Informasjon om finalebilletter

Vi er i Champions League-finalen! Hvor og når kan vi kjøpe billetter til Kiev?

2. mai 2018 kl 22.50 [email protected]

Det vil bli vanskelig og kostbart å skaffe billett til Kiev hvis du ikke kvalifiserer igjennom LFCs billettsalg eller har vært heldig med en søknad til UEFA på nøytrale billetter. Det salget er avsluttet nå.

Salget fra LFC er enda ikke offentliggjort, men normalt må du har «credit» fra alle hjemmekampene i Champions League denne sesongen, pluss noen bortekamper.

Derfor blir det ikke noe åpent salg av billetter fra billettkontoret på Anfield. Hvis du ikke er inne i systemet er det «closed shop». Ingen supporterklubber får heller billetter av LFC. Det nytter derfor ikke å kontakte oss om finalebilletter.

Hvilke muligheter har du?

Stadion i Kiev tar ca. 63000 tilskuere. Finalelagene mottar ca. 17 000 billetter hver. 6700 «nøytrale» billetter har blitt solgt av UEFA. De drøyt 22 000 gjenstående billettene går til UEFA og medlemslandene, partnere, hospitality og broadcasters.

Som mange vet havner mange av billettene som ikke selges igjennom finalelagene på svartebørsen. Prisene er allerede skyhøye på diverse nettsteder og man skal være heldig for å få tak i noe som ikke gjør et kraftig innhugg i feriepengene.

Uansett hva du gjør: Vær forsiktig! Til hver finale opplever vi at medlemmer blir lurt. Ofte selges det billetter til norske «entreprenører» som til slutt ikke leveres fordi selger har blitt overbydd av større aktører.

Kjenn dine rettigheter hvis billetter ikke leveres etter at kjøpet er gjennomført. Du har krav på en betydelig kompensasjon hvis du ikke kommer inn på kampen, i tillegg til alle pengene tilbake naturligvis.

Prisene fra UEFA er følgende:
Category 1: €450
Category 2: €320
Category 3: €160
Category 4: €70

Sjekk stadionkart her: https://support.tickets-uclfinal.uefa.com/hc/en-us/articles/360001703532-Where-is-each-category-located-in-the-stadium-

Allerede nå er UEFA ute og advarer mot ulovlig videresalg:
UEFA har lagt ut denne advarselen i forbindelse med ulovlig salg av finalebilletter: «UEFA stresses that no tickets for individual football fans are being distributed via agencies or brokers, and encourages fans not to be lured into deals with touts, who not only demand exorbitant prices but are often not even in possession of the tickets they purport to have for sale.»

Reise til Liverpool?

Vi vet at mange allerede har slått fra seg planene om å reise til finalene på grunn av prisene på billettene og heller har booket fly og hotell i Liverpool.

Liverpool FC har viste flere av bortekampene i Champions League på storskjerm på Anfield denne sesongen. Det kan godt være de også gjør med finalen.

Uansett er det fristende for mange å se kampen på Anfield eller et utested i Liverpool og samtidig få med turen med bøtta rundt byen hvis seier i Ukraina.

Det som er helt sikkert er at det bygger opp til stor rød fest både i inn og utland!

Har du innspill til journalisten?
[email protected]