Juniorturen 2017

I helga fikk 52 små og store se Liverpool FC spille god fotball igjen, og slå Tottenham.

15. feb 2017 kl 10.51 Ragnhild Lund Ansnes

For femte år på rad har supporterklubben arrangert juniortur sammen med Ving. Turen er spesialtilpasset familier som reiser til Liverpool med barn. For som et ledd i å sikre framtidas engasjerte medlemmer, har supporterklubben opprettet en egen juniorklubb og egne juniorturer, der vi altså har satt sammen disse spesielle turene som er på barnas premisser.

Nye venner

Vi ser at stadig flere velger å ha med ungene sine på fotballturer til England. Ofte kan en far eller mor bli gående alene rundt i Liverpool med barna i løpet av ei kamphelg. Ideen med juniorturen er å koble sammen foreldre som reiser med barn med andre foreldre som også har med barna sine. Slik kan mange vennskap dannes i løpet av en juniortur.

Derfor arrangerer vi alltid bli kjent-middag første kvelden.

I år igjen hadde quiz master og daglig leder i supporterklubben, Tore Kjell Hansen snekra sammen quiz for at ungene kunne få konkurrere om hvem som hadde mest kunnskap om favorittlaget.

Det var 15 år gamle Sander Årthun som stakk av med førstepremien, etter å ha slått ut Maia Elena Perez Rugtvedt på krone og mynt etter delt poengseier med henne og lokalt baserte Elias Lund Ansnes, som i løpet av helga fortalte hvordan det er å være 10 år og bo i Liverpool, spille fotball her på klubb- og skolelag og ikke minst følge Liverpool FC tett.

VANT:
VANT:  Sander Årthun gikk seirende ut av quizzen.

Barnevennlig Liverpool

All byguiding og historier rundt klubben fortelles i en stil som er retta mot barn på disse juniorturene, og det er undertegnede som for femte året er reiseleder.

Jeg bor i Liverpool sammen med mine barn, og kjenner godt til alle de barnevennlige tilbudene byen har å by på.

Jeg sørger også for å oversette den guidede Anfield-omvisninga til norsk, så vel som besøket av legende, som supporterklubben spanderer på juniorturen.

LEGENDEMØTE:
LEGENDEMØTE:  Alan Kennedy snakket til barn og vokse under omvisningen på Anfield.

Lørdag var det kamp der Tottenham måtte slås for at de Røde skulle knipe inn på tapte poeng i toppen etter en litt svak start på det nye året, og ungene og deres foreldre fikk oppleve et flomopplyst Anfield pakka inn i god stemning, mye sang og to viktige mål av Mané, som ble kåra til banens beste i bussen på vei ned igjen.

Søndag var det omvisning på Anfield påfulgt av lunsj i Boot Room og besøk av legenden Alan Kennedy. Venstrebacken som er den eneste i engelske spilleren som har avgjort to Europacup-finaler (Champions League). Og Alan minnet ungene på at det aller viktigste man må gjøre, er å huske at man må være en god lagspiller, uansett hva man ønsker å oppnå i livet. Man må jobbe for hverandre og behandle hver kamp som om den er en stor finale.

For nesten 40 år siden var det en liten gutt som akkurat hadde sett tippekampen, så gikk han inn på rommet sitt. Og nederst på plakaten skrev han 7 og så tror jeg han feilstavet Dalglish. Og siden det har det gått en del år med glede, smerte, fortvilelse…Peter Lenda
FAR OG SØNN PÅ TUR:
FAR OG SØNN PÅ TUR:  Alexander Nissen Lenda og pappa Peter.

Smerte, fortvilelse og mikrakler

Over en særdeles generøs porsjon sjokoladekake med vaniljeis finner vi Peter Lenda og sønnen Alexander Nissen Lenda (8). Dette er deres første tur til Liverpool, noe pappa Peter har drømt om i nærmere fire tiår!

– For nesten 40 år siden var det en liten gutt som akkurat hadde sett tippekampen, så gikk han inn på rommet sitt. Og nederst på plakaten skrev han 7 og så tror jeg han feilstavet Dalglish. Og siden det har det gått en del år med glede, smerte, fortvilelse…

Sønnen Alexander bryter inn: – Det er deg, pappa!

Peter ler og fortsetter: – …og utrolig mange banneord i det siste årene. Også mirakler oppi det hele. Og dette er altså første turen og da har jeg tatt med meg poden.

Deler bursdag med Firmino

For Alexander er det to hovedgrunner til at Liverpool FC er favorittlaget:

– De er ganske gode og spiller bra. Også er to av ynglingsspillerne mine på laget. Firmino og Coutinho. Og jeg og Firmino er født på samme dag, 2. oktober.

Det er noen kompiser som er misunnelig på ham hjemme.

– Men jeg er misunnelig på noen også. En av vennene mine heter Mats og han har masse kule ting, men: Han heier på FEIL lag. Han heier på Tottenham.

– Hvordan har det vært å være på juniortur?

– Gøy! Det å få være på kamp på stadion til Liverpool, og være her på omvisning og treffe legende og spise.

Pappa Peter er enig om at Juniorturen har vært en fin opplevelse:

– Det er utrolig hyggelig å kunne dele noe man har lidenskap for med poden. Han har ei søster som er to år eldre, som også spiller fotball, som også hadde syntes det hadde vært gøy å få reise hit, men dette er åtteårsturen til denne karen her. Og det har vært kjempegøy. Fantastisk.

Storesøster valgte å se Løvenes Konge på sin åtteårstur, mens Alexander altså valgte å se Anfields konger. Det er pappa særdeles fornøyd med:

– Det er kanskje litt dårlig gjort å si det, men biter av turen er også for pappa. Å kunne synge ”You’ll Never Walk Alone” med supporterne og kjenne stemninga og varmen fra fansen som brer seg om stadion – fra det er iskaldt to timer før, til det er varmt og du sitter ved siden av ei eldre dame som synger av full hals og kan alle sangene. Da føler du at du er med på det. Da føler du at du er med på noe spesielt i denne byen her. Sjøl om det også er noen blå der ute, så er det mye rødt her i byen!

Peter Lenda håper at Juniorturen også blir satsa på i fremtida, fordi det gir mange foreldre, som ellers ikke føler de har anledning til å reise på fotballtur i familielogistikken, likevel kan få sjansen.

– Jeg synes det er veldig bra at supporterklubben satser på Juniorturer. Det er en veldig fin måte å ikke bare å tenke på seg selv, men også kunne tenke på familien og inkludere dem. Jeg synes det er helt fantastisk bra at dere har disse turene. Jeg håper dere fortsetter med dem. Det tror jeg gjør at flere kan prioritere litt mer av tiden sin til å komme hit og få den opplevelsen som vi har fått.

– Dette var første tur på 40 år: Blir det en tur til?

– Ja, det blir det, sier Peter.

– JAAA! Jubler sønnen Alexander, som har planen klar:

– Neste år blir det en tur. Så neste-neste år!

Og ingen fare, Alexander. Supporterklubben lover å arrangere juniortur hvert eneste år.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]