Hva nye Main Stand betyr for de reisende

Nå som nye Main Stand er ferdig, har supporterklubben fått helt nye seter på den nye stortribunen. Vi har besøkt loungen vår og sett på hvordan kamptilbudet nå blir for våre medlemmer.

10. sep 2016 kl 15.01 Ragnhild Lund Ansnes, [email protected]

I går ble nye Main Stand offisielt åpnet, og i dag vil våre reisende med Ving og supporterklubben for første gang sitte i de nye setene og besøke loungen The Anfield Beat, som supporterklubben har tilgang til gjennom samarbeid med Ving og Thomas Cook.


Før hadde Ving flesteparten av sine Main Stand billetter i hjørnet helt ved bortefansen. Nå som alle setene på nye Main Stand skulle omdisponeres, la vår reiseoperatør Ving inn et sterkt ønske om å få plasser på den nye tribunen som var nærmere The Kop.


- Vi var tydelige overfor klubben at vi ville ha bedre plasseringer på våre seter på Main Stand. Og vi har blitt hørt. Nå er vi på den nedre halvdelen av tribunen og nærmest The Kop. Endelig har vi bedre plasseringer for dem som ønsker å være så nær The Kop som mulig og kjenne suget. Det er jo selve kampopplevelsen fra setet som er det aller viktigste når du reiser på fotballtur, sier Svein Erik Bjørheim, ansvarlig for fotballturene hos Ving.


Supporterklubben og Ving har fortsatt seter på Centenary Stand og Anfield Lower End for dem som kjøper ordinære kamppakker. Men på de fleste kampdager, vil flertallet av våre reisende sitte på Main Stand. Disse billettene er såkalte hospitality billetter som gjør at vi har tilgang til The Anfield Beat-loungen. Loungen hyller Merseybeat-musikken, så dekoren står i musikkhistoriens navn. Med et retro, urbant design. Dette er en av de største nye loungene.


- Vi er stolte av at vi har vår egen lounge med rundt 300 seter der alle har virkelig god plassering. På mange kamper kommer Anfield Beat til å bestå av et flertall av medlemmer fra den norske supporterklubben, sier Bjørheim.


- Disse hospitality-pakkene koster 1300 kroner mer enn de ordinære pakkene. Det høres dyrt ut, hva inkluderer disse pakkene?

- Ja, det koster en del ekstra, og det er klubben som har priset disse loungene så høyt. Faktum er at vi har ikke noe høyere fortjeneste på disse. Men du får tilgang til egen lounge som åpner tre timer før kamp, der du kan lade opp til kamp på komfortabelt vis og kjøpe drikke i loungens egen bar og kjøpe det de har kalt ”Street Food” inne i loungen. Det vil være en Liverpool-legende tilstede i loungen, du får kampprogrammet og man får servert drikke i pausen som er inkludert i prisen. Og viktigst av alt: Man får god plassering på setene. Det er dessuten ingen kleskode i denne loungen, så det blir uformelt og det passer nordmenn. Loungen passer fint for familier, og det kommer til å bli nydelig å komme inn der på kalde vinterdager. Så komfort og flott innpakning er det vi betaler ekstra for.

Bar med stil
Bar med stil  Det er mye å se fram til for de som benytter fasilitetene bak Main Stand.

Supporterklubbens utsendte testet i går opplevelsen av å stå på bakerste rad av den nye giganttribunen, og er lykkelig over at vi ikke har våre seter så langt bak, da man mister litt av følelsen av å sitte midt i gryta av stemning, samtidig som spillerne blir som små brikker så langt der nede.


- Hva tenker du om at supporterklubben og Ving bare fikk tilgang på Hospitality-billetter på den nye tribunen?

- Hvis jeg tenker som supporter, så synes jeg inngangsbilletten for nye Main Stand er høyt priset, samtidig tror jeg ikke det er noen vei utenom for å kunne løfte klubben. Sannheten er at hadde det kun vært ordinære seter på den nye tribunen, hadde de ikke satt spaden i jorda. Klubben er helt avhengig av å øke inntjeninga på kampdag for å kunne nærme seg de andre store toppklubbene, og slik kunne konkurrere om de beste spillerne. Så det å tro på at det skulle komme 7000 ordinære seter på den nye tribunen, var å tro på julenissen.

Med hospitality-grepene som er tatt på nye Main Stand, løfter Liverpool FC seg på et nivå der de andre storklubbene har vært i mange år. Så når jeg tenker rasjonelt, og samtidig ønsker meg Liverpool FC opp blant topp fire på tabellen, synes jeg det tross alt er bedre at klubben har lagt prisøkningen på de som kan betale, framfor å øke prisene betraktelig på The Kop og til sesongkortholdere som alltid har gått på kamp.


Og for de som tidligere har benyttet seg av Reds Bar, som har vært supporterklubbens tilbud til de som ønsker litt ekstra utav kampinnpakninga, er nye Main Stand gode nyheter, da billettene vi hadde nede ved cornerflagget på Centenery Stand i motsatt ende av The Kop ikke var særlig godt plasserte seter. Block L16 på nye Main Stand er derimot noe helt annet.


8500 nye seter er på plass, og kapasiteten har økt til like i overkant av 54.000.

- Jeg tror det blir en fantastisk stemning med nærmere 55.000 rundt banen. Jeg gleder meg som en unge, smiler Svein Erik Bjørheim.

Har du innspill til journalisten?