Gaven med kvalitetstid med konfirmantenKonfirmasjonstur til Liverpool

Elias Ervik Bugjerdet har akkurat blitt konfirmert. I konfirmasjonsgave valgte han tur til Liverpool og Anfield – akkurat som hans to eldre søsken.

15. mai 2017 kl 13.05 Ragnhild Lund Ansnes

Hos familien Bugjerdet fra Måløy har det nemlig blitt en tradisjon: Når barna konfirmeres, og når de blir atten, får de velge seg en reisedestinasjon, der de reiser alene med far og mor. Altså kvalitetstid med foreldrene til sin drømmedestinasjon. Pappa Kent Rune Bugjerdet forklarer:

– Vi har tatt med alle ungene på konfirmasjonstur alene sammen med foreldrene til Liverpool. Det starta med eldstemann. Saron hadde vi med på Liverpool - Newcastle i November 2012. Resultatet ble 1-1 etter Suarez utlignet med ett fantastiske nedtak og skåring foran the Kop der vi satt. Det var hans første kamp her borte.

Og da dattera vår Julie ble konfirmant, spurte vi hva hun ønsket seg? Vi trodde kanskje det ville bli en tur til Roma, Barcelona eller Paris. Neida, hun ville til Liverpool på Liverpool-kamp og så Liverpool mot Queen Park Rangers på Anfield 2. mai 2015 som endte i 2-1-seier etter skåringer av Coutinho og Steve G. Og med yngstemann Elias var det ingen tvil hvor han ønsket seg. Så alle tre har nå reist på sin konfirmasjonstur til Liverpool.

På konfirmasjonstur:
På konfirmasjonstur:  Saron og Julie (Elias sine storesøsken) på deres konfirmasjonsturer.

– Det er jo fantastisk – det betyr jo virkelig at dere har lyktes med oppdragelsen!

– Ja! Da eldste mann var 10 år kom han engang hjem fra ferie hos et søskenbarn som er United-supporter og spurte: ”Er det lov å være både Liverpool og United-supporter?”

”Ja, det går helt fint, men da får du ikke lov å bo hjemme, da må du flytte ut.” Så da var diskusjonen ferdig. Det har aldri vært diskusjoner etter dette! Pappa Kent Rune Bugjerdet ler godt, og mamma Siri Kit Ervik ler med og legger til:

– Men det var noen harde år hjemme da Liverpool ikke var på topp og Manchester United vant så mye. Men ungene har holdt med Liverpool hele veien. Det er bra.

Nå har eldstemann, fylt atten, og fått en Liverpool-tatovering over hele underarmen. Og da han skulle velge seg tur i attenårsgave, valgte han Liverpool igjen og fikk se da de røde herja mot Watford i høst og vant hele 6-1. Et av sesongens høydepunkt. Saron returnerte med årets drakter til alle i familien hjemme.

Endelig på Anfield:
Endelig på Anfield:  Elias Ervik Bugjerdet har ventet lenge med å få besøke Anfield for første gang.
Det er veldig bra å være her. Anfield er noe jeg har gleda meg veldig lenge til.Elias Ervik Bugjerdet

Lang ventetid

På tross av at Elias Ervik Bugjerdets foreldre har vært på Anfield en rekke ganger, er dette hans første tur. Sola skinner og vinden blåser friskt i forkant av Liverpools kamp mot Bournemouth. Familien har nemlig spart Anfield-opplevelsen til denne helt spesielle konfirmasjonsturen, eller ”voksenturen” som de kaller det, slik at det skal være ekstra stas å komme hit når man blir konfirmant.

­ – Det er veldig bra å være her. Anfield er noe jeg har gleda meg veldig lenge til. Elias gliser fra øre til øre.

– Hvorfor valgte du Liverpool som destinasjon for konfirmasjonsturen?

– Da jeg var liten, var jeg ikke så interessert i fotball, men jeg har vokst opp til å like Liverpool. Jeg har jo ikke akkurat blitt tvinga…men.. Da jeg var seks fikk jeg spørsmål om jeg skulle begynne å spille fotball og jeg svarte: ”Jeg har egentlig ikke så lyst, men pappa tvinger meg til det!” Elias ler.

– Og nå er jeg hekta og har jeg ønska meg veldig lenge å reise til Liverpool.

– Hvem er favorittspilleren din?

– Den jeg har begynt å like veldig godt denne sesongen er Wijnaldum. Han er god på midtbanen. Jeg kjøpte drakt i dag med hans navn på ryggen. Men favoritten er nok Gerrard. Captain Fantastic. Solid spiller.

Mamma sin idé

Trebarnsmor Siri Kit Ervik var Liverpool-fan før hun møtte Kent Rune, og den første i familien som opplevde Liverpool FC live på Anfield. Hun har en far som er Liverpool fan, dessuten bodde hun ett år i England ikke langt fra Liverpool og da gikk hun på både Liverpool- og Tranmere-kamper. Dessuten var tidligere Liverpool-kaptein Mark Wright fadder på barnet hun passa, så han var ofte på besøk.

Det var for øvrig Siri som sørga for at Kent Rune ble hekta på å reise på turer til Merseyside. Kent Rune fylte 30 år og fikk seg overraskelsestur til Liverpool i gave fra sin kjæreste.

–Da hadde jeg spart ganske lenge, for vi hadde egentlig ikke så god råd, men jeg hadde bestemt meg for at dette måtte han få oppleve. Så da ordna jeg tur, og holdt stilt om det i åtte måneder. Jeg pakka inn et brev i ei skoeske sammen med en vedkubbe. Der det sto: ”Hva har du og John Arne Riise har til felles på følgende dato? Det er at dere begge skal være på Anfield.” Da rant det noen tårer ned kjakene på ham, og eldste mann, som da var 5-6 år gammel sa: ”Ble du SÅ glad for veden, pappa?”

Oppfordrer andre til å gi konfirmasjonstur

Slik satte Siri i gang reiselysten til Liverpool. Kent Rune har vært her minst 13 ganger siden. Og det var også mamma Siri som foreslo konfirmasjonsturene.

– Det er litt spesielt å reise med én og én unge. Man blir enda bedre kjent fordi man har egentid med den ene. Det synes jeg er utrolig fint.

– Dette må vi bare oppfordre flere til å gjøre?

– Ja, ja! Og Liverpool er jo et av de beste shopping-byene også! Så det er flere fluer i ett smekk.

Kent Rune nikker ivrig og legger til:

– Ja, dette er en by som er fantastisk for både voksne, damer, menn og unger. Vi har hatt med oss veldig mange folk over etter hvert og de sier alle sammen: Liverpool er en fantastisk by! London er bra, men det å havne her? Alt er så kompakt og bra.

– Det er unikt, rett og slett. Fortsetter mamma Siri:

– Det beste med at alle fem er Liverpoolfans er gleden av å ha noe felles, samhold, reise på tur og ha kvalitetstid samtidig som alle koser seg. Det å få dele alt dette med de du er mest glad i er helt spesielt. Å oppleve Anfield og alt som er rundt er alltid kjekt og spennende. Møte folk fra alle samfunnslag og høre historier om hvordan veien til Liverpool var for akkurat de, er alltid fasinerende. Det er lite tilgjort og en kjenner seg alltid vel.

Praktisk med samme favorittlag

Både Siri og Kent Rune er skjønt enige om at det er svært praktisk at de har klart å rekruttere alle ungene til å bli supportere av samme favorittlag som dem.

– Det er veldig praktisk da. På sånne turer som dette. Og da kan vi også overraske dem med sånne turer som den vi hadde til England i sommer da vi reiste til London og fikk se Liverpool spille mot Barcelona. Og vi spurte etterpå: ”Om du kunne velge ei uke til syden eller dette?” Wembley, var svaret fra alle tre. 90.000 på Wembley – Liverpool vant 4-0 og stemninga var helt magisk.

Nå er det ingen barn som sparer opplevelsen til ”voksenturen” i konfirmasjonsgave. Nå blir det nok ikke lenge til neste tur. Mor, far og yngstemann står i nye drakter. Mange turer for alle fem frister i nær framtid. Det høres ikke billig ut…

– Religion er ikke billig! Ler pappa Kent Rune.

Supporterklubben gratulerer Elias Ervik Bugjerdet med vel overstått konfirmasjon og gratulerer samtidig alle andre av vårens konfirmanter! Lykke til med alt!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]