Supporterklubben passerer 40.000

Forrige uke passerte vi igjen 40.000 betalende medlemmer. Det går mot ny medlemsrekord, og aldri før har så mange jenter vært med!

17. nov 2016 kl 10.22 Liverpool.no

Det har vært en god sesong for Liverpool FC på banen denne høsten, og det merkes også på medlemsutviklingen.

Daglig leder Tore Hansen sier det ligger an til ny medlemsrekord hvis utviklingen fortsetter:

- Vi passerte forrige uke 40.000 (39782 norske) og er i skrivende stund nøyaktig 40263 medlemmer. Rekorden vår fra oktober 2014 er 41383, og vi skal naturligvis ikke ta noe for gitt, men hvis det fortsatt går brukbart på banen står helt klart rekorden for fall.

Betyr det at det kommer mange nye medlemmer nå som det plutselig går bra?

- Vi merker naturligvis helt klart forskjell på å bli nummer åtte i Premier League og det å lede ligaen - og i tillegg spille en fotball det er mange år siden vi har sett på Anfield. Men det er mange faktorer som spiller inn. Grunnfjellet her i Norge er utrolig sterkt, og det svinger ikke så mye mer enn et par tusen hver vei på gode og dårlige sesonger på 12 måneder. Slike sesonger vi er inne i nå er det enklere å få folk til å fornye, fornyelsesprosenten opp, det er færre som melder seg ut og det er enklere å få inn helt nye, samt å få med gamle medlemmer igjen. Det er som sagt en kombinasjon av mange ting.

IKKE MEDLEM AV SUPPORTERKLUBBEN? - MELD DEG INN HER

MEDLEMSKAPSTYPENE VÅRE:
MEDLEMSKAPSTYPENE VÅRE:  Slik fordeler kaka seg på de forskjellige medlemskapstypene våre. Digitalt medlemskap er den medlemskapstypene som vokser raskest.

Hvor stor er økningen på de siste 12 månedene?

- Vi er nå 481 flere enn på samme tid i fjor. Siden medlemskapene våre går på 12 måneder, og ikke året eller sesongen vil denne forskjellen øke utover vinteren. Vi tapte en del medlemmer etter nyttår i fjor. Over flere år ser vi helt klart at det er ligaen som teller for folk, og ikke en og annen cupfinale. Det er kun en bonus, men unntak av Champions League naturligvis. Hvis vi holder oss helt i toppen videre blir dette trolig en rekordsesong for oss.

Les også: Slik har du aldri hørt YNWA før

Rekord for antall jenter i supporterklubben

Er det noen spesielle ting som peker seg ut i medlemstallet?

- Den medlemstypen som vokser raskest er digitale medlemmer. Vi har nå ca 7200 på den medlemskapstypen. Vi har sett en klar vekst her etter at The Kopite siden i sommer også kan leses på vanlige mobiler, ikke bare desktop eller på nettbrett. Ellers er det gledelig at vi satt ny rekord for antall kvinnelige medlemmer. Vi er nå 4693 jenter i supporterklubben. Det tilsvarer ca 12 prosent av medlemstallet.

Hva er potensialet for antall medlemmer tror du?

- Nesten helt umulig å si. Vi tror LFC er den klubben i Norge som har størst potensiale. Det er snart 26 år siden vi vant ligaen og hva som vil skje den dagen det er skjer igjen er «anyone's guess». Via Facebook kan vi gjøre målinger på interesseområde til landets befolkning. Basert på dette er nok 1 prosent av Norges innbyggere – altså 50.000 betalende medlemmer, oppnåelig – men da må både sportslig suksess og god og effektiv jobbing med fortsatt utvikling av supporterklubben klaffe, avslutter Tore.

Har du innspill til journalisten?