Liverbirds Trondheim med eget øl

Det var nok mange som fikk Liverpool-inspirert øl i farsdagsgave i Trondheim sist helg.

18. nov 2018 kl 10.44 Arve Vassbotten

Liverbirds Trondheim har i samarbeid med Gulating og Hognabrygg fra Singsås lansert sitt helt eget øl.

– Vi hentet inspirasjon fra Liverbirds i Fredrikstad som har lansert litt ulike typer øl, og vi fant ut at det måtte vi også sjekke ut, sier leder i Liverbirds Trondheim Wenche Aarland til Liverpool.no.

– Vi tok kontakt med Gulating for å se på muligheten med å lansere noe sammen med dem, og de hadde flere alternative bryggerier som var interessante. Valget falt på Hogna bryggeri, som var giret på å være med på dette. Vi måtte ha en øl med noe engelsk i, så da endte det med engelsk pale ale, sier hun.

2000 liter

I alt ble det brygget 2000 liter øl, og i helga ble det lansert på Gulatings butikk på Sirkus shopping i Trondheim.

– Det ble solgt 256 bokser, og alle trekassene med logo som var bestilt opp forsvant på null tid. Så vi har allerede bestilt 40 ekstra ølkasser, som allerede er solgt. Kassene er laget av Kapp/lys, en lokal støtteorganisasjon i Vennesla. De lager disse til Hunsfos bryggeri som siden 2016 har solgt kassene og 2 typer liverbirdsøl etter oppdrag fra Liverbirds Kristiansand.

Ved siden av ølsalget ble det også utdelt effekter og medlemskort, samt at nye medlemmer ble rekruttert på de fem timene på senteret. Forøvrig fikk alle besøkende, uavhengig supportertilhørighet tilbud om gratis kaffe og hjemmebakt kake (dessverre ikke mulighet for ølsmaking denne dagen).

– Det kom ei dame som skulle kjøpe Manchester United-øl til mannen, da fikk ungen hennes med seg Liverpool-effekter, sier Aarland og ler.

Målet nå er at puben der fansen i Trondheim samler seg, Three Lions, også skal ta inn ølet.

FORNØYD MED SALGET:
FORNØYD MED SALGET:  Wenche Aarland i Liverbirds Trondheim.

Hører sammen

Er du fornøyd med at det gikk så bra, når dere satset på dette?

– Jeg er alltid optimist, og fotball og øl hører sammen. Og dessuten smakte det veldig godt. Blir alt dette solgt unna, prøver vi å få laget mer, sier hun.

Foreløpig er ølet kun til salg på Sirkus og på Byhaven i Trondheim, der det selges i 0,4l bokser til 54,90 kroner. Dersom fans ellers i landet ønsker å teste ut ølet så kan de kontakte Gulating ølutsalg for å sjekke muligheten for at de kan ta inn noe der, evt få bestilt det opp fra utsalgsstedene i Trondheim.

Liverbirds Trondheim har nå 435 medlemmer, og har økt fra 150-160 medlemmer for bare tre år siden. 60 stykker reiser på tur til siste hjemmekamp i mai.

Ved siden av ølbrygging og fellesturer, har klubben også flere veldedigheter de støtter. Fram mot jul samarbeider de med Kirkens bymisjon i Trondheim for å samle inn penger for de vanskeligstilte i byen. I fjor hadde de en lignende aksjon med «Hjelp mæ å hjelpe», og i vår samlet de inn penger til An Hour for Others i Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]