Kjente Liverpool-supportere

Liverpool Football Club har en solid liste med supportere fra film, tv, musikk og politikk.

29. okt 2017 kl 18.51 Mari Lunde

Samuel Jackson

Kanskje aller mest kjent Samuel L Jackson, og de som er aktive på Twitter har garantert fått med seg den amerikanske skuespillerens «LIVERPOOOOOL»-tweets etter omtrent hver seier. Jackson spilte i filmen The 51st State (også kalt Formula 51) hvor handlingen og innspillingen foregikk i Liverpool.

Når han hadde pause fra filmingen dro Jackson ofte på Anfield og forelsket seg helt i laget og i byen.

Stranger Things-stjerne

En av de kuleste og lyseste stjernene på himmelen, 13 år gamle Millie Bobby Brown som spiller Eleven i den brilliante Netflix-serien Stranger Things, er stor Liverpool-tilhenger. Hun vokste opp i Spania, England og Florida med en far og en storebror som er dedikerte supportere, så Millie hadde neppe noe valg.

Hun omtaler det som en del av familiearven, og ser kamper midt på natta fra statene hvor hun tilbringer det meste av tiden. Millie og broren var på plass på Anfield tidligere i år for å se kampen mot Manchester City.

NETFLIX_STJERNE:
NETFLIX_STJERNE:  Millie Bobby Brown er Liverpool-supporter.

Rød Bond

James Bond er rød! Daniel Craig vokste opp i Chester og på Wirral, før han flyttet til Liverpool med sin mor og søster. Han har ofte dukket opp på Anfield, senest i Merseyside-derbyet i april som Liverpool vant 3-1.

(At James Bond-skuespilleren ikke har holdt seg fotball-nøytral fikk TalkSPORT-kommentator Mike Parry til å se rødt. I en lang Twitter-tirade gikk han hardt ut mot Craig, og mente det var skammelig av James Bond å «komme ut som en Kopite. 007 tilhører nasjonen, ikke en fotballklubb.»)

FAN:
FAN:  Daniel Craig.

Sex. singelliv og Liverpool

Freidige Samantha fra Sex og Singelliv ble født på Merseyside. Kim Cattrall var bare tre måneder gammel da familien emigrerte til Canada, men har vært frem og tilbake siden. Hun spilte blant annet i teaterstykket Antony and Cleopatra på Everyman-teateret i byen i 2010, og tok seg en tur på Anfield etter invitasjon fra Steven Gerrard.

Da faren gikk bort i 2012 kom Kim og familien tilbake til Liverpool for å gravlegge han på en kirkegård rett ved Anfield.

Faren var en massiv Liverpool-supporter og rommet hans på pleiehjemmet i Canada var fullt av LFC-memorabilia, i følge Kim.

SEX, SINGELLIV OG LIVERPOOL:
SEX, SINGELLIV OG LIVERPOOL:  Kim Cattrall.

Musiker

Lana Del Rey var på Anfield for et par år siden for å se en kamp mot Tottenham. I et intervju med klubben fortalte hun at hun ble introdusert for Liverpool av sin manager som er stor supporter. Hun er selverklært Liverpool- og Celtic-supporter, og er generelt veldig glad i Liverpool som by. På sitt nyeste album samarbeider hun også med John Lennons sønn, Sean Ono Lennon.

Tennis-ess

Det danske tennis-esset Caroline Wozniacki elsker å vise sin lidenskap til de røde fra Merseyside. Hun snakker ofte om laget i pressen og på Twitter, og har vært til stede på Anfield og sett kamp. Hun har til og med varmet opp i en signert Steven Gerrard-drakt.

Etter bruddet med forloveden, golferen Rory McIlroy, skrev hun på Twitter at hun var glad for å være Liverpoolsupporter så hun aldri trengte å gå alene.

Mandela betrodde seg

Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandela, møtte laget da de reiste til Sør-Afrika i 1994. Der betrodde han visstnok til John Barnes at han var en stor fan av klubben.

INGEN TVIL:
INGEN TVIL:  Damian Lewis viser klart hvem han holder med.

TV-stjerne

Damian Lewis, kjent fra «Homeland», «Billions» og «Band of Brothers», er ihuga supporter.

Han skjøt gullfuglen da han i 2011 fikk en av hovedrollene i filmen Will som dreier seg rundt Champions League-finalen i 2005.

Sporty Spice

Sporty Spice Melanie C mener selv hun er en hardbarka Liverpoolfan og stilte ofte opp i Liverpool-drakt i fotografering med jentebandet. Hvor dypt engasjementet stikker er dog litt usikkert, da hun senest i fjor promoterte et nytt album i The S*n.

DR. EVIL PÅ ANFIELD:
DR. EVIL PÅ ANFIELD:  Austin Powers stjernen Mike Myers poserte som Dr. Evil i filmen sammen med fotografene på Anfield i 2013.

Austin Powers

Hollywood-stjernen Mike Myers sin familie stammer fra Old Swan i Liverpool. Foreldrene var både rød og blå, men Mike valgte altså Liverpool.

Flere skuespillere

Som mange andre nordirer er også skuespiller Liam Neeson glad i de røde fra Merseyside.

Skuespiller Clive Owen er en livslang Liverpool-supporter, og hadde fortellerstemmen i Being: Liverpool-serien.

OWEN OG RUSH:
OWEN OG RUSH:  Clive Owen har vært Liverpool-supporter hele livet.

Hang med Spice Boys

Robbie Williams tilbragte masse tid sammen med spillerne på 90-tallet i diverse nattklubber i London, men også på lagbussen til en kamp most Aston Villa i 1995. Han er dog ikke Liverpool-supporter men Port Vale-fan, og ønsket bare å henge med 90-tallets Spice Boys.

Norske supportere

Det er hundretusenvis av norske Liverpoolsupportere, og selvsagt er det noen kjente navn på laget. Henrik Elvestad, Morten Ramm, Ingrid Olava, Carsten Skjelbreid, Nils Ingar Aadne, Truls Svendsen, Trond Giske, Atle Antonsen, Jaa9 og OnklP, Håvard Lilleheie, Anders Hoff, Ingeborg Heldal, Kjetil Jansrud, Andreas Stjernen for å nevne en brøkdel.

Har du innspill til journalisten?