Feirer sin 60. podcast live

Rasmus Wold fikk ideen til podcasten You’ll Never Talk Alone av en United-supporter.

20. jan 2017 kl 18.10 Arve Vassbotten

Lørdag klokka 16, spiller Rasmus Wold inn podkasten You’ll Never Talk Alone live på Oslo Podfestpå Ingensteds. Det blir faktisk også en jubileumssending for den populære Liverpool-podcasten.

– Live-sendingen nå på lørdag blir episode nr. 60 totalt, så det er lite jubileum! Podcasten ble startet i midten av september 2015 mens Rodgers fortsatt var manager, så ideen kom akkurat for seint til å få med hele den sesongen, men vi er snart i mål med to sesonger, sier Wold til Liverpool.no.

Er dette første live-sending?

– Det er aller første live-sending jeg gjør, så jeg er veldig nervøs for om det kommer noen i det hele tatt. Heldigvis har jeg fått signerte effekter av supporterklubben som jeg skal dele ut til noen som fortjener det, så jeg håper det hjelper på antall publikummere. Et lite tips til dere som vil vinne drakter signert av Steven Gerrard og Xabi Alonso: Det blir quiz om en av spillerne ... Og har du en god Klopp-parodi så skader ikke det, sier han.

Lytt til siste episoden i iTunes eller direkte i din nettleser under.

Morsomme gjester

Wold har fått med seg Håvard Lilleheie, Anders Hoff fra Raske Menn og Humornieu-grüder Morten Ramm som gjester.

– Det blir nok en litt annerledes episode hvor vi ikke nødvendigvis går i dybden som vi normalt gjør, så det blir mer show, konkurranser, kåring av Liverpools kjekkeste spiller og sånne ting. Når det er sagt, skal vi naturligvis også evaluere Swansea-kampen som spilles tidligere på dagen, og se frem mot den viktige Ligacup-semifinalen mot Southampton til uka, så det blir ikke bare fjas heller. Jeg har valgt å gå for tre scenevante komikere som gjester og jeg er veldig glad for at de stiller opp, for da vet man at det blir en utrolig morsom og kul episode. Jeg håper mange tar turen.

Hvordan fikk du ideen første gang til å starte opp en podcast om Liverpool?

– Det var faktisk United-supporter(!) Martin Jøndahl i VG som nevnte det til meg i en bisetning under et foredrag, og da tente jeg på alle plugger og første episode var spilt inn 48 timer senere med Nils Ingar Aadne som gjest. Jeg syns det er veldig gøy å lese diskusjonene inne på KopForum, men det muntlige tiltaler meg hakket mer, så dermed ble det podcast. Det fantes jo LFC-podcaster i utlandet også, så jeg tenkte at det var et slags marked for det også i Norge, noe som viste seg å stemme. Nå krysser jeg bare fingra for at ingen starter en konkurrerende LFC-podcast og stjeler lytterne mine.

Et fullsatt Spektrum av lyttere

Hva har denne podcasten gitt deg personlig?

– Først og fremst så har den gitt meg muligheten til å få utløp for hobbyen min ukentlig, noe som er kjempegøy. Mine beste venner holder ikke med Liverpool, og jeg savnet sårt noen å diskutere LFC med. Det har også vært fantastisk å bli kjent med alle gjestene som har vært innom. Mange av dem hadde jeg aldri møtt før de kom til studio, og jeg er ekstremt takknemlig for at så mange sier ja. At for eksempel en toppidrettsutøver som Kjetil Jansrud brukte en av sine få fridager i juleferien 2015 på å snakke om Liverpool med meg er ingen selvfølge og gjør meg veldig ydmyk! Det har naturligvis også gitt meg erfaring i radio- og programlederrollen, en rolle som til tider kan være krevende har jeg funnet ut, for det er ikke bare-bare å opprettholde den gode stemningen i studio når en av gjestene for eksempel er Moreno-tilhenger.

Hvor mange lyttere har du på Podcasten nå?

– Lyttertallet avhenger selvsagt litt av gjestene jeg får inn, samt tidspunkt og hyppighet på når episodene kommer ut. Det ligger stort sett mellom 6.000-10.000 lyttere per episode, noe jeg er fantastisk godt fornøyd med. Så tusen takk til alle som har spredd ordet på Facebook og Twitter, og selvfølgelig til dere i supporterklubben som er med å fronte podcasten. Det er veldig mye morsommere å lage podcasten når jeg vet at så mange hører på! Det er jo nesten et fullsatt Spektrum, så det er ganske vilt når jeg tenker meg om.

Kjendisduett med YNTA?

Synes du podcasten har funnet formen nå, eller går du med noe planer om videreutvikling?

– Jeg syns vi har funnet formen bra, men jeg vil nok ta en ny evaluering etter sesongen for å se hvordan den kan forbedres. Det viktigste for meg er at lytterne liker det de hører, men det er naturligvis veldig mange forskjellige meninger der ute noe som gjør det vanskelig å tilfredsstille alle.

En idé jeg fikk av Morten Ramm er å samle sammen alle norske kjendiser som holder med LFC og lage en kanonfet versjon av YNWA, der Jaa9&OnklP kan synge duett med Ingrid Olava.Rasmus Wold

– Det overordnede målet er at episodene holder et høyt aktualitets- og kunnskapsnivå med gjester som har god peiling på fotball og LFC, men jeg prøver også å fokusere på at det skal være underholdende å høre på, og ikke bli «for tørt», selv om jeg selv tidvis foretrekker akkurat det.

– Det er mange ideer om podcasten som kan realiseres i fremtiden, alt fra kortere episoder som spilles inn tettere opp mot kampene, typ rett etter match, når man ser lagoppstillinger osv, men dette får foreløpig TV2 ta seg av. Det kan også være aktuelt å ha en fast trio i studio etterhvert, men da er det mange supre gjester som ikke får tømme seg for LFC-tanker! Det kan faktisk også være aktuelt å begynne å filme podcasten, og jeg har også på et tidspunkt lyst til å invitere noen lyttere/twitrere/forumdebattanter jeg synes har mye fornuftig/interessant på hjertet, men dette har jeg ikke satt meg nok inn i ennå til å starte med. En idé jeg fikk av Morten Ramm er å samle sammen alle norske kjendiser som holder med LFC og lage en kanonfet versjon av YNWA, der Jaa9&OnklP kan synge duett med Ingrid Olava.

Podcast anbefalinger

Hva er dine beste podcast-anbefalinger på fotball, bortsett fra YNTA da selvsagt?

– Jeg hører faktisk stort sett på podcaster om nyheter og politikk, så jeg banner nok litt i kjerka når jeg sier at ikke hører på for eksempel «The Anfield Wrap». Jeg har rett og slett ikke nok tid til å få med meg alt, dessverre. Jeg har hørt noen «TAW»-episoder og anbefaler den sterkt, men da må episodene helst høres like etter de kommer ut siden de er såpass superaktuelle som de er og leverer såpass hyppige episoder som de gjør. Ellers hører jeg ofte på «Fotballklubben» med Schau&Aune, «Foppal» med Bernt Hulsker, og jeg synes «Heia Fotball» er helt fantastisk. Jeg er også stor fan av Josimar sin podcast, da dette er karer med mye tyngde og kunnskap. Jeg anbefaler spesielt den nye dokumentar-serien Josimar har laget i podcast-form om Stengel/Gunnarsson-saken. For alle fantasy-spillerne der ute så er «Wildcard FC» et must å høre på. Mitt nyttårsforsett for 2017 må trolig bli å høre med på «The Anfield Wrap».

YNTA-episoden spilles inn live på Oslo Podfestpå Ingensteds lørdag 21. januar kl. 16.00. Det blir muligheter til å vinne Liverpool-drakter signert av selveste Steven Gerrard og Xabi Alonso.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]