Nesten 300 møtte Carra i Fredrikstad

Nærmere 300 mennesker stod i kø for å møte "Carra" på Blå Grotte søndag.

27. jun 2017 kl 21.00 Liverbirds Fredrikstad

Liverpool-stjernen tok seg tid til en skikkelig "meet and greet" før han skulle holde foredrag. Nærmere 300 mennesker fikk autograf og bilde sammen med Carra. Flere av dem hadde kjørt over 50 mil fra Vestlandet for å møte sin helt.

– Jeg har spilt på alle posisjoner i Liverpool bortsett fra keeper, fortalte han i foredraget.

STINN BRAKKE
STINN BRAKKE  Mange ville møte Jamie Carragher i Fredrikstad.

Han ble karakterisert som en trofast, oppofrende og tøff spiller.

James Lee Duncan Carragher var egentlig født til å bli en Everton-spiller. Vokste opp i den røffe bydelen Bootle i utkanten av Liverpool. Både han og faren var Everton-supportere, men unge Jamie skulle likevel havne på Liverpools fotballakademi.

– Det var en fin tid å være ung fotballspiller i Liverpool på 1980-tallet, fortalte Carragher til de norske supporterne.

FORTALTE OM KARRIEREN
FORTALTE OM KARRIEREN  Jamie Carragher kom også med råd til unge spillere.

– Både Everton og Liverpool gjorde det meget bra på den tiden. Jeg gikk gradene i Liverpool, men holdt faktisk med Everton. Helt til jeg var 17-18 år. Da ble det Liverpool for alle pengene.

Vant juniorcupen

Jamie Carraghers karriere startet da han var med på et av Liverpools gode ungdomslag. De hadde en ikke ukjent spiss ved navn Michael Owen på laget og vant FA Youth Cup" 1996.

– I de dager var det vanlig at kanskje to-tre av spillerne på et godt ungdomslag fikk prøve seg på førstelaget, fortalte Carragher.

Det fikk også Carragher, som debuterte som innbytter mot Middelsbrough i sesongen 96/97. Sin første hele kamp fra start i Premier League fikk han mot Aston Villa samme sesong, og scoret i debuten - forøvrig et av få mål i karrieren.

MØTTE FANS
MØTTE FANS  Det var lagt opp til "meet and greet" i Fredrikstad.

Debuten hadde en spesiell forhistorie. Carragher fikk beskjed om at han skulle spille, som back. Men det han ikke visste var at et døgn før matchen fikk Liverpool UEFA-godkjenning for en annen spiller på Carraghers plass.

– Jeg hadde ikke mobil eller noe og lå hjemme og gruet meg til en kamp jeg antagelig likevel ikke skulle spille, fortalte han supporterne på Grotta.

– Jeg fikk beskjed ved oppmøtet før kampen. Jeg var knust, men så kom det en tilleggsopplysning. Patrick Berger lå hjemme med magesjuken og jeg skulle steppe inn i hans sted på midtbanen. Det gikk bra, jeg scoret og gjorde tydeligvis et inntrykk, fortalte Carra og hadde følgende råd til unge spillere:

– Sørg for å markere deg positivt i din første kamp. Gjør alt for å lykkes. For selv om alle sier at unge spillere skal få tiden på seg så øker du sjansene dine for en fast plass dersom du virkelig viser deg frem med god innsats og gjerne en scoring, som jeg klarte, flirte han og ble stadig avbrutt av applaus fra sine lojale fans i salen.

Det her ble en fantastisk kveld! Liverbirds Fredrikstad vil takke alle røde supportere som bidro til et vellykket arrangement. Vi vil også få rette en stor takk til fotballskolen i Råde for et godt samarbeid. Dette ønsker vi å bygge videre på.

Har du innspill til journalisten?