagene i år, ble plukket fra hverandre av et sterkt Tottenham lag.

Landslagspausene

Dessuten påpeker Kennedy at landslagspauser er sårbare for Liverpool. Og han mener de svekker fokus og kvalitet i ligaen.

– Spillerne reiser ofte langt, og de kommer hjem litt annerledes, litt trøtte. Jeg husker min sjef Bob Paisley pleide å si: «Jeg liker ikke disse landslagspausene!»

Kampen mellom LFC og Manchester United må uansett spilles, sjøl om et av årets største oppgjør falt på en mandagskveld etter en landslagspause. Begge lag er heldigvis i samme båt med avbrudd på grunn av landslagsaktivitet.

– Men Liverpool har fansens støtte – og når Liverpool spiller på sitt beste, tror jeg ingen lag kan slå dem, smiler Alan Kennedy.

Fortsatt populær:
Fortsatt populær:  Alan Kennedy er fortsatt en populær mann i Liverpool. Her etter Jamie Carraghers veldedighetskamp i Bootle.
Liverpool har fansens støtte – og når Liverpool spiller på sitt beste, tror jeg ingen lag kan slå dem.Alan Kennedy

Har du innspill til journalisten?
[email protected]